За пенсия ни дърпат по 1,8%

От 2013 г. започва увеличението на стажа с 4 месеца на година
Обновена: 15 окт 2010 13:21 | 15 окт 2010 13:09,
179
За пенсия ни дърпат по 1,8%
Снимка: Булфото

Осигуровката за пенсия да се вдигне с 1,8% от 2011 г., реши Националният съвет за тристранно сътрудничество.

Режимът на болничните е договорено да бъде върнат в изходна позиция, т.е. какъвто е бил досега.

"Почти 1,4 млрд. лв. ще дойдат от увеличението на вноската – така дупката в бюджета ще бъде покрита почти наполовина, каза директорът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов.

Още по темата

По думите му от 2013 г. ще започне увеличението на стажа с 4 месеца на година, за да достигне през 2022-ра 40 години за мъжете и 37 за жените.

Синдикатите не са били на преговорите, а са стояли отвън залата с ултиматум и премиерът Бойко Борисов да се включи в преговорите.

"Фигурата на вицепремиера Симеон Дянков е достатъчна", каза обаче Иванов.

Той допълни, че въпреки отсъствието на синдикатите, взетите решения са лигитимни, като се позова на консултация с юристи на Министерския съвет и на Министерството на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: вноска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
6
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 13 години
нищо няма да им плащам на тези хрантутници да ми крадат парите ще си внасям по лична сметка и ще работя на черно не на сиво на черно и така всичко си е за менеда плащат тези които искат да градят кариера на мен кариера не ми трябва а ми трябват пари пари и то в брой веднага аз мога моите си пари да ги управлявам по добре от пенсионния фонд
171
0
 
10
 
! Отговори
димитров преди 13 години
искам да знам на *** кой плаща здравните осигуровки техните данъци тока водата защо на тях не слага лихви заплашва с съд и постоянно с това тиражиране че са малцинство някой да си е направил труда колко са били *** а не роми както обичат да им казват през 1990 година и колко през 2010 да видите какво увеличение имат държавата е виновна не ги научи на труд а сама социални помощи ние сега ще покриваме тях
170
3
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
грабеж!!! гърбави болшевики!!
169
2
 
7
 
! Отговори
Duncan MacLeod преди 13 години
Аз не искам да се пенсионирам! Може ли да не плащам?
168
0
 
13
 
! Отговори
Смут преди 13 години
Израстнах в годните на прехода и сивата икономика. от 2004 мога да е похвалия с първия ми тр.договор.Като го сметна мисля че на 67г. ще чукна пенсия.Единствения ? който ме гложка - дали ще доживея до 67 с този нездравословен начин на живот в България. А дори и да доживея колко ще взимам и дали ще ми стигат.Ясна е работата, влизаме в шенген и аеее с куфарите на някъде където поне до пенсията ми да се чувствам човек, а не да оцелявам до следващото 5-о число.
167
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** и те имат право на щастие: Затова мойто момче трябва да работиш и да се осигуряваш, за да не им падне стандарта на живот.
166
0
 
1
 
! Отговори
олег преди 13 години
Към автора пише се "ЛЕГИТИМНИ".
165
0
 
5
 
! Отговори
efreitora преди 13 години
Хич не ми дреме на патарока,защото не плащам осигуровки и нямам намерение да плащам.Призовавам и никой да не плаща!
164
0
 
18
 
! Отговори
Бадев преди 13 години
По моята най-проста сметка, без да имам претенции да съм много интелигентен, излиза, че няма никакъв смисъл да плащам каквито и да било осигуровки, защото шансът ми да доживея до пенсия е нищожен. Ако някой може, нека ми отговори простичко и рабираемо на въпроса ЗАЩО ДА ПЛАЩАМ ОСИГУРОВКИ.
163
0
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
До 164 Анонимен.Точно това е целта, нито вие нито онези след вас да не доживеят до пенсия, а дотогава всичките ви задължително плащани осигуровки през годините да бъдат откраднати от "правилните хора", така както стана с измислената "масова приватизация" на някогашните социалистически предприятия. Сценарият е един и същи, крадците са си същите, а най-лошото е, че хората все още им вярват.
162
0
 
14
 
! Отговори
Иван Иванов преди 13 години
Така като гледам след 20 години за да се пенсионира човек в българия ще трябва да навърши около 1000 години. А през това време щ си внасяме задължителните вноски! Ей *** овци сме ни българите и си траем!
161
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦВЕТКО ГИ Е ВЛОЖИЛ В НЕДВИЖИМИ ИМОТИ.
160
0
 
16
 
! Отговори
Не си само ти преди 13 години
Аз съм на 42години,а имам 49години Трудов стаж.Внасял съм Хиляди в Държавното осигуряване,и от 10години в Измислени Частни Фондове.И всичко това не е по мое желание а Задължително.И вчера по ТВ-то някакъв охранен заяви че който е плащал на Частните Пенсионни Фондове може да вземе около 50лв месечна пенсия.Е е е.Един единствен въпрос - КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ ЗА КОЙТО ИМАМ ДОКУМЕНТИ.
159
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой ще ми осигури работа 37 години?До сега имам 27 год. трудов стаж,безработен на 54 год.,което ще рече че шансовете ми да намеря работа са под нулата.Като мене са много мои набори, а и не само набори.Тези от правителството как я мислят?
158
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕИИИИ ТИКВО Я ВЗЕМИ ОТВОРИ СИБАНК И ВЪРНИ ПАРИТЕ НА ГОРКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,Ц---ЪУЛ ТАКЪВ,НЕ ДА СИ КУПУВАТЕ С ЦВЕТКО АПАРТАМЕНТЧЕТА.
157
0
 
15
 
! Отговори
съгласна преди 13 години
И аз имам твоята съдба,но не че съм се примерила ..глупости просто емигрирах и сега взимам тройно повече ....това не е страна за народа,а е страна/държава/ на мафията и партиите/---никога няма да ми домилее или изпитам носталгия към една държава,която ми взе здравето, мечтите и семейството ми.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бачкаторе, старите условия за пенсия щели да остават до 2012 - дано не са ме излъгали...
155
1
 
8
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 13 години
А аз който съм работил първа категория труд и съм си дал здравето.какво обищетение ще получа.Тази година е последната в която мога да се пенсионирам ,но полвин точка не ми достига.Това честноли е.Защо не отдължат срока за първата категория.И съм сигорен че има и много други като мен.НИЕ КОИТО ТОЛКОВА ГОДИНИ ПЪЛНЯХМЕ ХЪЗНАТА СЕГА СМЕ ОЩИТЕНИ.
154
0
 
4
 
! Отговори
до 151 преди 13 години
Възможно е, може и на 16 да е започнал да работи, и вместо в казарма да е бил с договор 5 години към някое предприятие (в Кремиковци имаше такива)....
153
0
 
12
 
! Отговори
Мина преди 13 години
ХОРАТА СА СЪГЛАСНИ ДА РАБОТЯТ ,НО КАКВО ПРЕДЛАГАТЕ .НИКОЙ НЕ ГОВОРИ КАК ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА С БЕЗРАБОТИЦАТА .ТОЗИ ПРОБЛЕМ АКО СЕ РАЗРЕШИ ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ КАКТО КАЗВАТ НА МЯСТОТО СИ.НО КОГАТО ЕДНА ДЪРЖАВА ЦАРИ БЕЗРАБОТИЦИ И ЦЯЛАТА ТЕЖЕСТ ПАДА ВЪРХУ МАЛКОТО ХОРА ОСТАНАЛИ НА РАБОТА НЕ Е ЧЕСТНО.А ЗА СТАЖА ПРОСТО ЗАБРАВЕТЕ ДНЕШНО ВРЕМЕ НЕМОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ ЗАЩОТО НЯМА КАДЕ.АЗ СЪЩО ОТДАВНА СЪМ СЕ ПРЕМИРИЛА С ПЕНСИОНИРАНЕТО.ВСЕКИ СЕ СПАСЯВА САМ.НЕЧАКАМ НИЩО ОТ ДЪРЖАВАТА,ЗАЩОТО НЯМА СИГОРНОСТ...