9 бургаски двойки получават по 2 хил. лв. за ин витро

В морския град ще строят ин витро лаборатория
19 апр 2010 10:57,
20
9 бургаски двойки получават по 2 хил. лв. за ин витро
Снимка: Булфото

На 9 бургаски двойки ще бъдат отпуснати по 2 хил. лева за ин витро процедури.

Одобрение за финансовата помощ ще бъде взето на следващата общинска сесия в Бургас.

Предложението за отпускане на 18 хил. лева от общинската хазна вече е разгледано на заседание на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности. 

В началото на годината имаше предложение в новия бюджет на Бургас да бъдат заложени 100 000 лева за финансиране на ин витро процедури, след като в бюджет 2009 бяха заложени 200 000 лева, които вече са раздадени на близо 60 семейства.

"Сумата е двойно по-малка от миналогодишната, защото тази година в бюджета са заложени 200 000 лева, с които да бъде изградена ин витро лаборатория в Бургас", обясни общинският председател на СДС Вълчо Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
0
 
! Отговори
Петко преди 14 години
Немога да разбера,защо ги спонсорирате?Невярвам да нямат 2000лв.Ако нямат 2бона,закакво са им деца?Много странна работа.
17
0
 
3
 
! Отговори
милен преди 14 години
бургас може и повече убеден съм
16
3
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 14 години
На толкова се оценява един човешки живот.1000 евра.
15
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
инвитро=ГМО човек
14
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 14 години
Ето това е хубава новина, има светлина в тунела. Няма нищо по хубаво от радостта да станеш родител. БРАВО!!!
13
1
 
5
 
! Отговори
Алф преди 14 години
До: НякойПарите са много малко, така е. Но дори това е "светлина в края на тунела" - съвсем доскоро не даваха никакви пари. Представи си как хора без никакви средства се принуждават да си продадат жилището, след което може да се окаже че всичко е било напразно - при само 30% успеваемост.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами я ти се замисли защо на ромите не им се налага да прибягват до инвитро?
11
3
 
3
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Тази новина е колкото смешна, толкова и жалка. На фона на масовите проблеми с безплодието при младите двойки и на цените за извършване на ин витро процедура, общинарите направо са сцепили мрака с това си решение. Замислете се, една процедурая изобщо не струва 2000 лв а двойно повече. И още - отпуснати са средства за ЦЕЛИ 9 ДВОЙКИ !! Браво, нека не се чудим защо ромите скоро ще ни надминат като брой население - и тогава вече ще втасаме.
10
1
 
15
 
! Отговори
неутрално преди 14 години
Браво ! Честито!....Благодарете на добрите хора , въвели тази инициатива! Помнете!...Когато Господ помага - никой не може да пречи!...Отидете в хам и се помолете и предварително благодарете !
9
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Браво на бургазлии!Абе хора гледайте положително на всяко добро нещо!Пожелавам успех на всички , които ще се възползват от парите!
8
1
 
18
 
! Отговори
1000 преди 14 години
дано, някога тези процедури ги финансира изцяло държавата!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това дали някой иска да осинови или не, е въпрос на личен избор, на финансова възможност, и не на последно място - не е свързано с безплодие и проблеми.Всеки, който желае, може да осинови, независимо дали има или не деца. Аз приветствам усилията на хората, правещи опит след опит и не губещи надежда!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти от "Българската раса" ли си? Щото много не го владееш българския...
5
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не искат да осиновяват хората, ами трябва да се харчат хиляди левове вместо това? Само и само децата да са биологично техни. А неосиновените деца после стават престъпници.
4
13
 
6
 
! Отговори
AZ преди 14 години
ДА 2000 ЛВ. ЩЕ СТИГНАТ САМО ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ С ПРЪДНЯ БОЯ КАК СТАВА ИЗЛАГАТЕ СЕ БЕ НЕ ВИ ЛИ Е ИЗСРАМ ВМЕСТО ДА ГЛЕДАТЕ КАК ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖЕНИ ДА РАЖДАТ ДА ИМА БЪЛГАРСКО ПОКОЛЕНИЕ ВИЕ СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА НИ ЗАТРИЕТЕ ПОД ГРЪЦКО ТУРСКО СЪХРАНИХМЕ БЪЛГАРСКАТА РАСА СЕГА ПОД БЪЛГАРСКО НОЖА И *** НЕ ВИ Е ИЗСРАМ
3
0
 
17
 
! Отговори
Бургас преди 14 години
крайно време беше и в Бургас да има лаборатория:)ако има и лекар които да обслужва тези семейства ще е още по добре, вместо да се ходи на мъчителни пътувания до София всеки месец
2
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха ,бебе в аквариум!!
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За повече българчета! Искрено пожелавам успех на всички, които се опитват да направят и невъзможното, за да бъдат родители!