Обама спечелили $5.5 млн. през 2009

Семейството наптрупало богатството от две президентски книги
17 апр 2010 15:00,
29
Обама спечелили $5.5 млн. през 2009
Снимка: БГНЕС

Американският президент Барак Обама и неговата съпруга са спечелили $5.5 млн. през 2009, основно от продажби на книги, събщиха от Белия дом.

Първата двойка на САЩ е удвоила приходите си откакто Обама встъпи в длъжност през януари 2009, сочат данъчните документи, цитирани от ВВС.

За сравнение през 2008 тогавашния кандидат за президент Барак Обама и съпругата му Мишел декларирали приходи в размер на $2.65 милиона.

Нстоящата цифра изключва $1.4 млн. на Нобеловата награда, която той дари на 10 благотворителни организации.

Една трета от приходите на президентското семейство, на обща стойност $1.8 млн. пък е била платена за данъци.

По-голямата част от спечеленото от Барак и Мишел Обама идва от приходи от продажби на книгите на президента - “Dreams of My Father“ и “The Audacity of Hope“, превърнали се в бестселъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Николай преди 14 години
Балък си ти,защото в следствие егологичното замърсяване само можеш да плюеш.А и едва ли ще разбереш какво е Егология.
22
1
 
5
 
! Отговори
ъVь преди 14 години
Ще става все по Богат като има Балъци да му чатът книгата
21
0
 
4
 
! Отговори
ь+Х преди 14 години
Ако не беше президент кои ще му прочете книгите на тоз ве ? Сигорен съм че тоз не е милионер а Милиярдер всички знаем как се става и особено ако си на висок пост. Масоните пак излъгаха Американците и си поставиха кукла на мястото на предишната кукла Буш . Войната продължава и в страната нищо не им се е подобрило. Същата работа сме и тука .. и там има Овце и Тука също
20
2
 
0
 
! Отговори
опала преди 14 години
Който си го може си го може
19
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Преди не до там много години , и-бай Тошо беше много четан.
18
0
 
4
 
! Отговори
токо преди 14 години
Мислиш ли,че като струва 8 долара книгата,то всичките 8 отиват в джоба на Обама,може би според теб издателя и търговеца нищо не получават,а също така и няма разходи и за отпечатването на самата книга?Според мен,трябва малко да си коригираш изчисленията.
17
8
 
2
 
! Отговори
БАТ САЛИ преди 14 години
СЛЕД 20 ГОДИНИ .. *** ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ
16
5
 
5
 
! Отговори
colobur преди 14 години
Ихааа, само толкова ли е спечелил? Ако приемем че всичкия приход е от продажбата на книгата,и имаме в предвид че западен Изсраел е с население към 300 милиона,приемаме че е печелил по 1 долар, то тогава се питам- дали другаря Обама е много четен автор! ИИИИхаааааааааа! Един велик българин навремето е казал- *** НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА!!!
15
2
 
2
 
! Отговори
Николай преди 14 години
До НОВ СВЕТОВЕН РЕДДа съм ти написъл,че книгата му не е станала популярна след като той е станал президент????????????И с теорята ти за дърпане на конци,и т с тоя ник не ми говори за смешен,и не се взимай много на сериозно.Да той Обама,но ти няма да разбереш какво означава това просто защото си щракач-плювач.
14
5
 
11
 
! Отговори
НОВ СВЕТОВЕН РЕД преди 14 години
Ако не беше Президент кои ще му про'ете книгата ве .. не ставаXте смешни Обама 'е Обама ... и на него му дърпат конците МАСОНИТЕ !
13
3
 
10
 
! Отговори
Даола преди 14 години
Горбачов спечели милиони от лекции.Няма значение дали можеш да пишеш - важното е да си президент. Защо иначе е тази битка за властта?Няма по-голямо облагодетелстване от това да си на високия пост. И няма никакво значение каква е системата.
12
4
 
2
 
! Отговори
d преди 14 години
tova e samo za 1 godina i kato se ima predvid, 4e knigata e ot baq vreme sas sigurnost prodajbite sa i dosta po-golemi. Vsu6tnost ti i edin list ne si prodal, tui 4e si trai!!!
11
5
 
4
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Сигурно си прав. Всеки от тези президенти, министри знае много неща и не всеки може да стане такъв, дори и с връзки да е, дори и удобен някому да е. Много са нещата, които се искат за това. Аз няма да я прочета, но зная, че щом е писал книга човек, не малко интелект се иска за това и знания. Та ще да е интересна, сигурно.
10
7
 
9
 
! Отговори
Николай преди 14 години
Книгата на Обама "Баща ми и аз" е и на българският пазар и е писан.а много преди да си помисли да става президент,за това никой не може да го обвини в популизъм.И книгата е страхотна.Искренно я препоръчвам.Да разберете за какъв невероятен човек става въпрос.И че нищо не му е дошло даром.
9
3
 
18
 
! Отговори
me преди 14 години
Книгата на Обама в амазона е 8 долара. Това прави по-малко от 700,000 човека, които са си я купили. За страна от 306.000.000 (само САЩ, без останалия свят, който също купува), това прави 0.2%. От друга страна 63.7 милиона са гласували на изборите за него, което пък прави 1.1% от хората които му вярват. Това е супер скромно. В процентно отношение сигурно брошурката на СтаниШеф с вицове се представя по-добре.
8
1
 
8
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Може да направи, както казваш. Но ние ще им изпратим нашите джебчии, на автобусите и ще им откраднат картата. Пък, ако се амбицират, може и ракетите да им свият. Тука улична шахта и ограда не останаха. На една докторка и свиха цяла чанта, а ти за една карта се чудиш. Само да хванат един от МВР и им го пращаме, веднага.
7
1
 
8
 
! Отговори
Ю ТУ преди 14 години
ами че те са си господари бе, дарлинг. тоя с едно изречение може да направи така, че България да я няма. това как иначе да го наречеш?
6
1
 
8
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Че кво се фука? Аз също спечелих 5,5 млн., Но са нано-микро-стотинки. И , ако се калкулират, по съвременен курс, прави 555,55 лева. Като им махнеш данъците - нищо не остана. Да, но ми е кеф да ги смятам. Математиката е велика наука. А тези са спестили, от разходи по транспорта, на войници, в Ирак или Афганистан. Икономии правят и затова ще да е. Баровци са - спор няма. Кога ли ще стана и аз. И дали? Икономикс, трябва. Учих го, но явно не е както трябва. Пак - отначало!
5
2
 
9
 
! Отговори
ФЪК ОФФ преди 14 години
Тез са същите дяволи като нашите управници .. имат се за Господари а нас за роби
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами нищо за учудване.Доган дава консултации,Обама пише книги.Така е в цял свят.Да не мислите ,че ние сме открили топлата вода