Съдът оправда бившия кмет на Карлово

Eмил Кабаиванов бе обвинен в пренасочване на над 1,5 милиона лева
Обновена: 9 дек 2010 14:14 | 9 дек 2010 14:14,
0
Съдът оправда бившия кмет на Карлово
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Пловдив постанови оправдателна присъда за бившия кмет на Карлово доктор Емил Кабаиванов.

Той беше обвинен в пренасочване на целеви средства в размер на милион и половина лева.

През 2007 година правителството е превело по сметката на община Карлово 17,5 милиона лева срещу депонирането на софийския боклук на местното сметище.

Парите са били предназначени за изграждане и газификация на 11 инфраструктурни обекта. От тях бившият кмет е изтеглил 1,5 милиона лева, с които е погасил стари и неотложни финансови задължения на общината.

Била е платена на ЕВН сметката на уличното осветление, били са преведени суми на училища и детски градини.

В пледоарията си защитата на Кабаиванов, адвокат Светлана Паскалева, подчерта, че от действията на клиента й не е настъпила вреда нито за обществеността, нито за местната власт.

“Напротив, смятам, че доктор Емил Кабаиванов във всичките си действия се е ръководил единствено и само от това да спаси обществеността от вредни последици”, обяви Паскалева.

По думите на защитата всички свидетелски показания са в полза на бившия кмет. Няма нито едно забавено плащане към строителите, нито един неразплатен обект.

Парите, които са били пренасочени, впоследствие са били възстановени от събирането на местните такси и данъци, допълват още адвокатите на Кабаиванов.

“Жалко е, че се използват такива методи, за да се опитат да ме елиминират. Това е политически цирк, на който аз няма да се поддам. Циркът е иницииран от настоящия кмет на града Найден Найденов, който се опитва да попречи на кандидатурата ми за кмет за местните избори през 2011 година.

Още по темата

Има решениния, които един кмет се налага взима, макар те да са трудни. Категоричен съм, че във всичките си действия сто процента съм действал в името на съгражданите си и всичко, което съм направил, е било в полза на хората”, обяви пред кореспондента на Dnes.bg Кабаиванов.

Прокуратурата обяви, че ще обжалва решението на съда в 15-дневен срок пред по-горна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари