НАСА най-сетне изучи Слънчевата система

Космическата обсерватория WISE завърши сканирането на небето
Обновена: 2 фев 2011 12:27 | 2 фев 2011 09:51,
22
НАСА най-сетне изучи Слънчевата система
Снимка: NASA/JPL-Caltech/UCLA

НАСА завърши програмата по изучаване на обектите в нашата Слънчева система с помощта на космическата обсерватория WISE (Wide-field infrared survey explorer), съобщава ИТАР-ТАСС.

Още по темата

От декември 2009 в рамките на програмата са открити над 33 000 астероида в пояса между Марс и Юпитер, 20 комети и 134 обекта, "близки до Земята" (разположени в пределите на 45 млн. км от орбитата на нашата планета). Такива са резултатите от експлоатацията на работещата в инфрачервения диапазон космическа обсерватория WISE, съобщи във вторник Лабораторията за реактивно движение на НАСА (JPL) в Пасадена, Калифорния.

Обсерваторията е сканирала цялата небесна сфера и е направила над 2,7 млн. снимки на космически обекти. В началото на октомври 2010 г. WISE е изпълнила поставените пред нея задачи и е изчерпала запасите от веществото, което поддържа бордовата апаратура в оптимален за работа температурен режим. Но 2 от 4 камери са продължили да функционират. Затова НАСА е взела решение срокът за експлоатацията на обсерваторията да бъде удължен с 4 месеца.

"Едва година наблюдения позволи значително да разширим каталога данни за "близките до Земята" обекти и другите малки космически тела", отбелязва Линдли Джонсън, представител на НАСА. Той и колегите му съставят подробен списък на току-що откритите космически обекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
До 20:Какво искаш да кажеш с това?Мойто мнение е че е напълно нормално новинарска агенция да съобщава новина.Ако ти смяташ че медиите се използват за нещо друго, искажи си мнението, а недей да задаваш замъглени въпроси, в които не е ясно какво питаш.
20
0
 
0
 
! Отговори
do vitalius преди 13 години
А за какво се ползват медиите?
19
1
 
1
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
До 18И какво му е конспиративното на факта че новинарска агенция съобщава новина?
18
2
 
0
 
! Отговори
nemo преди 13 години
Само не разбрах как така за откритията на НАСА съобщават руснаците????...."НАСА завърши програмата по изучаване на обектите в нашата Слънчева система......съобщава ИТАР-ТАСС."Това е конспирацията!
17
0
 
4
 
! Отговори
3456 преди 13 години
Незнам как успяха да направят такава констатация, но аз съм привърженик на едно друго правило:"Колкото повече научаваш, толкова повече разбираш, че все още не знаеш."Незнам колко трябва да са ограничени, че да сметнат че работата е свършена с изучаването на едно необятно пространство !
16
1
 
11
 
! Отговори
Ivan преди 13 години
Изучили били слънчевата система..:))) Аз съм сигурен, че те вече са наели на работа няколко извънземни на постоянен трудов договор.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Простотията е безкрайна като вселената, беше казал един много умен човек. Хората ти казват, че са изучили само нашата система, а не цялата вселена. Ама простака го интересува повече Азис!
14
6
 
1
 
! Отговори
ХА преди 13 години
Какви смешни съобщения!!!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само глупави *** могат да напишат такава глупост.Какво най- после ,бе ,налъми некомпетентни? НАСА знае такива неща за космоса и за земята ,които не сте и сънували ,че може да съществуват.
12
2
 
26
 
! Отговори
стефан преди 13 години
хората поне правят опити,ами вие люди прости и неосъзнати които стойте цел;одневно пред мониторите и мухлясвате там?? знаете ли колко е безполезен живота ви..зает с пълнене на червото отгоре и после празнене отдолу???
11
4
 
6
 
! Отговори
; преди 13 години
До 5:*** си, безумно си ***! Смятай колко си ***! Ако не можеш да смяташ на ум - вземи един калкулатор и смятай!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-сетне ... ?!?! Някой от тук присъстващите да има информация която НАСА няма ??? Какво искате от хората ? Тези неща са трудни и много скъпи, определено те най-много разбират за извършването на тази дейност. А вие си лайте.
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Te космите на главата си не могат да преброят, тръгнали да се правят на велики.
8
10
 
9
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Никой никога нищо няма да разбере, нито да обясни - невъзможно е
7
4
 
10
 
! Отговори
!?!..?!? преди 13 години
Наса пребреброява звездите ..(след няколко минути)2 зелени човечета махат декорите и продължават да се наслаждават на любимата си комедия *Всички обичат Земята*...
6
4
 
15
 
! Отговори
rende преди 13 години
Това, чеНАСА е заснела цялата Слънчева система, не означава, че е изучила същата система. За непознати думички има тълковен речник!
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Покатерила се въшката на един косъм на кучето и открила ,че има и други кучета...
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Великото преброяване на звездите !
3
32
 
12
 
! Отговори
Създателя преди 13 години
Ще изучите слънчевата система ама друг път !....и не се месете в божиите работи..
2
1
 
20
 
! Отговори
мхм... преди 13 години
Мноо ясно , всичко конспирация на обичайните заподозрени ....там евреите , илюминати...масоните , смърфовете и тн.