БСП: Цветанов и Танов зад решетките за 6 г.

Румен Петков: Няма висящи производства срещу мен
Обновена: 29 ное 2010 14:55 | 26 ное 2010 11:25,
150
БСП: Цветанов и Танов зад решетките за 6 г.
Снимка: БГНЕС

2 дни след като даде обет за мълчание, бившият вътрешен министър Румен Петков реши да го наруши.

Причината е, че се е обърнал до Националната следствена служба и Върховната касационна прокуратура с въпроса дали срещу него се води „криминално разследване.” Знаем, че с този аргумент американското посолство отне визата на Петков за САЩ.

Отговорът и на двата органа, които могат да работят по народни представители, е – не.

Румен Петков потвърди, че научил и устно за отнемането на визата, но не каза от кого:

Още по темата

„Още в разговора, който имах, аз изразих съмнение в източниците на информация и учудването си”, заяви депутатът.

Сега Петков изпраща становищата на ВКП и НСлС с „ясното съзнание, че посолствата нямат навика да коментират публично своите източници”.

Другарско рамо на Петков удари конституционалистът Любен Корнезов. Подчертавайки два пъти, че прави изказване като юрист, Корнезов припомни изявленията на шефа на МВР Цветан Цветанов и директора на митниците Ваньо Танов.

Те обвинили публично Румен Петков в престъпление, за което се полага затвор от 15 години.

След като твърденията им се оказали неверни обаче, самите Цветанов и Танов се превръщат в обвиняеми по член 286 от Наказателния кодекс, заяви Корнезов и цитира текста:

„Който набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, се наказва с лишаване от свобода до 6 години затвор”.

Любен Корнезов се обърна към главния прокурор с апел да образува производство срещу Цветанов и Танов за извършено престъпление от общ характер, защото по думите на конституционалиста Борис Велчев е задължен да го направи.

„Да са мислили, когато говорят и обвиняват. Сега да видим дали имаме прокуратура”, заяви депутатът.

Румен Петков не даде категоричен отговор на въпроса каква е връзката между обвиненията на Цветанов и Танов срещу него и отнемането на американската му виза.

Той беше лаконичен: „Аз нямам никакво съмнение за ситуацията такава, каквато е”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: БСПвиза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
2
 
! Отговори
teo преди 13 години
БОЙКО, НЕ РАЗБРА ЛИ , ЧЕ ТРЯБВА ДА МАХНЕШ ТРОЯНСКИЯ КОН ПОПОВА В ППРАВЕТЕЛСТВОТО ТИ??? ВМЕСТО ДА ИЗГОТВИ ПРОЕКТОЗАКОН ЗА ВИСШИТЕ ЕТАЖИ, СЕГА ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ Р.***, Р.ОВЧ., СерГЕЙ-ибрика, СИМЕОН САКС-КРАДЕЦА, ДОГАН-сава,ангелов, АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ И ОЩЕ МНООГО МАФИОТИ ДОСТОЙНИ НЕ ЗА 6, А ЗА 60 ГОДИНИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ, ЗА НАНЕСЕНИ ТРАЙНИ ПОРАЗИИ НА ДЪРЖАВАТА! ЗАТОВА, МАХНИ ТАЗИ ЧЕРВЕНОТУРСКА МАРИОНЕТКА ПОПОВА!
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ЗНАМ ЗА "ПРОСТИЯ ФИЗКУЛТУРНИК" НО СНОЩИ ЯСНО СЕ ВИДЯ ПРОСТИЯ БИВШ МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПРЕД ДИАНА НАЙДЕНОВА. ПО-ГРОЗЕН И НАГЪЛ ТИП НАДАЛИ ИМА.КЪДЕ СТЕ, БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТИ! ТОЛКОВА ЛИ ВИ Е СТРАХ!
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простия физкултурник има повече апартаменти от математика и това ако не е парадокс ! Управляваха ни довчера децата на партията а ДНЕС техните слуги
130
1
 
4
 
! Отговори
Беден преди 13 години
Чета коментарите и недоумявам какви комунисти какви 5 лв Тия многоимотните от ГЕРБ да не са от бившата аристокрация !
129
1
 
3
 
! Отговори
mery преди 13 години
До #130: Ами да заведе дело.Струва ми се,че всички дирекции,отдели и т.н. на МВР ще бъдат впрегнати да се търсят грешки на Петков по времето,когато той от даскал по математика се преквалифицира в министър на МВР,мисля,че ще му намерят немалко.В резултат този пишман политик ще се чуди как да се измъкне,нищо чудно и политическата му кариера да свърши безславно.Защото никой не го е бил по главата да сменя математиката с политика и още повече да става вътр.министър.Ама пуста жжада за власт и пове че информация за опонентите и другарчетата си!
128
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** преди 20 години продавахахероин на западняците,a като им спряха далаверата започнаха да го продават на децата ни...........докато не я избесим тази пасмина, няма да има управия
127
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** преди 20 години продавах ахероин на западняците,a като им спряха далаверата започнаха да го продават на децата ни...........докато не я избесим тази пасмина, няма да има управия
126
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Убий ***, спаси човек !
125
6
 
12
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Румен Петков има всички основания да заведе съдебно дело срещу В. Танов и Цв. Цветанов и ако съдът е обективен, ще го спечели. Това наистина ще научи някои наши пишман политици да си мерят приказките и да не представят предположенията като факти. Не може да се отрече, че и медиите участваха със всички сили в този спектакъл като старателно повтаряха кой какво е казал без да се интересуват имал ли е основания да го твърди или не.
124
3
 
8
 
! Отговори
Mery преди 13 години
PS: посолството на САЩ няма да върне визата на Румбата,докато прокуратурата не излезе с решение за срещата на математика-министър с Галевите.Там има още дена опция:ако това решение не хареса на посланик Уорлик, посолството ще отговори,че не е съгласно с решението на ВКП,данните за срещата не са изчерпа телни,там е намесен и Джин Гиби от Градешница,който за тях е опасна личност, въобще,оправяйте се!Пък и американците хич не са свикнали друг да им диктува какво да правят.Ирак е жив пример.
123
7
 
7
 
! Отговори
курти преди 13 години
аааааааа,бсп не така ,ЧЕ ,АКО СЕ РАЗПРИКАЗВА ЦЕЦО ,дет вика,СТАВА СТРАШНОООООО,амчи тъй ми ,тоя консултант-физкултурник не си разбира сам кво говори ,вии го питате да ви обяснява
122
2
 
9
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Проф.Корнезов е вече на години и може би отвреме навреме получава емоцион ални изблици.Той е забравил,че гл.прокурор не му е подчинен по партийна ли ния и му нареди да формира досъдебно п-во с предложение за осъждане на зат вор до 6 години.Отговорът на Велчев от Смолян не закъсня - няма правна възмо жност да съди двамата,ако професорът иска ,да си ги съди той- завеждане на дело от частен характер.
121
7
 
9
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Хора запомнете нещо от мен, такива индивиди като Р. Петков ги оправя само Господ.Много нагло ,направо ще експлоадира или може би това е инстинкт за самосъхранение в защитна позиция!!!
120
2
 
0
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Защо да си разваляме впечатленията един от друг. Или ме бъркате с някого или понятието "игра на думи" е на светлинни години от Вас.Не знам с якпонския как сте, но руския Ви може и да е поносим.Не споря, божа работа!Всъщност защо се вклинихте...От любопитство?От самолюбие?Или за да има шоу!Не нами с тия номерами!Анадъмо?
119
1
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 13 години
Черепа ще види много по бързо Амирика отколкото ти .Черепа вече е английски гражданин.Така че не пиши глупости.*** си е винаги ***.
118
0
 
10
 
! Отговори
до 114 преди 13 години
Пускат,пускат,стига да имат пари.Един милион долара и ставаш американец.То Р.Петков е комунист колкото аз съм марсианец.
117
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Румбааа цялото БСП сте едни ***.. за смях ни направихте пред цял свят
116
11
 
28
 
! Отговори
Офф... преди 13 години
Цецко пак я оплекса... Тикво, колко още ще чакаш, да го майнеш, това (твое вярно) куче. А след него - майни се и ти!
115
2
 
6
 
! Отговори
YAKUDZATA преди 13 години
Ако ти знаеше поне няколко думи на Руски нямаше да се правиш на толко умен, не че ми прави голяма чест но претендирам да го знам и то мн. добре Понимайш. Катилче.
114
17
 
22
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Станишчо и Ааметчо вървяли по Витошка гладни и жадни. Били толкова отчаяни, че влезли в един зоомагазин. Заплашили продавача, отворили по един пакет кучешка храна и заочнали да се тъпчат. Влязъл бат Бойко в магазина, хванал ги за ушите...какво ядете бе *** с ***? Ааа бате, не сме ***, кучета сме. Какви кучета сте бе, *** с ***....