Борисов към Меркел: Няма да пренесем проблемите си у вас!

Канцлерът на Германия обеща честна оценка за влизането ни в Шенген
Обновена: 11 окт 2010 16:57 | 11 окт 2010 16:56,
126
Борисов към Меркел: Няма да пренесем проблемите си у вас!
Снимка: БГНЕС

„Оценката за присъединяването на България към Шенген ще бъде честна и справедлива. Ние гледаме дали критериите са изпълнени и това го правим за всяка страна поотделно“. Това заяви канцлерът на Германия Агела Меркел след среща с премиера Бойко Борисов.

Отделен анализ ще бъде направен за България и Румъния. Оценката ще бъде готова през ноември. Меркел беше категорична, че освен техническите критерии към България няма да се предявяват политически изисквания.

"За нас е важно да няма корупция при издаването на визите и да се спазва върховенството на закона", допълни тя, като подчерта, че влизането ни в Шенген няма нищо общо с ромите.

„Ако през ноември ни подкрепите за Шенген, България няма да спре, а ще удвои и утрои усилията да бъдем надеждна граница на Европа, каквато сме“, заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

„Със здравата си фискална политика гарантираме, че няма да пренесем проблемите си у вас, както направиха нашите съседи“, допълни премиерът, имайки предвид влошената финансова ситуация в Гърция.

„Не бива да се рекламираме или да обясняваме колко сме по-добри за сметка на която и да е държава. Румъния е наш съсед и й пожелаваме успех, дано всички покрием критериите, така че да няма шенгенски граници и на територията на Дунав“, коментира още Борисов.

Ангела Меркел похвали България в борбата срещу организираната престъпност и корупцията и финансовата стабилност в страната.

„Мисля, че усилията, които полага правителството на Борисов за икономическия възход на България, също са големи. Знам, че времето е много тежко, но искам да подчертая, че България води солидна финансова политика, т.е. онази стабилност, която ни е необходима в европейското пространство, тук се провежда усилено, коментира канцлерът на Германия.

Според нея инфраструктурните проекти допринасят най-много за развитието на националната икономика във формата на нови работни места.

Германският канцлер беше удостоена с титлата доктор хонорис кауза на Русенския университет, а от президента Георги Първанов получи орден "Стара планина".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Бойко Борисовшенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който се рови из миналото - няма да намери нищо. Браво на Борисов и да дръжи здраво за европейския курс.
62
0
 
2
 
! Отговори
Реалност преди 13 години
Ако ги пренесем, ще ни изнесат!
61
6
 
7
 
! Отговори
Неутрален преди 13 години
Браво Борисов ! Дръж европейския курс. В миналото няма нищо.
60
3
 
8
 
! Отговори
Паредното признане преди 13 години
за премиера !!Успех !!
59
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
а така боко утешавазеха 5 милиона турци сеа за един милион *** реват й ги докато земат и нащте *** да им берат гайлето те зеха 5000000 турци сеа реват за 1000 000 *** има нема
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО ПОСТ 48Да я докарат в град Сливен да види госпожата какво значи европейски град - потънал в разкопки, мръсотия и беднотия да шия.
57
4
 
4
 
! Отговори
неутрален преди 13 години
По добра снимка от тази няма. Дано и нещата да минат добре. Борисов ще стане европ. политик, защото той ИМА ЖЕЛАНИЕ да бъде европеец - най важното е това, този курс !Даже и враговете му бледнеят.
56
6
 
7
 
! Отговори
neutralna преди 13 години
Navsjakade po forumite edni i sashti grozni komentari po adres na Boiko Borisov...ot edni sashti hora..ei, vnimavaite da ne se razboleete ot umraza i zavist !!!
55
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиквата е ***!
54
1
 
7
 
! Отговори
госпожа преди 13 години
Госпожо,Меркел хората ВИ очакват,като месия,не се правете на приятно разсеяна,ще ви се отрази зле.........................................................................
53
2
 
8
 
! Отговори
Жо преди 13 години
ЯСНО Е, че засега Меркел няма намерение да ни подкрепи за присъединяването към Шенгенското споразумение. Когато един дипломат каже "да", това означава "може би" ; когато каже "може би", това означава "не" ; ако каже "не", то това не е никакъв дипломат.
52
7
 
5
 
! Отговори
Лъжа преди 13 години
Не и вярвайте,слушайте само Станишев и Гоце,друго си е да си завършил История на комунизма в Москва.....
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а и няма на какъв език точно да говорят, защото Бойко не знае дори и руски, въпреки че е комунистечески възпитаник. Освен на развален български и диалектен банкянски ако могат да се разберат там нещо.
50
1
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 13 години
Изказваш се неподготвен . Ако се поразровиш малко и те интересува , ще разбереш защо е удостоена от университета .
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Меркел е прекалено умна, че да говори с нашата тиква.
48
3
 
8
 
! Отговори
Адолф преди 13 години
Много ми е симпатична тази арийка Меркел.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
доктор хонорис кауза на Русенския университет :)) da i dadat 1-2 voenni medala :D
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошо, сега като ни видят държавата, на всички ни ще викат, че сме ***!!! Да я закарат из Софийските пазари, тържища, из детските паркове и градинки, да я повозят по БГ улиците с огромни дупки и супер коли, да я пуснат сред глутниците *** и котки, да я качат в градския транспорт под приглушения музикален фон на чалгата и ако не си сбърка манталитета, да я изпратят по живо, по-здраво в Германия да разправя как е открила родината на *** - Абсурдистанска Мангалия(БГ)!!!
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Меркел говори отлично руски, следвала е в Москва, където се запознава със съпругът си. и двамета са от руската 5-а колона в Германия, при което Меркел е била активен политик в последното правителство на ГДР. ако някой има въпроси за ролята на меркел в ЕС, да се обърне към съответният отдел на КГБ: там ще му бъдат разяснени задачите , които са възложени на Меркел.
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Премиерът на България си сменя името.Вече няма да се казва Бойко Първокопков Режилентов,е ще се именуваБойко Подлизурков Ибрикчиев - Живков.Казах!