WikiLeaks изхвърлени окончателно от САЩ

Сайтът беше отстранен от сървърите на Amazon
2 дек 2010 13:25,
110
WikiLeaks изхвърлени окончателно от САЩ

Само ден след като се прехвърли от шведски на американски сървър, сайтът, разкрил стотици хиляди американски секретни документи, беше принуден да се върне в Европа.

WikiLeaks извърши първия трансфер заради масовите хакерски атаки, на които беше подложен в последните дни.

Първоначално администраторите на страницата пренесоха съдържанието й в хостинг мрежата на Amazon Web Services. Трансферът беше извършен безпрепятствено и WikiLeaks беше качен на американския сървър, информира mashable.com.

Само ден по-късно обаче от Amazon промениха позицията си на 180 градуса и забраниха на сайта да се помещава в тяхната система, без да дават официално обяснение. От mashable.com коментират, че по всяка вероятност става въпрос за силен правителствен натиск.

Не случайно дойде реакцията на сенатор Джо Либерман, председател на комисията по сигурността в Конгреса.

„Тази сутрин от Amazon информираха моя екип, че хостването на WikiLeaks е прекратено. Искаше ми се това да беше станало по-рано предвид дейността на сайта и публикуването на засекретени документи. Настоящето решение е правилно и дава пример за всички други компании, чрез които WikiLeaks разпространява незаконно придобитите материали”, казва Либерман.

В това изявление за свободата на словото не се споменава нищо. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 13 години
горките редови овце американци? а българите сме едни горди лъвове:))))
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В нормалните държави има правила.Свободата на словото не може да застрашава националната сигурност.Има документи с гриф СЕКРЕТНО и те не могат да се публикуват кой както си иска!!!!!!!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ = на двойни стандарти , лицемерие , рафиниран и не толкова рафиниран фашизъм - горките редови овце американци....
98
0
 
1
 
! Отговори
make love no war преди 13 години
vijte saita v usa antiwar na6ite medii sa kone sa kapaci vijte istinskite *** v guardian i v facebook oficialnia sait na wikileaks
97
0
 
5
 
! Отговори
glas naroden преди 13 години
horata ne sme rob i nqma da bydem. O4akvam ot tuk natayk svetovna valna da pomete nared psevdodemokratite po sveta.
96
1
 
6
 
! Отговори
Mango преди 13 години
The Nobel Peace Prize 2009Barack H. Obama Му-хааа-хааааа!
95
0
 
3
 
! Отговори
aaa преди 13 години
ave glupak te kato ubiha indiancite
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Финландия.
93
1
 
8
 
! Отговори
Mango преди 13 години
"В това изявление за свободата на словото не се споменава нищо". Ха,хааа,хааааах!Смешници, шутове!Ега си демокрацията.Този дисидент,защо не го поканят да говори в радио Свободна Европа или в Гласа на Америка?
92
2
 
8
 
! Отговори
слънце преди 13 години
В една от песните на Емил Димитров се пее * ти закъсняваш понякога истино, но винаги идваш, идваш при нас*
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо в САЩ има смъртно наказание? Дори и за непълнолетни? Редно ли е да се събира информация за представители на ООН (биометрична дори)? Защо се намесват във вътрешните работи на суверенни държави с военно присъствие (много меко се изразих) под формата на демократизация, но разкритикуваха Русия, когато тя защити Южна Осетия? Това беше за двойните стандарти.
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да броя военните кампании по времето на "Студената война". Достатъчно е да изброя бомбардирането на Сърбия, шокиращата и ужасяващата война в Ирак и Афганистан. Многобройните военни престъпления са общоизвестни. Самите американци осъждат тези войни. Нали Обама се разпореди да се затвори затвора Гуантанамо. Това нямаше да стане, ако истината (засекретената истина) не беше станала достъпна за всички.
89
0
 
6
 
! Отговори
tarbuh преди 13 години
Pich, razrovi se malko, predi 2 meseca shtqha da sydqt 6-godishno dete za ubijstvo, che butnalo baba s kolelo. Po-rano arestuvaha i izvedoha s beleznici ot uchilishte 11-godishna uchenichka, che draskala po china. Stoq 24 chasa v aresta. Imash DVE partii, no revat za multipartiini sistemi po sveta. Iskat svoboda na slovoto, no zabranqvat informaciq, koqto ne im iznasq. Ebem ti i nai-golqmata demokraciq.
88
14
 
3
 
! Отговори
Long Live USA преди 13 години
САЩ СА най-голямата демокрация в света, чакам пример за нещо по-добро! Може би днешна Русия например или Беларус? Чакам да разбера също кои са "големите престъпления" които Америка е извършила и "скрила" от света, чакам да получа конкретни факти в какво се изразяват "двойните стандарти" на демократичните й принципи. На мене ми е ясно, че като предубеден човек и ти търсиш под вола теле и затова споровете с догматично устроени хора са безполезни. лошото е, че такъв тип мислене инфектира и други
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изброените от теб диктатури са признати за диктатури. Твоята любима УСА обаче претендира да е НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ в света. Тя учи другите държави на демокрация. Но тя самата не спазва демократичните принципи, прилага двойни стандарти. Пак повтарям - аз не мразя УСА, аз изказвам мнение по въпроса. Омразата ми е непозната. Недей да приписваш познати на теб качества на други хора, които са ти опоненти. Още малко и ще ме наречеш терорист.
86
0
 
2
 
! Отговори
anon преди 13 години
А защо врагове само на САЩ,нека приютим Асандж и пуснем WikiLeaks на български сървъри и ще станем врагове на почти цял свят включително и на Китай и Русия,така и така всеки ненавижда някого,поне ще има угодия на повечето ни.
85
9
 
2
 
! Отговори
Long Live USA! преди 13 години
Моля??? кой не извършва такива престъпления? на колко хора беше съсипан живота и бяха тикнати в затворите или варварски избити под претекста на "националната сигурност" в България, в СССР и в другите бивши соц държави или в Германия по времето на Хитлер, в Италия по времето на Мусолини, в Куба, в Корея и т.н. както казано в Библията, който не е грешник да хвърли първия камък. Ненавиждаш Америка, но те срам да си го признаеш. А аз се отвращавам от безпринципни хора, душено обезобразени от омраза
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо темата е махната от 1-ва страница? Да не би един известен актьор от "Стъклен дом" да е помолил редактора да прехвърли темата на по-труднодостъпно за хората местенце? Как там беше в доклада за БГ, анализиране на способността медиите да манипулират общественото мнение...
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А да извършва престъпления под прикритие на национална сигурност, твоята "най-велика и мощна държава" може, нали? Не мразя Америка, презирам гъзолизците!
82
9
 
1
 
! Отговори
Long Live USA! преди 13 години
на всички онези, които не различават понятията Свобода на словото и Национална сигурност да обясня, че изнесените документи са нарушение на второто и са тежко престъпление, равносилно на национално предателство! Всички държави имат тайни архиви и как мислите техните дипломати се изказват за политиците на други държави?Все едно някой да направи публично достояние архива на Външно министерство!А омразата ви към Америка няма да я направи по-слаба!Тя пак ще е най-великата и мощната държава Жалки сте