Тръгват проверки по автогарите в страната

Първоначално ще предупреждават за нередности, после ще глобяват
30 юни 2010 10:48,
5
Тръгват проверки по автогарите в страната
Снимка: Булфото

Започва цялостна проверка на всички автогари в страната, съобщават от Министерството на транспорта. Целта е да се провери реалното им състояние, тъй като подобна мащабна проверка до момента не е извършвана.

Стартът на проверките бе даден от транспортния министър Александър Цветков, който късно в понеделник инспектира автогарата във Варна.

В продължение на един месец служителите на ИА "Автомобилна администрация" ще проверяват гарите, като при установяване на нередности и несъответствия със законовите разпоредби ще бъдат издадени констативни протоколи и предписания за отстраняването им.

След изтичането на определените срокове за отстраняването на нередностите ще бъде извършена повторна проверка съвместно с НАП, общините и други компетентни органи, каза министър Цветков.

Ако се установи, че предписанията не са изпълнени, ще бъдат налагани санкции (те могат да бъдат от глоби до закриване на автогари).

От транспортното министерство посочват, че всяка автогара трябва да разполага с гишета за продажба на билети, чакалня с места за сядане, тоалетна за пътниците с мивка, сектори за тръгване на автобусите.

В автогарите трябва да бъде осигурена и визуална информация – разписание, часовник, списък на обслужваните линии, цени на билетите и работно време на всяко билетно гише.

Изискват се и табели с наименованията на крайните точки на линиите от съответното направление – на всеки сектор. Автогарите с повече от два сектора се оборудват със звукова уредба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
O.E .E преди 13 години
срам българска !!Господин Смиленов бездейстнието Ви по случая с градинката с паметника в с.Ново Делчево община Сандански минава всякакви законови и морални граници !!Това е жива гавра с паметта на тия що са загинали за свободата на Майка България !Бог да ги прости !!ЩО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ГЕРБ !!!??За да се сигне до продажба на част от градинката с паметника на умрелите ,много хора требва да са сгазили лука , явно са действали като една престъпна организирана група .много добре са знаели що правят и са го направили ....и сега трябва да е на ход прокуратурата ,ако и тя мълчи .....то хората трябва да поемат инциативата !!Господин Смиленов ,сезирайте прокуратурата ,заведете дело за разваляне на сделката ,този случай е гавра с паметта на хората умрели за майка България!!!Българио, за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тях,и те за теб достойни, майко, бяхаИ твойто име само кат мълвяха,умираха без страх.
5
1
 
0
 
! Отговори
ivo преди 13 години
бездействието е също престъпление написа:ДА ЗАГИНЕ ЛИ НЯКОЙ ЧАКАМЕ !!! написа: искане !! за РДНСКА -Благоевград защо се допусна автогарата в Сандански да се разпарчаса на два парцела -Магазин "Била" и автогара ,която не отговаря на никави изисквания -дори е опасна и за живота на гражданите -къде е ролята на РДНСКА -Благоевград!! Ако загине недай боже някое дете на коя съвест ще лежи - ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Откъдето и да го погледнеш!!! Защо някой хора се опитват да решават нещата посфактом.защо
4
1
 
0
 
! Отговори
Информиран преди 13 години
Няма да е МОЛ в Пазарджик! Магазин ПЕНИ ще е! Той се строи от няколко месеца!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a koga 6te ima proverka na avtogarite i na sopvenizite kak okrivat prihodite si i kak zapla6tat na hofiorite ?????????????????????????????????????.
2
1
 
6
 
! Отговори
С преди 13 години
Напълно си прав ,доколкото видях автогарата там е като подвижна тоалетна ,направена е за няма и седмица ,а на мястото на старата в момента има паркинг и ще строят нещо.....хубаво ще е да се разбере как се е случило всичко това но надали...
1
1
 
17
 
! Отговори
л.л. преди 13 години
Да започнат проверяващите с гр. Пазарджик. ЗАПОВЯДАЙТЕ! Елате да видите що за автогара имаме . Два- три сенника и толкова. Зиме и лете в студ и пек. Продадоха автогарата ни на бившия кмет на Велинград - БЕЕВ , той я срина до земята и сега се говори, че строят там пак някакъв МОЛ. Кой и как позволи да се продаде автогарата в Пазарджик.Нека направят проверка и да видим, кой колко си е сложил в джоба под масата.Нека жителите на Пазарджик и областта да разберат,кой е виновен да мръзнем през зимата