Експертите от ЕК доволни от мерките срещу шапа

В Резово и Кости вече получават обезщетения за убитите животни
Обновена: 19 яну 2011 11:25 | 19 яну 2011 11:25,
5
Експертите от ЕК доволни от мерките срещу шапа
Снимка: Булфото

Експертите от Европейската комисия са доволни от предприетите мерки и от получената пълна информация от българска страна за борбата с шапа в село Резово, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Те са заявили пълна готовност за техническа и финансова подкрепа. Това е станало по време на посещението на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в селото.

Всички 200 животни в с. Резово вече са ликвидирани. Засегнатите стопани ще получат първите обезщетения в размер на 300 лв. до няколко дни, е информирал министърът.

Те ще получат и допълнителни субсидии за пропуснатите загуби от добив на мляко за трите месеца карантина, в които жителите на селото няма да могат да отглеждат животни.

Още по темата

Стопаните от село Кости, което също бе засегнато от шапа, вече са получили своите първи обезщетения в размер на 300 лв., е съобщил министърът.

В Резово е обявена карантина, като на около 4 км. от него не се допуска влизането на външни лица. Дезинфекцират се всички автомобили, които напускат района.

В проверката са участвали и директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба – Бургас, д-р Димитър Германов, областният управител на Бургас Константин Гребенаров и кметът на община Царево Петко Арнаудов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Някак много набързо бе спретнат и решен този проблем, че и парите за него бяха налице ---- Леко странна ми е на мен тази *сръчност/
4
0
 
2
 
! Отговори
Vet преди 13 години
до 1 - Лекари има , но те не са падари да седят на ганицата и да стрелят Болните от шап Прасета идващи от Турция, а колкото до 3 - даже в централният институт в София не знаят за такова нещо Цитирам "ВСЯКА ГОДИНА ПО ТОВА ВРЕМЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ЕПИДЕМИЯ ОТ ШАП" В България тази болест не се е появявала 15-20 години ( а наизуст всеки може да напише каквото си желае )
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяка година по това време в България има епидемия от шап Започват празниците в Турция и трябва да се копуват гръцките агнета /на двойна цена/ Преди Коледа затворете границата с Гърция и шап няма да има
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, имало е .
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В тия села-Кости и Резово , ветеринарни доктори имало ли е ?