Роднина, милионер, роднина, милионер...

През кризисната 2009 г. милионерите в света са се увеличили с 14%
13 юни 2010 09:00,
27
Роднина, милионер, роднина, милионер...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Броят на милионерите в света достигна 11,2 милиона души, като за 2009 г. списъкът на богаташите е нараснал с 14%, съобщава BusinessWeek.

Изданието цитира годишния доклад на компанията Boston Consulting Group, според който в световната икономика сега се управляват 111,5 трилиона долара.

Така обемът на световния капитал е достигнал предкризисното ниво от 2007 година.

"Като се вземе предвид сериозността на кризата, сме изненадани от бързината, с която се възстановява глобалното богатство", коментира един от старшите съдружници във фирмата  Брус Холи.

Световното богатство през изминалата година се е увеличило след 10-процентния спад през 2008 г., отбелязва компанията.

Най-много милионери има в САЩ - 4 млн. и 715 хиляди души, следвани от Япония с над 1,2 милиона. На трето място е Китай – там милионерите са 670 000 хиляди.

Според прогнозите на компанията през идните пет години годишното увеличаване на частния капитал в света ще достигне 5,8 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз митничар не-милионер не познавам. :)))
24
1
 
5
 
! Отговори
милионер преди 13 години
е па нали затова я правихме тая "криза" :-), нали си знаете да го ду*ат бедните :-)
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България е най-абсурдната държава в света. Най-ниска заплата в Европа. Най-мого лукзозни возила на глава от населението. Най-скъпи телефонни разговори. Най-безоотговорно здравеопазване. Най-крадливи политици. Най-хаотично образование. Най- нестабилен бизнес. Най-високи цени на лекарствата. Най- високи надценки на стоките Ивсичко това ЗАЩОТО СМЕ НАЙ-СТРАХЛИВИТЕ ЧОВЕЦИ В ЕВРОПА. ЕМИ ПАДАНИ СЕ ТОГАВА.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Открихте топлата вода!Та нали това е целта на кризата!Горедолу на 1015 години има криза,години достатъчно хоратамравки да закътат нещичко.И тогавабам кризичка.Хора, яжте ,пийте и си носете новите дрехи!Всъщност правете това ,което правят от вечни времена *** и ще оцелееме!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък си мисля като има толкова много милионери по света да вземат малко да ги инвестират тия милиони.Да не ги държат само на банка,че така няма смисъл от парите.Животът трябва да се живее!И повечко благотворителност не само за най-бедните! :)
20
1
 
8
 
! Отговори
МХМ преди 13 години
Не разбрахте ли че това е целта на "кризата"? Всички пари да отидат в шепа хора, и после да си направят нов свят, след като крадци убийци (мн невинни хора) и т.н. умрат от глад.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
забогатяват на гърба на другитекризата го доказва - единия живее в луксове,друг работи за 250 лв на месец.и после се чудим защо имало криза ?!?е как ще стане пазарна икономика с 250 лв ? нали трябва да има потребление,харчене..
18
0
 
5
 
! Отговори
an преди 13 години
TAKA E. SAMO 4E ISTINSKI KOMUNIZAM, NIKOGA NE E IMALO. NQMA I DA IMA. ZA6TOTO NQMA HORA, KOITO DA GI IZGRADQT. TEZI KOITO 6TQHA DA GO IZGRADQT, BQHA ELIMINIRANI. 45 G. IMA6E PI6MAN KOMUNISTI, KOITO SAMO KRADNEHA. A ZA NARODA OSTAVAHA, SAMO TROHITE. A V MOMENTA NQMA I TROHI.
17
0
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
така е роден комунист е "9", и аз съм комунист и казано честно по добър капиталист от комуниста НЯМА.Искахте демокрация ето ви я,сега се оплаквате. никой не ви е крив, че не знаете истината и същостта на думата Комунизъм и я интерпретирате по начин който няма нищо общо с идеологията.Това да не работиш и да получаваш пари,и шефа и работника да получават почти еднакви заплати сте си го измислили вие,при истинския комунизъм ,на всеки му намират работа за да може да изхранва себе си и семейството си
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
9Теб като те гледам си готов комунист.Искаш всички да са равни!И да получават по-равно!Куба и Венецуела приемат емигранти.Какво чакаш??????
15
0
 
16
 
! Отговори
sasqocha преди 13 години
"Като се вземе предвид сериозността на кризата, сме изненадани от бързината, с която се възстановява глобалното богатство", коментира един от старшите съдружници във фирмата Брус Холи. - бати наглеците, да не би някъде да са изчезнали всички пари и сега изведнъж да се "възстановяват" наново. Кажете си го направо - от хората преминаха в банките, от банките в избрани наши хора и с кеф си потриваме ръцете колко бързо стана ...
14
2
 
9
 
! Отговори
М.И.Лионеров преди 13 години
"Като се вземе предвид сериозността на кризата, сме изненадани от бързината, с която се възстановява глобалното богатство", коментира един от старшите съдружници във фирмата Брус Холи.Ми да изненадани са,да.Те са очаквали дори по бързо да стане работата.Цялото това е признание за истинският смисъл от тази криза - да се увеличи броят на милионерите.Наркобосовете го наричат преразпределение на пазара и го постигат с оръжие,а ПОДЛИТЕ ИКОНОМИСТИ И БАНКЕРИ си правят глобална криза и ето резултат
13
0
 
30
 
! Отговори
саскуоч преди 13 години
Не искам да съм милионер.Просто искам да живея нормално без да се притеснявам за утрешния ден.Уви с знания и умения не може да си осигуриш спокойствие а точно обратно само стрес и никакво свободно време.Като теглиш калема после се оказва че не си много на плюс.Изобщо в БГ парите повечето пъти са функция на не колко добре работиш а колко си безкрупулен.
12
4
 
6
 
! Отговори
an преди 13 години
TEZI MILIONERI IMAT LI DOKUMENTI, ZA PARVIQT SI MILION? NE MI SE VQRVA PARVIQT MILION, DA E NAPRAVEN PO 4ESTEN NA4IN.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес.бг,ХАРЕСВА МИ ПРОСТАШКИЯТ ПАТОС С КОЙТО ПРЕДСТАВЯТЕ НОВИНИТЕ!БРАВО!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
komunizma si otide vreme tova da se slu4i i s kapitalizma zashtoto idvata stroya sa ednakvo gnili
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали затова се измисли тази криза. Работодателите в България масово намалиха заплатите, а политиците вдигнаха всичко. Разликите в заплатата между шеф и работник е в пъти.В Ситроен шефовете се въртят около 18000,а офис служителя не получава дори 1000. Фирмите за алуминиеви дограми са същите, че вече дори и в държавните служби хора с еднакво образование получават заплата с хилядарки разлика. Това не е нормално. Кризата се смята само в една посока и тя е в ощърб на честния и той с времето ще изчезн
8
2
 
21
 
! Отговори
ined преди 13 години
По света може и да е така, при нас е старото: роднина, милиционер, роднина, милиционер...
7
0
 
13
 
! Отговори
aleks преди 13 години
670 000 хиляди? или 670 хиляди?
6
1
 
8
 
! Отговори
омбре преди 13 години
Така,така увеличава се богатството миналата година на 500 хиляди будали един тарикат , тая година на 499 хиляди един.Абе света забогатява ,няма лошо.