WikiLeaks изхвърлени окончателно от САЩ

Сайтът беше отстранен от сървърите на Amazon
2 дек 2010 13:25,
110
WikiLeaks изхвърлени окончателно от САЩ

Само ден след като се прехвърли от шведски на американски сървър, сайтът, разкрил стотици хиляди американски секретни документи, беше принуден да се върне в Европа.

WikiLeaks извърши първия трансфер заради масовите хакерски атаки, на които беше подложен в последните дни.

Първоначално администраторите на страницата пренесоха съдържанието й в хостинг мрежата на Amazon Web Services. Трансферът беше извършен безпрепятствено и WikiLeaks беше качен на американския сървър, информира mashable.com.

Само ден по-късно обаче от Amazon промениха позицията си на 180 градуса и забраниха на сайта да се помещава в тяхната система, без да дават официално обяснение. От mashable.com коментират, че по всяка вероятност става въпрос за силен правителствен натиск.

Не случайно дойде реакцията на сенатор Джо Либерман, председател на комисията по сигурността в Конгреса.

„Тази сутрин от Amazon информираха моя екип, че хостването на WikiLeaks е прекратено. Искаше ми се това да беше станало по-рано предвид дейността на сайта и публикуването на засекретени документи. Настоящето решение е правилно и дава пример за всички други компании, чрез които WikiLeaks разпространява незаконно придобитите материали”, казва Либерман.

В това изявление за свободата на словото не се споменава нищо. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Yes! Свобода на словото и демокрация в действие!Болшевиките ли да се учат от САЩ или обратното.Сега ще свитнят някъде и създателя на сайта и ще приключи историята.После Президента на САЩ ще се изтъпанчи по ТВ-ти и ще обяви САЩ каква велика демокрация са.
20
0
 
11
 
! Отговори
Има ли изобщо .... преди 13 години
свобода на словото някъде, пък било то и в САЩ ??? Там се убедихме,че наред с другите неща ,няма и свобода на словото и печата !!!"В това изявление за свободата на словото не се споменава нищо."
19
0
 
30
 
! Отговори
US POWER-OFF преди 13 години
Ама разбира се. И когато Майкъл Муур направи филм за 11 септември и показа кирливите ризи на "атентатите" и войната в Афганистан/Ирак, същите тия широко скроени хора от САЩ забраниха излъчването на филма в почти всички щати.Айде живей си в заблужденията, които ти начукват в мозъка всеки ден и не ни занимавай със себе си. Някой хора могат да мислят и пред тях изглеждаш жалък!
18
0
 
16
 
! Отговори
Мръсници! преди 13 години
ето това е "свободата на слвото" в САЩ.... когато тяхните медии плюят по другите държави... Американското правителство ги подкрепя, даже и да използват неверни факти, даже и да лъжат!. Ама ако говорят против тях... веднага им блокират информацията... и съответния журналист изчезва и вече никой не чува за него. ***! Омръзнаха АМЕРИКАНСКИТЕ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ -"за нас висчко може, а за вас ние каквото решим". Уорлик да си ходи или да го бутнат в ЗАТВОРА!
17
1
 
4
 
! Отговори
US POWER-OFF преди 13 години
Добре го каза :)
16
21
 
5
 
! Отговори
US POWER преди 13 години
Сайта на известния филм "The Zeitgeist", също се хоства в САЩ. Това всеки може да го провери и това е нещо, което никога не може да се случи в държави като Русия, Ирн, Китай и др. Ето защо САщ са демократична държава за разлика от гореиброените. Ето защо вашите деца са в САЩ или ще бъдат в САЩ, а вие ще си стоите в помиярника на собственото си робско самосъзнание и Ахмед Догановци ще ви управляват още 500г.
15
0
 
23
 
! Отговори
Гице преди 13 години
ПАУЪР-ОФФ, прав си баце.Свободата на словото в САЩ е свобода да си го начукаш сам.В щатите пропагандата е по-ниско ниво от тая дето беше при нас при социализма, но за сметка на това повечето от *** са по-наивни и се вързват повече. Като краен резултат обществото им там е сходно на нашето при соц-а. Разбира се, вместо да се кланят на идола Тошо се кланят на идола Пазар и т.н. , но съществената идея е същата - шадап-енд-денс!
14
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 13 години
Законите на САЩ са си валидни само на територията на тази страна, а това е една от най-полицейските страни съществували някога на тая земя! Демокрация и Свобода са едни ефирни понятия, които на практика не съществуват, заблудени българино!
13
2
 
22
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Забрави термина "свобода и демокрация", свързан със САЩ и други такива! Разликата им със Саддам Хюсеин, Албан Буши и др. е само във въоръжението им. И едните и другите си гледат кефа и не им дреме за нас *** и пульо. колко техни закони са нарушавали самите те, че ако вземеш да ги броиш, ще трябва просто да извадиш целият им правен кодекс? Но ме учудва това, че са забранили сайта, а можеше просто да стегнат секретността на дипломацията си? Сайта не е виновен, а дипломата им! Свобода, друг път?
12
7
 
17
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
До US POWERТва в Америка ли си получи образованието?Демокрация когато е имало, САЩ още е нямало на картата.Ама кво ли говоря на ниско интелигентен емигрант, продал *** си за 5$ на част.Нали се сещаш, на тях им по лесно да се празнят в устата ти, от колкото да чистят пода с *** след тебе.***
11
4
 
15
 
! Отговори
US POWER-OFF преди 13 години
Пич мноооо си *** :) Хвани отиди поне веднъж до САЩ, за да видиш каква свобода и демокрация кръжи навсякъде. То от тука всеки се прави на умен и знаещ.Така че спри с тъпите си и некомпетентни изказвания!
10
33
 
10
 
! Отговори
US POWER преди 13 години
Какво ревете бе ***. Свобода и демокрация винаги ще има в САЩ. САЩ е люлката на свободата и демокрацията. Утре там ще бъдат вашите деца, така че недейте ривете...Друг е въпроса, че никой сайт няма право да нарушава законите на САЩ, публикувайки информация, която е секретна или представлява национална тайна.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде почнахме с цензората :) А след цензората нали знаете какво идва :)
8
14
 
7
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Не че искам да защитя Америка, която издевателства не само над народа си, а и над други народи. Обаче може ли да ми кажете каква свобода на словото е това да откраднеш или да платиш, за да получиш секретни документи и после да ги разпространиш ? Защо всички нападат Америка, да не мислите, че Русия или Германия са по-добри ? Същите са, че може и по-лоши даже. Това не е свобода на словото, а държавна измяна на този, който е дал документите на *** албинос.
7
1
 
14
 
! Отговори
VNC преди 13 години
Добре прави Уики, така им се пада на тия мафиоти.
6
2
 
38
 
! Отговори
Dan преди 13 години
А честит Ви комунизъм мили американски другари! А и поздрави от чичко Оруел!
5
10
 
6
 
! Отговори
xaxa преди 13 години
Бъркате свобода със свободия, ето поради това сме на тоя хал. ;)
4
5
 
7
 
! Отговори
US POWER преди 13 години
Смятайте колко "страшна" е тази информация за САЩ, щом се сайта се е хоствал в САЩ ха ха ха
3
3
 
18
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Какво да се споменава за свободата на словото?! То е ясно че свобода трябва да има в по-малките държави, но със селиката 200 годишна демокрация няма свобода, не е имало и няма и да има.
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демокрация братя, свобода на словото и печата, свободни медии и право на изразяване без да бъдеш преследван заради убежданията си. Смяххххххххххххххххх. Вива Америка люлко на "свободата"Хахахахаха