Станишев излезе от НСлС и каза: Смях се от сърце!

Иска да прекратят делото. Нямало доказателства
Обновена: 15 ное 2010 16:19 | 15 ное 2010 16:11,
261
Станишев излезе от НСлС и каза: Смях се от сърце!
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев е поискал прекратяване на делото срещу него поради липса на състав на престъплението.

Това съобщи Станишев на излизане от Националната следствена служба, където се запозна с материалите по разследването.

Бившият министър-председател е обвинен за това, че в периода от ноември 2005 г. до септември 2009 г. е загубил седем секретни доклада – три от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Документите са му връчени лично и срещу подпис.

Още по темата

"В материалите, които ми бяха представени, няма нито едно доказателство, че е загубен който и да било от тези 7 документа", категоричен бе Станишев.

Той заяви, че обвиненията и разследването срещу него имат "подчертано политически характер, защото нееднократно и от министър-председателя са отправяни квалификации и препоръки по същество към прокуратурата и разследващите органи".

"Над някои от документите се смях от сърце", коментира червеният лидер.

Той отново заяви, че през четирите години, в които е бил министър-председател, никога не са го уведомявали, че от секретното деловодство на МС липсват документи, а това е направено в последната седмица от мандата на тройната коалиция.

Станишев изтъкна, че като премиер е получил над 3000 документа с гриф "класифицирана информация" и в случая става въпрос за 0,2% от всички документи, които са минали през ръцете му.

Днес Сергей Станишев каза, че ако се стигне до дело, ще настоява то да се гледа при открити врати, "за да може обществото да види как един бивш министър-председател е съден като деловодител".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЕЙ СЕ СЕГА, СТАНИШКА, СМЕЙ СЕ ОТ СЪРЦЕ! 02.06.2013 Г.
254
1
 
3
 
! Отговори
Бате ти Бойко преди 13 години
Ей *** глупава . Бате ти бойко дотакава степен е *** .... ,че няма каквода говорим . Прееба всичко , та накрая сами виждате резултата от полицейския му режим . Братя ГАЛЕВИ - Оправдани , Златко Баретата - Оправдан. тва ли му е резултата ? Една дестабилизирана държава и бандитите които вкара и се занимава година и половина - на свобода ... я не ми говори . А по общините ГЕРБ-аджийският съвет метна яко да прави заменки .. и далавери !!! Я се поинтересувай малко повече от това де виждаш по ТV
253
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А то откде знаеш, нали са секретни...
252
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
делото да се гледа при открити врати.това би било супер шоу. ЗА!
251
0
 
3
 
! Отговори
научен на време преди 13 години
Научи се да смяташ
250
0
 
3
 
! Отговори
JCPenny преди 13 години
0,2% e.Ne 4e ne si prav ina4e
249
1
 
9
 
! Отговори
учено от старо време преди 13 години
Я г-н Станишев да сметне по-добре какъв процент от 3000 прави 7 документа. Не е сметката 0,2% а 4,3% и освен това да припомним, че това са точно писмата от Европейския съюз, в които се предупреждава за сроковете и условията покрай еврофондовете. Така както ги коментира господинчото наистина много се неглежира случакато, но в същност............... хм хм хм ...
248
0
 
7
 
! Отговори
Деловодител преди 13 години
Липсата на тези документи се доказва просто, като се изхожда от противното - няма ги в секретното деловодство, значи липсват. Не вярвам Станишев да ги е намерил и показал на следователите. Смее се преждевременно, и то само защото има депутатски имунитет и не лежи сега в ареста.Обаче с тези 0.2% да вземе да се стегне. Помогнете му, да не говори такива глупости. Правилата на деловодството не допускат загубването на нито един секретен документ, т.е. изисква се 100% съхранение, 0% загуби.
247
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смяна на съдебната система трябва!
246
1
 
15
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Да бе - липсвали само 0,2% от документите! Ми то по тая логика да взема да гръмна някой където ме нерви - какво толкова - От 7 млд души 1 човек е 0,0000000143% от човечеството - голям праз! Къде е логиката?
245
3
 
14
 
! Отговори
mango преди 13 години
А бе, хамстер импотентен, не ни учи какво е секретно и кое не е. Не си в позиция да искаш. За теб би било много полезно едно посещение при братята роми в Столипиново. Като ти поексплоатират задния двор, може да ти хареса и да останеш там до следващите избори...
244
1
 
8
 
! Отговори
атомен физик преди 13 години
до: резервистПо добре, че не ходил да го занимават в глупости в казармата, аз като ходих какво? - чиста загуба на време....
243
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствената причина да го викат на дела е за да си мислят хората,че колкото и да са зле гербаджиите,нямат алтернатива! Акций много,резултати и присъди никъкви.На доги едно барбекю не могат да му бутнат,ама 234145 интервюта дадоха :)))))
242
3
 
8
 
! Отговори
501 преди 13 години
Аве какъвто и да е станишката,единствените хора които са по-добре сега отколкото по негово време са платените настъкмисти,форумисти и журналисти.........
241
5
 
11
 
! Отговори
резервист преди 13 години
Този *** вижда се че никога не е помирисвал казарма. Ако беше служил в армията щеше да знае, че дори изгубването на празен лист от секретна тетрадка е наказуемо!!! А за изгубването на секретни доклади панделата не му мърдаше. А сега правят специално заради тая мазна физиономия експертиза дали доклад с гриф " Секретно" съдържа класифицирана информация. Наистина смешно! Дали прокуратурата ще подходи така и към някой по- обикновен човек? Да вземат да го приберат най- сетне, че ми омръзна
240
3
 
9
 
! Отговори
СС преди 13 години
Дано да те вкарат зад решетките, да се смееш на електората си а той да те обгрижва.
239
5
 
16
 
! Отговори
до издателите преди 13 години
МОЖЕ ЛИ ТАЗИ ПРОТИВНА ,МАЗНА И НАГЛА ФИЗИОНОМИЯ НА ЗАИКО ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА,ЧЕ Е ТОЛКОВА ДОВОЛЕН И УСМИХНАТ СЯКАШ БЪЛГАРИТЕ СА НА ПЪРВО МЯСТО ПО СТАНДАРТ И ЗАСЛУГАТА Е ЛИЧНО НЕГОВА.ИМАИТЕ ПОНЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ КЪМ ИЗСТРАДАЛИЯ ,ОГРАБЕН И,БЕДЕН И БОЛЕН НАРОД.ДА ЖИВЕЕ БОИКО БОРИСОВ.
238
3
 
9
 
! Отговори
пипс преди 13 години
Наистина няма логика Серго да е приватизирпал така нагло секретни документи? Той е по-хитър от дявола и ако е искал просто е можел да ги копира? За какъв му е сам да си вкарва автогол? Освен, ако се е самозабравил в самочувствието си, но едва ли?
237
1
 
5
 
! Отговори
POTEN HATAR преди 13 години
Някои мислят с *** си и после се учудват, че не харесват продукта на мисълта им.
236
11
 
7
 
! Отговори
СМЯХ преди 13 години
Смях и пак смях ето до това стигнаха пожарникаря и милиционера.Не разбраха ли тези хора ,че всичко става фарс.