Смяна на върха в Google

Един от създателите става изпълнителен директор
Обновена: 21 яну 2011 12:09 | 21 яну 2011 12:09,
4
Смяна на върха в Google
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След 10 години начело на най-голямата онлайн търсачка в света, Ерик Шмид се оттегля от поста. Официално това ще се случи на 4 април. Тогава Google ще има нов изпълнителен директор – един от двамата създатели на компанията Лари Пейдж. Шмид, с чието име се свързва стремглавия възход на Google, ще остане в управлението на фирмата.

Всъщност 37-годишният Пейдж се връща на позицията, която заемаше преди десетилетие, когато инвеститорите поискаха по-опитен бизнес лидер и Ерик Шмид беше натоварен с нелеката задача.

„Убеден съм, че Лари вече е напълно готов да ръководи, и с нетърпение очаквам да работя с него и Сергей Брин (другият създател на Google) дълги години напред”, коментира оттеглящият се изпълнителен директор.

Експерти считат, че смяната на върха в компанията е форсирана от лошите резултати в битката за онлайн надмощие с Facebook.

Новината за рокадата дойде успоредно с данните за стабилно покачване в нетната печалба на компанията за последното тримесечие в размер на 2,54 млрд. долара, но Google определено започва да губи позиции спрямо социалната мрежа. И затова нещата поема техническият гений.

Очакванията са пазарите да реагират предпазливо на промяната. Въпреки това акциите на Google се качиха с 2 пункта до 638 долара в края на търговията на Уол Стрийт. Към момента компанията има пазарна стойност в размер на 200 милиарда долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
...““ преди 13 години
колкото и да напъват от СуратТефтер-а,без тях може...ама Гугъл е незаменим...(питайте родителите който редовно получават *** домашни от учителите на децата си )
2
3
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Щом Ерик Шмид се оттегля от поста си, я че отидем да му заемем местото и че усъвършенстваме търсачката да търси само най хубавите булки за наклецване
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фейсбук, не знам си кво.. Ама без Гуглето никой не може.