Румен Петков ще съди Цветанов и Танов

Отказва се от имунитета. Иска отваряне на разработката "Галеви"
Обновена: 24 ное 2010 08:50 | 24 ное 2010 07:58,
128
Румен Петков ще съди Цветанов и Танов
Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Коалиция за България" и бивш вътрешен министър Румен Петков обяви, че ще заведе дело за клевета срещу Цветан Цветанов и Ваньо Танов. 

Румен Петков каза пред bTV, че се е обърнал към главния прокурор Борис Велчев с настояване да бъдат разследвани твърденията за срещата му с Братя Галеви през 2006 г.

Преди дни шефът на Агенция “Митници” Ваньо Танов обяви, че тогава е договорено преразпределението на наркопазара между Галеви и Златко Баретата. По-късно и вътрешният министър Цветанов потвърди тези думи и каза, че СРС-тата от въпросната среща са унищожени непосредствено след нея.

"Танов и Цветанов лъжат по най-циничния начин, че са унищожавани СРС-та от срещата по мое разпореждане", каза днес Румен Петков.

Още по темата

Той настоя да бъде огласена цялостната разработка срещу Братя Галеви. "Ако тя е предшествана от информационно дело, в което се говори за наркотици и банки, то също да бъде огласено", настоя червеният депутат.

Той обяви, че още днес ще се откаже от депутатския си имунитет, "без някой да ми го иска".

По повод публикацията във вестник "24 часа", че САЩ са отнели визата му, Румен Петков заяви, че източникът на изданието всъщност не е дипломатически, а става въпрос за кампания на Цветанов.

Вътрешният министър, в стремежа си да ме оклевети се включи в една кампания срещу мен, заяви Петков.

По думите му целта на Цветанов е да отклони общественото внимание от скандала около шестте му апартамента, за които не може да даде обяснение.

Румен Петков не потвърди, че визата му за САЩ е отнета, но коментира, че е нормално консулската служба да предприеме такива действия след твърденията на настоящия вътрешен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
4
 
! Отговори
зоро преди 13 години
ето как изглежда комунистът милиционер, адаптирал се към капиталистическата система.*** смачкана мутра, страшен, *** безскрупулен и безсрамен поглед и и разбира се-нагло поведение до последно.как може да сме толкова безсилни и да не натикаме тази гнида в пандела до живот не знам
121
1
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 13 години
*** ***, НИЕ ЩЕ БЪДЕМ С БОИКО,НЕКА ТЕ НАТИКА В ЗАТВОРА
120
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Не си платил на когото трябва сега си цакне и се подрежда работата накрая ще го оправдае некой съд като кюстендилския и бития бит Деян неделчев неделчев
119
0
 
4
 
! Отговори
354 преди 13 години
Да - значи вече официално е признат за мутра от цивилизования свят ...Всичко друго е "шмвнти капели"...*)))
118
0
 
4
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Интересно ми е кога ще си дадем сметка, че от нас зависи безсрамниците да бъдат изритани там, откъдето ще им бъде трудно, ако не невъзможно, да ни позорят.
117
1
 
5
 
! Отговори
Beatriche преди 13 години
Запалката пие само четири пъти в годината, всеки път с три месеца продължителност...
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може такива *** от бившата държавна сигурност като Цв.Цветков,Д.Иванов вместо да са по затвора те ни поучават от екрана ,че и писателстват ,че и мемоари издават.Ами нали тоя Д.Иванов е бил на 6-то ли на 2-ро главно ли,нали той е правил така измисления възродителен процес ,с който много фалшиви политици правят *** на Доган и на Амуджите,и лигите им текат да се мазнят на Доганчето с тоя *** възродителен процес.Ако не бяха го направили,те турците у нас се бяха въоръжили да правят революц
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мазна комунистическа свинска мутра,ненаяла се и му се щенка още да яде,да ***,да краде от гърба на бедната ни държавица.Той и тяхната червена мафиотска партия.Отдавно трябваше да ги няма.Затова нищо не върви напред ,защото тия червени бандити и техните рода които заграбиха България ,са все още не само неосъдени или в изгнание някъде в офшорките си,но и продължават да ни определят съдбата,съдба на роби и скотове.
114
0
 
1
 
! Отговори
za 113 преди 13 години
Докато я избират!:)))
113
5
 
6
 
! Отговори
бранимир преди 13 години
Дали Румен Петков е виновен или не ще го реши съдът.България ако е суверенна държава трябва да привика посланика на САЩ да даде обяснение защо е отнета визата на българси депутат,на какво основание?Ако посолство в САЩ си позволи да отнеме правото на някой конгресмен от опозицията в САЩ- държавата позволила си това ще бъде разпъната на кръст! А това в България е репресия срещу опозицията.
112
4
 
8
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе умник този фарс срещу Румен Петков няма да стигне до съд защото няма доказателства Прокуратурата няма дори за какво да се хване. Всичко си е просто един театър на ЦЦ и Танов
111
5
 
6
 
! Отговори
НДК преди 13 години
Тая кратуна а гледахме по времето на тройната ламя, до кога ще продължаваме да я гледаме?
110
1
 
9
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Ами да мине заедно обаче с Цецо шестака и Голямата вувузела. РП ми е антипатичен обаче се отказа от имунитета си нали и няма пречки да буде съден нали. ЦЦ защо не се съгласи на парламентарна комисия за имотите му а?
109
1
 
1
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Абе незнам каъде е специализрал ама по ми мяса в някое филмово студио за сапунки де е бил. Съмнявам се че сикрет сървиз са много горди с този си специализант :).
108
6
 
7
 
! Отговори
Трайчо от чистотата преди 13 години
Браво, само така! Да ги осъди! Винаги съм смятал Р. Петков за един от най-честните и почтенни политици.
107
3
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Защо по времето на петков имаше толкова много отвличания и всичките неразкрити?
106
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще ми се първо да видим за какво предишните похарчиха 5 милиарда от фискалния резерв и то преди кризата.Пък после да гледаме сегашните.
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено че ще си даде имунитета, що да не го даде?Да не би да има български съд и съдия който да го осъди?И посред народното събрание да застреля някой и да се изпикае отгоре му - пак съдът ще го пусне.Поради липса на доказателства, сгрешена процедура при събиране на уликите и внезапно влошено здравословно състояние вследствие на уринирането на открито.Все пак говорим за българският съд нали...
104
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пикаещия в шадравани се провали с делото срещу Рот, но нека опита пак
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 102 абе колко ти плащат да пишеш едно и също по цял ден във форума?