Първанов пусна указа за обнародването на Бюджет 2011

Президентът със съкрушаващи критики към управляващите
Обновена: 15 дек 2010 14:47 | 14 дек 2010 13:38,
154
Първанов пусна указа за обнародването на Бюджет 2011
Снимка: БГНЕС

Държавният глава подписа указ за обнародване на бюджета за 2011 година, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Основният мотив, заради който президентът Георги Първанов е подписал закона, е необходимостта страната ни да има приет бюджет за следващата година, особено в условията на продължаваща икономическа криза, твърдят от "Дондуков" 2.

Доводите му:

Още по темата

– макроикономическата рамка е несигурна и оптимистична;

– необосновано завишена е оценката за реалния растеж на брутния вътрешен продукт;

– приходите са силно консервативни и подценени.

"Това ще създаде проблеми при нормалното финансиране на важни разходи, бюджетни отрасли и политики в публичния сектор.

Предвижда се рязко увеличаване на държавния дълг – това отдавна не се беше случвало и ще има дълготрайно негативно отражение. Макар и под различни форми, скрито или явно, има увеличение на данъчната тежест за следващата година.

Няма промяна в политиките и бюджет 2011 г. се превръща в копие на този от 2010 г.", констатира президентът.

"Всички видове доходи са замразени вече втора година, като се предвижда процесът да продължи до 2013 г. На практика това означава намаление на реалните доходи на населението и неговото обедняване, най-малко с размера на натрупаната инфлация. По този показател дистанцията между нас и другите европейски страни се задълбочава.

2011-а е година на пълен отказ от реформи в здравеопазването, висшето образование, науката, социалната сфера, администрацията и финансовата децентрализация. Липсва стратегическо мислене, а някои от тези важни отрасли ще се финансират на критичния минимум от средства", допълва държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
3
 
! Отговори
Писмо на агент Гоце преди 13 години
Др. Първанов до др. Милошевич - До Слободан Милошевич председател на Социалистическата партия на Сърбия Уважаеми другарю Милошевич, Бих искал да доведа до Ваше сведение позицията на БСП относно последните събития в Косово. Ние отхвърляме подхода на двоен стандарт и едностранно обвиняване на Югославия за създалата се ситуация в Косово Парламентарната група на Демократичната левица декларира желание Народното събрание да приеме решение за неучастие на България във войната нито пряко, нито косвено. Ние разглеждаме предложението за предоставяне на въздушен коридор на НАТО през България като много опасно за националната сигурност и за Балканите. Наивно и безотговорно е да се смята, че приобщаването към НАТО е гаранция за националната сигурност. Това би било авантюристично решение
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доносниците не ги обича никой
144
0
 
5
 
! Отговори
XXI - ви ВЕК,СРАМ преди 13 години
Единствената страна в капиталистическия ЕС,с Президент - АГЕНТ НА ДС(КГБ) е БЪЛГАРИЯ!
143
4
 
2
 
! Отговори
хахахаааа преди 13 години
И пак Герб ще спечели приятелче
142
4
 
7
 
! Отговори
Прав е преди 13 години
Но е твърде мек.Спешно са нужни нови парламентарни избори,след които цялата шайка крадци наречена герб,да бъде начукана в затвора.
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов е историк, а не икономист и да не си вре гагата в чужда област. Да ходи да си лекува ученичките и певачките.
140
0
 
7
 
! Отговори
? преди 13 години
ТРИПЕР! Всяко удоволствие се заплаща С К Ъ П О !
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДругарЕ, гнидите и мръсните бо**** ЗАМЪРСЯВАЩИ нормална БЪЛГАРИЯ вече над 60 гдини са фамилийте :тодор живкови,бокови, станишеви, филипови, пирински, гагауз-червени, начо .пеко-такови, и тано, велчеви , дойнови и луканови,първанови, маркови и сие ))и ТЕХНИТЕ СЛУГИ А всичките заедно - изметът-СЪВЕТСКИТЕ агенти..заради всички тях , България загуби -60 години от РАЗВИТИЕТО си А ако сте по- прогресивните- комунисти -КАКВО ТЪРСИТЕ в ГНИЛИЯ капитализъм ??:: )) Няма по- голяма *** в Българската история -от червената проказа, блато,мръсотия, ***,гнилочФАКТ.. )) НЕГОДНИ сте - за НИЩО..Историята го показа .. )
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ТАЗИ ГНИДА ГОЦЕ
137
3
 
8
 
! Отговори
copy преди 13 години
В свое интервю на 13 декември, президентът Първанов заявява гордо пред в. 24 часа, че напоследък бил обиколил повече от 40 общини в България, но спестява малката подробност, че този рейд му послужи да си подготвя личния политически проект АБВ. Ами обиколките му по света и истината за придружаващите го приближени лица- това кога ще научим?Няма кой да го попита защо използва държавния си пост, за да си гради проекта. Интервюиращата Диана Кънчева чупи собствения си рекорд по подмазвачество (пак припомням как на пресконференция на 12 март тя подсети президента да съди медиите, които му се катерили по гърба!), е заета днес, в продължението на интервюто, да пита следното:Като баща на нацията какво бихте посъветвали Румен Петков и американския посланик в техния спор?
136
3
 
4
 
! Отговори
Боце преди 13 години
Ми питай Бойко тиквата той знае!
135
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ме кефи пернишкото комсомолче. Много прилича на мен. Трепе по света всичко наред. Голям авджия. Ще гръмне поне коала, кенгуру и Дънди Крокодила. Като мен не го свърта в България. Аз когато бях в България всяка сутрин се обаждах на Тодор Живков и му казвах: Другаря Живков, Вие сте гений! Какво ли казва пернишкото комсомолче на неговия Тодор Живков Владимир Путин?
134
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АГЕНТ гоце да не се *** със *** народ !? Той да не се мисли подчинен единствено на мафията, която му плаща?
133
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първанов е олицетворение на цялата ориенталска изостаналост, безхаберност, болшевишко интригантство и византийски модел на политическо далавераджийство, който тегли България към дъното.Политологът Огнян Минчев
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце(ДС) е човек на скритото, на тайните договорки и на дърпането на конците зад стената...
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"2011-а е година на пълен отказ от реформи в здравеопазването, висшето образование, науката, социалната сфера, администрацията и финансовата децентрализация."Не е отказ от реформи. Оставяме ги гладни и жадни, после чакаме.Те или ще се самозакрият или ще пукнат. До 2013-та сме го изчислили да се очистим от тия ненужни сфери.
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Липсва стратегическо мислене"ГЕРБ мислят? Бареков, имаме новина!
129
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце и БЮДЖЕТ? Само си го представете. Но звучи и трагично защото този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат...
128
1
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 13 години
И едните и другите са маскари
127
1
 
1
 
! Отговори
до №129 преди 13 години
Дааа,не помни последните четири години,но много добре помни и разбира историята на БКП!Все пак това му е специалността на човека затова не бива да очакваме много от него.