5 бона гаранция за зъботехника, стрелял по таксиджията

До инцидента се стигна след свада в центъра на София
Обновена: 11 яну 2011 19:38 | 11 яну 2011 19:06,
203
5 бона гаранция за зъботехника, стрелял по таксиджията
Снимка: Булфото

Мъжът, който в събота простреля таксиметров шофьор в центъра на София, излиза от ареста срещу 5000 лева гаранция.

Това реши Софийският градски съд, който измени мярката за неотклонение на задържания  Васил Лингорски.

Мъжът, който е зъботехник в МВР болница, е обвинен, че умишлено е опитал да убие шофьора Емил Динев.

Прокуратурата поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста.

Васил Лингорски заяви пред съда, че е прострелял таксиметровия шофьор при самозащита.

Инцидентът стана в малките часове на 8 януари, близо до паметника на Васил Левски в столицата, след спречкване заради засечен автомобил.

Двамата шофьори излезли от колите си и се сбили. В един момент таксиджията повалил опонента си на земята и започнал да му нанася удари.

Съпругата на поваления шофьор опитала да се намеси и също пострадала. В този момент  Васил Лингорски успял да стигне обратно до колата си, взел пистолета и стрелял по шофьора.

Емил Динев бе откаран в болница без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
0
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Хора, припомнете си форума след събитието. Тогава всички обвинявахте бакшиша. Сега голяма част го оневиняват. А той е инициаторът и каквото е търсил си го е намерил, макар и в недостатъчно количество. За неизбежната отбрана и превишаване на пределите и - спомнете си думите на Бойко Борисов - Гл.секретар на МВР, по повод убийството от депутат на съсед, който му чупи вратата, за да се саморазправя с него. Депутатът го застрелва през нея. "В крайна сметка, макар и в затвора, живият си е жив".
197
2
 
10
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
След случая засичам всеки 2ри бакшиш с надеждата че някой ще тръгне на саморазправа като този ***, простреляния ... със 60-те нарушения .... ей батко не в гърдите а в очите от упор ! 60% от бакшишите са *** !
196
4
 
2
 
! Отговори
botsos преди 13 години
Направо ме изумявате! Почти 200 коментара и никой не се обади, че не иска да живее като в биг брадър!!!! Имаше преди време статия за камерите и около 700 коментара, как не било правилно! Е, явно има смисъл от камерите. Дори и един човешки живот да се спаси, благодарение на тях, пак ще е прекрасно. Извинете ме, че ви прекъснах експертните анализи. Можете да продължите... :)
195
2
 
1
 
! Отговори
да бе да преди 13 години
Усведомените откъде сте се Усведомили?аз пък чух че ползвал 20mm M61 Vulcan !!! и го е криел в левия край на жабката!
194
8
 
2
 
! Отговори
irena_k86 преди 13 години
Пистолетът е бил незаконно притежаван Браунинг за неусведомените все още. А на теб Митко аз не ти пожелавам да попаднеш на такъв *** като Лингорски, който решава, че може да стреля и то в гърдите човек, понеже се е заяждал и са го натупали малко. Ако беше самозащита нямаше да стреля в него и да го гони, за да стреля пак. Не съм защитничка на таксиджиите и незнам защо мешате професията и актовете на човека? Това няма нищо общо със случая!Ясно е, че е целял да го убие,а това заслужава затвор!!!
193
3
 
5
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Ти явно си някаква застъпничка на ***-***-таксиджии. Ама не ти пожелавам вечер да попаднеш на такъв като Лингорски или Лангурски и да те ...... и после ще те питам тебе. Тоя *** е криминално проявен нахвърля се върху семейство и ти си седнала да защитаваш тази пасмина
192
2
 
8
 
! Отговори
марш бе бакшиш преди 13 години
Направо го е нправил на решето с 'Оса' (едно и ли двузаряден ключодържател) :)Явно според тебе 50-годишното семейство са преследвали 25 годишния *** доказал се с 62 акта и отнети 128 контролни точки за да го пребият с трабъ два цола за да го вкарат в 63 акт?
191
8
 
0
 
! Отговори
irena_k86 преди 13 години
Не слагайте под общ знаменател всички шофьори от този бранш, а вижте фактите в дадения случай - да, Емил Денев признава, че пръв е ударил Лингорски, след като той го заплашва и го блъска, след това жена му го удря с метална тръба и след като Емил се опитва да я вземе бива прострелян (той не се нахвърля да бие жената както си измислят). Нещата стават още по-налудничави с факта, че Лингорски и жена му го догонват и стрелят втори път. Явно е че този обезумял зъботехник е имал за цел да го убие.
190
2
 
12
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Скапаните бакшиши са като някакви ***, където плъзне една и още 1000 след нея. Ако една падне другите отиват пред Парламента да протестират и те не знаят против кой? То е видно и от записа от камерата, ***-бакшиш налита на човека и почва да го бие, и човека се самоотбранява. Това е
189
2
 
14
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Затвор за всички откачалки по пътищата! Човекът се е защитил, какво иска бакшиша? Получил е "бакшиш" какъвто заслужава!
188
2
 
9
 
! Отговори
нанси преди 13 години
не оправдавам стрелеца но тея софииски таксиджии са толкова нагли ...преди месец някакъв се мъчел да ужули дъщеря ми 15 еу от летището до гарата и накрая след като отказала да му плати тази цена неискал да и даде багажа рома му с ром
187
2
 
9
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Да в нормална държава този човек ще бъде поощряван за постъпката си, тук *** са на почит, че даже и държавата ги защитава.
186
2
 
8
 
! Отговори
Митко преди 13 години
За пореден път се убеждавам, че нищо в тази скапана държава не работи и не е на мястото си. Здравната реформа куца от всякъде, правораздавателната ситема е тотално корумпирана и защитава само ***, престъпници. Как може *** със 60 акта напада човека и жена му да не му бъде повдигнато обвинение, ами доктора ще бъде подведен под отговорност за това че се е отбранявал. 5000 лева гаранция. Да стои и оня *** да го убие ли? *** ***
185
2
 
8
 
! Отговори
Rakela преди 13 години
Пуснете човека нещастници.
184
2
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 13 години
Ама тоя бакшиша *** ли е бил ?
183
3
 
22
 
! Отговори
КНК преди 13 години
ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА!!!КАРАШ СИ КОЛАТА КАТО НОРМАЛЕН И ПОЧТЕН ГРАЖДАНИН, КАТО ТАКЪВ СИ ПЛАЩАШ И ДАНЪЦИТЕ РЕДОВНО И ИЗВЕДНЪЖ СЕ ПОЯВЯВА НЯКАКАКЪВ *** И ТЕ ПРЕВРЪЩА В ПРЕСТЪПНИК.ПРЕОБРЪЩА ТИ ЖИВОТА НАОПЪКИ И ЗАЛИЧАВА ВСИЧКО КОЕТО СИ БИЛ ДО ТОЗИ МОМЕНТ.ЕЙ,ТАКА ОТ КАПРИЗ ЗАЩОТО НЕ СИ Е ДОПИЛ ИЛИ НЕ Е ИЗТРЕЗНЯЛ.СЕГА ЗАПОЧВАШ ДА ХАРЧИШ ПАРИ,ДА ДОКАЗВАШ ИСТИНАТА,ЧЕ СИ ПОЧТЕН ЧОВЕК И ТАКА ТРАВМА ЗА ТЕБ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ.А *** СЪС 62 АКТА И 140 ОТНЕТИ ТОЧКИ НАДУВА БУЗИ И ГОВОРИ ЗА ПРАВОТО ДА "СТАНЕШ"ПРЕ
182
4
 
26
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Освободете човека и вдигнете обвиненията бе *** милиционерски. *** държавата, защитава само правата на *** и криминално проявените. А това, че един образован човек съ семейство и хубава работа се е защитил - да го пратим в затвора е? ***.
181
3
 
14
 
! Отговори
werf преди 13 години
Каквито и да са фактите,когато и да очистиш бакшиш е добре!Жалко,че не е правно грамотен-трябваше да стреля в главата и постоянно да повтаря МНОГО СЕ УПЛАШИХ,но темата за неизбежната отбрана и крайната необходимост е обширна ,а сега точно не ми се иска да я разяснявам!
180
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още от пръв поглед се вижда,че простреляният е агресивен,самозабравил се ***.Такъв може да те предизвика да направиш куп глупости.В екстремни ситуации е най-важно да запазиш самообладание и максимално бързо да вземеш най-доброто решение за теб.Агресията е заразна.Нека не ставаме нейни роби.
179
2
 
14
 
! Отговори
Бо преди 13 години
Бакшишите малко по-кротко трябва да го дават, нищо, че зад тях стоят колегите им!