ВСС на сгледа със съдиите по "Наглите"

Ще обсъдят защо делото бе отложено още преди да е почнало
Обновена: 30 ное 2010 13:48 | 30 ное 2010 13:46,
29
ВСС на сгледа със съдиите по "Наглите"
Снимка: Булфото

Членове на Висшия съдебен съвет ще се срещнат със съдебния състав, който гледа делото срещу групата за отвличания „Наглите“.

Това решиха на извънредно заседание днес членовете на Комисията по изпълнение на мерките по организация работата по делата с висок обществен интерес в органите на съдебната власт.

Срещата ще е на 6 декември, съобщават от съвета.

Още по темата

Ще бъдат обсъдени причините за отлагането на процеса още на първото заседание, както и мерките, които съставът възнамерява да предприеме, за да осигури ритмичността на хода му.

Резултатите от срещата ще бъдат докладвани на следващото заседание на ВСС.

От съвета посочват, че отчитат изключителната важност на това дело и ще направят всичко възможно в рамките на правомощията си да оправдаят очакванията на обществото за бърз и обективен процес.

В понеделник Софийският градски съд не даде ход на процеса „Наглите“. Причина стана неявяване на един от адвокатите, който предварително е бил ангажиран по друго дело.

Причина за отлагането стана и наскоро новоназначен защитник на един от подсъдимите, който поиска време, за да се запознае с материалите по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Наглите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Относно: ДимАвтор: случаенПолучено на: 30 Ноември 2010 19:19Тази Магдалинчева е дъщеря на съдията от ВАС - Боян Магдалинчев , който беше по преди и член на ВСС и използвайки това си качество успя пробута дъщеря си за съдия в СРС и без необходимия стаж за да бъде съдия в СГС тя вече е! Сигурно не е случайно ` че това дело се е паднало на нея по тъй наречения " случаен принцип"....Тя не може да реши едно ЧХ ` а камо ли това дело....За баща й се знае ,че е доказан пияница и "стожер "на закона
28
0
 
0
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Във връзка с дръзката и нахална "акция" на ВСС по уреждане 13-а заплата на магистратите прочетете статията "Коледен срам за Темида" от Юлияна Ончева в днешния брй на в-к Стандарт.Много е интeресна.По отношение на съдия Магдалинчева:Вчера четях в-к Mediapool,там има публи кувана статия "Съдията по делото Наглите Магдалинчева".В един коментар пишеше: "Тази Магдалинчева е дъщеря на съдията от ВАС - Боян Магдалинчев , който беше по преди и член на ВСС и използвайки това си качество успя пробута дъщеря си за съдия в СРС и без необходимия стаж тя вече е съдия в СГС! Сигурно не е случайно,че това дело се е паднало на нея по тъй нарече-ния " случаен принцип"....Тя не може да реши едно ЧХ (мисля,че това е ***-ращение на Дело от частен характер),а камо ли това дело....За баща й се знае ,че е ... "стожер "на закона , но само когато е в негов интерес".Не бих се наел да коментирам този коментар.
27
1
 
3
 
! Отговори
федерер преди 13 години
съдийте в бг са най голямата мафия под прекритието на имунитета правят каквото си искат Бог да пази България мамка им алчна на всички съдии
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДАЙТЕ ИМ 14 ЗАПЛАТА ТЕ СА С ДВЕ ДУПКИ ОТДЗАТ . ТЕ СА ГАДНИ ТЕ СА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД . МАФИЯ. МАФИЯ.НЯКОИ ОТ ТЕЗИ СЪДИИ ТАКА ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ ЧЕ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ . НО ДАНС СПИ.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще се изненадам наистина ако решат за обществото да почнат да излъчват такива дела по телевизията, барем народа да види за какви фарсове и глупости става въпрос в тази наша наказателна система.В САЩ постоянно дават такива дела, даже на OJ Simpson делото го излъчваха от ден първи!
24
1
 
3
 
! Отговори
пепо преди 13 години
Няма ли възможност делото да се гледа от чуждестранен съд-примерни албански.Нашите некадърници ще отлагат делото до припадък-/9 обвиняеми и 12 адвокати.Всеки като се разболее по 1 път ,това прави 21 месеца;след една година ще трябва да ги пускат на свобода/Ако все пак саботъорите гледат делото или ще ги оправдаят или ще ги заколят с по някои месец условно./като Ставийски например или учителката окрала банка!!!!!!Спасението е чужд съд.Безмислено е да се дават на българцкия продажен съд.
23
1
 
0
 
! Отговори
бг преди 13 години
прочети конституцията, неграмотен!!!!!!!
22
2
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
ти съдия ли си?да,законите се пишат от депутатите, но пък дали на повечето от магистратите не им харесват точно такива закони с много вратички за лавиране по отношение на най-големите престъпления?
21
1
 
3
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Решението е единствено: много автомати, картечници и миномети и отиваме пред върховния съд. От там каквото излезе - бой, докато мърда и така минаваме през всички съдилища. Ако това не стане, ще станем свидетели или на условни присъди - рязали са само пръсти, но не и глави (разбойниците), или ще се окажат по-невинни от Доган, Софиянски, бившия военен министър...
20
2
 
6
 
! Отговори
ДО ВСС преди 13 години
ВСИЧКИ НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ НЯМА ДА УДЪРЖИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ РУШВЕТИ И ВСИЧКИ ДО ЕДИН ЩЕ ГИ ПУСНЕТЕ, КАТО БРАТЯ ГАЛЕВИ, БРАТЯ МАРГИНИ, ЗЛАТКО БАРЕТАТА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ЦВЕТАНОВ Е НА 100% ПРАВ ПОСТОЯННО ДА ВИ КРИТИКУВА ПО МЕДИЙТЕ.
19
2
 
5
 
! Отговори
Гражданин 2 преди 13 години
"Дела с обществен интерес"?! Няма такова понятие!Обществен интерес става всичко това, за което ЦвЦв се изцвъка от ТВ екрана!И сега ВСС, който е оръдие на ЦвЦв ги натисне, ще видите една независимост и обективност!!
18
3
 
2
 
! Отговори
Затвори очички! преди 13 години
"Комисия по изпълнение на мерките по организация на работата по делата с висок обществен интерес в органите на съдебната власт" ???? И как запомнят членовете на тази Комисия къде точно работят? Абе, защо не си кажат направо, че нямат воля да приключат с това дело? Потърпевшите да не чакат, а бързо да се обърнат към Брюксел. Нема време!
17
6
 
4
 
! Отговори
sk преди 13 години
Не съсе разбрали още за парите :)
16
1
 
5
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
НЕЩО КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК ОТ СТРАНА НА БОРИСОВ-ЦВЕТАНОВ В ОТСЛУГА НА НАГЛИТЕ ОТ НСО И ПЪРВАНОВ.
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво има да обсъждат? То е ясно, че пак $$$ са играли...
14
4
 
12
 
! Отговори
пак от 12 преди 13 години
до онези които пишат минуси на 12 - хора осъзнайте се - не залитайте сляпо по ГЕРБ, така преди време ВИЕ СЪЩИТЕ бяхте най-добрите пионерчета, после комсомолчета, после седесарчета, ендесевисти и прочие. Четете ЗАКОНИТЕ!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти май не вярваш в справедливия български съд и чистата съвест, и държиш да нарушиш исконните права на обвиняемите?...Колко такива врътки и подобни дитирамби може да понесеш?Аз вече се уморих...
12
8
 
18
 
! Отговори
просвета преди 13 години
Преди да пишете се просветете. Отлагането е по *** причина, но тя е вписана като възможност за отлагане на делото в Наказателно процесуалния кадекс. Този закон не се пише от съдиите, а от депутатите!!!!!!!!!!!! Ето защо, ако съдиите не отложат делото - това е повод за ново протакане - обжалване на действията на съда и т.н. Затова форумци, първо четете законите и после плюите по съдиите. Най-правилно е да плюем заедно по депутатите, които са събрани от кол и въже и не знаят какво да правят.
11
3
 
2
 
! Отговори
advokat bolen преди 13 години
abe dokoga be gospoda-moje bi trjabva da se sluchi na vas,puk da vidim kakuv shte e efekta
10
4
 
17
 
! Отговори
До съда преди 13 години
След като делото не може да се гледа в български съд. Моля да бъде заведено дело в чуждестранен такъв и да видим тогава дали ще им минават номерата от селски вечеринки.