Борисов: С разделена държава няма как да излезем от кризата

„С коварен план ПП ви обраха, бръкнаха в джоба на всеки българин“
Обновена: 11 май 2024 15:18 | 11 май 2024 15:06, Елка Василева
590
Борисов: С разделена държава няма как да излезем от кризата
Снимка: архив, БГНЕС

България в момента няма посока. Дано българите проумеят и разберат, че с разделена държава няма как да излезем от кризата. Българите трябва да знаят, че за тези три години ще берем горчиви плодове. Това каза днес в Бургас лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че е поемал държавата след финансовия колапс, известен като "гръцката криза", както и след миграционната криза.

В морския град Борисов откри предизборната кампания на партията. Заедно с него бяха Мария Габриел, Ева Майдел, Росен Желязков и др.

"С коварен план ПП ви обраха, бръкнаха в джоба на всеки българин. Асен Василев е умен и знае, че хазната е празна, както и какво да се направи - да се вдигнат данъците", каза Борисов.

"Толкова коварно всичко са подготвили в последните 3 години. Лъжа до лъжата, но това не е истина. Но ние оставихме Спецов и митниците същите хора, за да не могат да се измъкнат. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата, подчерта Борисов. Денков казва да обвинят пудела, той е виновен, вие мълчите и казвате: да, да. Рашков, колкото повече седи при тях, толкова по-добре, той е въоръжен с чадър и може да се пази. Макар че сложили Кирил Петков първи в Перник, Рашков - втори, за да може Кирил да влезе първи в София, а Рашков в Перник. Това не е лошо, това е работа на всяка партия, не им търсим кусур", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към журналистите в Бургас. Той разказа за последния път, в който е бил в града - по време на предходна предизборна кампания. Лавина от въпроси зададохте, защото тогава академикът плашеше с оставка, какво ще стане, ако затвори петролната рафинерия, бензинът ще стане 4 лева. И аз ви казах - хора, те ви ограбват, вземат ви по един лев на всеки литър бензин и дизел.

"Сега, като няма дерогация, колко е горивото? Защо е било по 4 лева, замислете се, милиарди печалби през тези 3 години. Тези хора в последните години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото. Обществото ги разкри. Те си направиха сметката, че ако изкарат с Мария Габриел премиер още 9 месеца, ще стигнат дъното, а те искат да съществуват още 2-3 г. за да може партията да ги пази и затова върнах записа на техния Национален съвет, където Асен Василев казва, че Габриел е заложник и че ротация няма да има", подчерта Борисов.

Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че насреща имаме системни политически партии, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене. Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България, заяви Борисов.

Той коментира изборите в РСМ, както и засилената антибългарска пропаганда.

"Има Договор за добросъседство, който сме сключили с РСМ. Призовавам колегата Мицкоски, колега ми е, добър приятел ми е, от ЕНП, да си оберат говоренето, защото изборите им минаха. Честитих му успеха, но с тази риторика видяхте възпали цялата българска политическа класа. Ако иска добросъседство, имаме договор, всички ще си мерим приказките", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


590
Още от Избори 2024
Министър Мундров не очаква проблем с машинното гласуване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори лидерът на ГЕРБ да е много умна личност, което не е истина, непрекъснатите му изказвания всеки ден по няколко пъти започват да омръзват и ефектът от тях става обратен. Второ, по тази причина се налага да се даде медийна свобода и на други хора - на Сачева, Назарян, Т.Дончев, Биков, Добрев. Обаче ББ смята, че е сладкопоен славей и само той говори, като някои изхвърляния като тези за научните степени и звания академик, д-р.н., професор прозвучаха бутафорно и представиха ББ в смешен вид.
487
2
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
На следващия ден Петков се прибира бесен и на пожар от гръцкия остров, а Борисов го посреща с въпрос защо и като каква е пратил на лидерска среща Лена Бориславова, която до ден днешен няма официална позиция в партията. Петков побеснява и троши с трясък стъклена бутилка върху покривното стъкло на маса пред лидера на ГЕРБ, а докато останалите лидери гледат ошашавени, Асен Василев обявява, че спешно трябва да се срещне с украинската посланичка Олеся Илашчук и се изнася от стаята.
486
2
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 седмица
След 25 юни 2023 трябва да текат лидерските разговори между ПП-ДБ и ГЕРБ по сключването на споразумение, което да изглади противоречията между подкрепящите правителството партии. Петков обаче никакъв го няма, а жена му Линда споделя снимки от семейна почивка на съпредседателя на ПП на гръцкия остров Лефкада. Знае се, че Лефкада е едно от местата наблизо за каране на любимия на Петков кайт-сърф. В София от името на Петков се появява Лена Бориславова, разговор обаче не започва.
485
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всъщност заглавието трябва да се чете: "С разделена ОТ МЕН държава няма как да излезем от кризата." А и какво е това изход от кризата ?! Посолството не харесва това !
484
1
 
3
 
! Отговори
Тон преди 1 седмица
Вие я разделихте,то не бяха паметници,национални празници, насаждане на омраза към русия,помощи за Украина за наша сметка, в устата ви само Русия,само Украина ,за България да споменете нещо за нашите проблеми, не по скоро брюкселските интереси са важни ,!
483
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мафията си има три кръга на влияние Радев Шиши и Бойко Разделяй и владей
482
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Найране народа, облечете го ,нограмотете го, дайте му сигорен доход и покрив над главата да изгради потомство и ще може да решава как да излезе от криза. Вие искате от нищо нещо.
481
4
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Хората които убиват по рефлекс убиват всичко за това виждат всичко разделено . Демокрация е всички виждаме и чувстваме различно. Държавата трябва да се изгражда но как с демокрация ли или по друг законен ред нека народа реши. Както е казал Бай Тошо кой си ти че да решаваш кое е цяло кое разделено?
480
2
 
4
 
! Отговори
Негър Скиор преди 1 седмица
Благодарение на Тиквата, наричат България Руски Троянски Кон в ЕС и НАТО. А хората от тези организации ги е Гнус от Мутри и "руският Смартфон" от снимката скоро ще се запознае със Закона Магнитски...........
479
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Държавата е разделена защото хората са раздалени по разни критерии и това се дължи на политиците така че не виждам какво го е изненадало
478
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пенсия,Банкя,забрана на лицето във вмешателството в управлението на държавата,за да настъпи чаканото спокойствие и вярата във всичко честно било то избори,общ. поръчки и т.н.
477
4
 
2
 
! Отговори
АААА 2 преди 1 седмица
ДОКАТО БГ е в евроаъалнтическата орбита няма да се оправи никога !
476
1
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 1 седмица
От кризата ще излезем, като излезем от сивата икономика с която обещахте да се справите и забравихте!
475
2
 
6
 
! Отговори
до 475 преди 1 седмица
До ГЕРБима друг по -добър прочит - Групировка за ефективно разграбване на БЪЛГАРИЯ !
474
3
 
3
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 седмица
истината е че отдавна всичко читаво се изнесе от БГ кочинката !
473
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
473 Бойко Борисов е уважаван политически лидер в Брюксел. ГЕРБ е уважавана членка на ЕНП. Доказват го редовните посещения на шефа, на тази най-голяма дясна, европейска партия, Манфред Вьорнер, който винаги идва в България за да подкрепи Борисов и ГЕРБ, преди избори. Урсула фон дер Лайн се очаква да посети скоро България по същия повод. Къде са ПП,ДБ, в Брюксел? Хааах, никъде? След като обидиха Габриел, получиха розочароваща реакция от ЕК.
472
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има няколко наети драскачи безделници за безплатна биричка драскат невиждани глупости кой ли и вярва
471
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 478 и на коя мафия 478 ако бяхме правова държава такива като теб подлежат на солени глоби МАФИЯ са тези дето вече 4 год разрушават саботират грабят държавата ни
470
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
473 Бойко Борисов е уважаван политически лидер в Брюксел. ГЕРБ е уважавана членка на ЕНП. Доказват го редовните посещения на шефа, на тази най-голяма дясна, европейска партия, Манфред Вьорнер, който винаги идва в България за да подкрепи Борисов и ГЕРБ, преди избори. Урсула фон дер Лайн се очаква да посети скоро България по същия повод. Къде са ПП,ДБ, в Брюксел? Хааах, никъде? След като обадиха Габриел, получиха розочароваща реакция от ЕК.
469
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ покриват контрабандата в България, фалшифицират чужди подписи, чу...ат се в тайни апартаменти, крадат левчето отгоре, от бензина, задлъжниха с 20 млд държавата, надува инфлацията и ни отдалечава от Шенген. Лъжат и нарушават законите. Три пъти се провалят. Държавата не е учебен полигон, аут ПП,ДБ, от политиката, моля!