АБВ предизвиква брожение вляво

Публичното гадаене е лоша реклама за Първанов, смята политологът Първан Симеонов
Обновена: 13 ное 2010 08:01 | 13 ное 2010 08:00,
74
АБВ предизвиква брожение вляво
Снимка: БГНЕС

Лицата в проекта АБВ засега не изненадват. Но аз очаквам изненади от президенсткия лагер в по-късен етап. Лицата са и ахилесовата пета в случая. Първанов говори за експертност в силно популистки времена, в които хората очевидно предпочитат ярка, оличностена отговорност, ясно водачество, рязка фразеология. 

Това заяви пред Dnes.bg директорът на „ББСС Галъп интернешънъл” Първан Симеонов.

Ще бъде пределно трудно този проект да печели политически ползи, оставайки при лексиката на „помирението” - боя се, че ще трябва да се ползва радикален и конфронтационен език. И това е родилният парадокс на движението на Първанов. Просто такъв е духът на времето, коментира политологът.

Като цяло, начинанието загуби от предъвкването. Загуби и от съзнателно поддържаната неяснота. Ще загуби и от подозрението, че държавни пари са харчени за непривична дейност. Има недостатъчност на прозрачност в намеренията, а това отваря поле за гадаене. Не съм съгласен, че публичното гадаене е добра реклама за Първанов. В случая лошата реклама си е лоша реклама, смята Симеонов.

Още по темата
10 ное 2010 23:30
155

Господин Първанов трябва да внимава, защото „гражданското” и „непартийно” съдържание на проекта може да се прочете на ниво масово съзнание и като прикриване, и дори лицемерие. В крайна сметка, политическите алтернативи се създават, за да се състезават на избори.

А на избори се състезават партии, не неясни платформи, мрежи или само личности. Утвърждаването на политическа алтернатива, която не заявява пряко участие в избори, е пределно сложна мисловна конструкция и предизвикателство пред стратезите около Първанов. А периодът е доволно предизборен, коментира директорът на „ББСС Галъп интернешънъл”.

Политическото предприятие на Първанов явно предизвиква брожение вляво и това вече се усеща. Едва ли има някой, който да мисли, че това е добре за БСП в краткосрочна перспектива. В дългосрочен план обаче този проект би могъл да изиграе ролята на „опаковане” на БСП и да даде възможност за рестарт на лявото, отбелязва Първан Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
7
 
! Отговори
БГ преди 13 години
БКП - ОКЗНИ - БСП - АБВ .ТОВА СА АБРЕВИАТУРИТЕ НА МАФИОТСКИТЕ ОРГАНИ- ЗАЦИИ ПРЕЗ КОИТО Е ПРЕМИНАЛ АГЕНТА-ПРЕДАТЕЛ гоце. В ТОВА,ЧЕ Е РЕНЕГАТ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ УБЕЖДАВАТ И В БСП-КОМУНИСТИ. КАКТО ВИЖДАТЕ гоцето Е ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ ДОСТА БУКВИ ОТ АЗБУКАТА И ЯВНО ИМА ЖЕЛАНИЕ ЗА ОЩЕ ЗАЩОТО СЕ РАЗБРА ,ЧЕ ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГО "ПАТРИОТИ-ВЪЗРОДИТЕЛИ" СА ЗАПАЗИЛИ ЦЯЛАТА АЗБУКА В СГС."ЕХ КАТО ПИПНЕМ СОЛУНСКАТА МИТНИЦА". НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ИМЕТО,ДРУГАРИ ! АРАЛАМБЕНЕ МУ Е МАЙКАТА. ВЕРВАЩИТЕ СА ТЪРПЕЛИВИ ВЕЧЕ 66 Г..
69
0
 
4
 
! Отговори
boris преди 13 години
Целта на АБВ е да запази мутренската държава.
68
1
 
2
 
! Отговори
Станишев-КЪШШШШ преди 13 години
има едно лице което ако има повече срам веднага да се е отказал от политиката.Сергей Дмитриевич СтаниШЕФ идете се!!!
67
0
 
5
 
! Отговори
ветропоказател преди 13 години
ДВАДЕСЕТ години стигат ! Времето е наше ! Утре започва от днес ! Сполуката е някъде натам....или може би , насам....
66
0
 
2
 
! Отговори
сироко преди 13 години
Голяма скука настана...Даже не е интересно. А дали актьорите си вярват?...Но публиката е много, много отегчена!...
65
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
АБВ е алтернатива на БСП и окопалият се в нея Станишев!Така, че нека Първанов да не ни баламосва.Той не е загрижен за обикновените хора, а чисто и прости не му се разделя с властта!
64
0
 
8
 
! Отговори
гоце преди 13 години
.........Народът ***,животът - тежък, скучен. -Живот без маска и без грим -Има още кожи за дране,мамка му и овче стадо!Рече президенто и се замисли.Нито мутри,нито инфлация,нито милиционери,нито данъчните ги стряскат,ама пак,че ги пр***ем!
63
7
 
1
 
! Отговори
Досада до 63 преди 13 години
Досадное да четеш ***, далеч от истината коментари. Тъй като очебийно не си свидетел, вземи се позаинтересувай, а не повтаряй чужди лъжи. Съдът в днешниия му вариант е дело на "другаря" Иван Костов. Поне се старай да изглеждаш малко по интелигентен
62
1
 
10
 
! Отговори
тото преди 13 години
Хората не са *** и след всяка оправдателна присъда псуват комунистическият съд. Съдебната система по принцип трябва да е независима, само че като се знае кой ги подреждаше и назначаваше.... това е най зависимата система в държавата. Представи си какъв вой ще настане, ако започне чистене и там... но рано или късно и в този ъгъл ще си изметем колибката. Още малко остана.
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце още държи съдебната власт. А няма по лоша антиреклама за Герб от оправдателните присъди за мутрите и крадците.
60
0
 
3
 
! Отговори
naroda преди 13 години
naroda prost,dai mu 4alga ,rakiika i salatk i lepa peva4ica po televizora i nema daje da glasuva.a parazitite se razmnojavat s besna skorost.bsp/dps/ndsv/rzs a pa sega i abv.kato pribavi6 kam tia pi4ove lakeite i bliudolizcite im,metresite i rodata im i...ot biudjeta ni6to ne ostana,svtim na 4erveno ve4e 20 godini.i poneje sme nedoklateni vzeha i 4ujdipanii da navlizat ,za ni doizklatat.turcite i te ni gledat pohotlivo,sakat da ni analIZIRAT o6te ednaj.egalo si maata.
59
2
 
8
 
! Отговори
тото преди 13 години
Тия *** вече започнаха да се плашат и от сянката си! Спокойно, другари, гоце вече никой не го бръсне за слива. То не че вас ви взима някой насериозно, ама след всяко изказване на хамстера губите все повече и повече електорат. Поне да го бяхте сменили като имахте възможност, сега си копаете и копаете все по надълбоко! RIP!
58
14
 
1
 
! Отговори
сергей+гоце преди 13 години
А ние ще умуваме колкои пари да вложим в нов съюз начело с Догановите аскери за да свалим мръсното българско правителство на Борисов
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сал ми е интересно Илияна Йотова що я няма в бардака.:)) То и на нея и ходи да е там:)
56
0
 
6
 
! Отговори
Gosho преди 13 години
Абе замислен, според мен има перманентен запек, винаги си е така :)Може пък лицето му да е гумена маска ;)
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ-то - новите Гладни
54
0
 
12
 
! Отговори
хъмммм преди 13 години
Като му кледам замислената физиономия сигурно си мисли:Хилете се,хилете се !Пак,че ви пре**ем.........овче стадо недоодрано
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецо, бързо да си продаваш апартаментите и да си купиш пушки като на др.Първанов!!! Дано да ти стигнат паричките:))
52
2
 
4
 
! Отговори
О-СТАВ-КААААА преди 13 години
СТАНИШЕВ-О СТАВ-КАААААААА!!!!!!!!
51
7
 
6
 
! Отговори
Цецо Консултанта преди 13 години
Сега цяла сутрин давах консултации по лека атлетика в един пенсионерски клуб,а следобед ще одя при Владмир да видя как вървят къщите в падмасковието да инвестирам мангизите от консултацийките.