САЩ готвели покушение срещу Уго Чавес

Това посочи венецуелския лидер при честване в страната
25 юли 2010 09:09, Красимир Ангелов
84
САЩ готвели покушение срещу Уго Чавес
Снимка: БГНЕС

Президентът на Венецуела Уго Чавес обяви, че от страна на САЩ са разработвани планове за покушение срещу него и за сваляне на сегашното правителство на страната, съобщава Интерфакс.

В изказване на церемонията, посветена на 227-та годишнина от рождението на националния герой на страната Симон Боливар, венецуелският лидер посочи, че е получил сведения от САЩ от доверен източник по въпроса.

Чавес прочете лично откъси от писмо, в което се съдържа предупреждението, че за него е организиран “лов извън пределите на Каракас“.

Едновременно с това източникът съобщавал за подготовката на агресия отвън по отношение на Венецуела, в която било планирано участие на американски войски.

“Знам, че съм осъден на смърт, но няма да се поддам на шантаж и заплахи“, категоричен бе Чавес в типичен стил след прочитането на писмото.

Той призова венецуелския народ да последва примера му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
магаре преди 13 години
Лошо е ,когато магарето е по-умно от стопанина си! Който не се подчинява на "господарите на света-САЩ" си търси белята. А Чавес не е българин и не обича да се дупи !
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
eho
80
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То и този амазонски пигмей се е дрогирал като останалите в района. САЩ могат да му видят сметката за един час но нямат време за ***.
79
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Еми ходи си там да живееш, а може и в Куба или в Северна Корея!
78
0
 
1
 
! Отговори
mason iluminati=nwo преди 13 години
samo znam 4e u Venecuela benzina e 5 stinki litara.
77
1
 
2
 
! Отговори
Поразяващата пръдня преди 13 години
Лошо когато индианец стане голям вожд -Президент. Мисли си , че Дядо Коледа раздава играчките на деьцата с пари, а шейната му е тъпкана с експлозиви.....
76
1
 
2
 
! Отговори
за 75 преди 13 години
Никой не пита хората дали искат да умират заради някакви съмнителни идеи -- от време оно си е така, измислили са патриотизма за зомбиране на пушечното месо и дотам. Като се замисля за колко войни причината не е била борба за територия, влияние ,ресурси - човешки и материални ? Май няма...........
75
4
 
4
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Тези, иначе много "смели" диктатори, постоянно се страхуват от преврат или покушение. Все ги гонят някакви паранои. Например оня другия, с брадата в Куба, сега дрънка за Трета Световна. Севернокореецътпък ,се плаши от някакви военноморски маневри с 20-тина кораба и няколко хиляди войника и е готов на "Свещенна" война и е готов да пуца с атомни бомби. Накратко, да му мислят подвластните им народи.*** народ...
74
1
 
1
 
! Отговори
за 64 преди 13 години
Русия ЕООД -империята на рокера.............
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помните ли как 100 000 кубинци бягаха от глада с гумени лодки, към Флорида ? Където е минал червен трева не никне........
72
4
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
чавес е бивш военен бе ... цял свят знае, че във Венецуела имаше преврат!то бива невежа маса .. а *** да съждава.. пред хора!
71
2
 
8
 
! Отговори
ежко бежко преди 13 години
Чавес е демократично избран от венецуелците. И САЩ понеже не могат да направят нищо, освен да се опитват да го демонизират и да го изкарват диктатор.
70
8
 
3
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Защо да правят покушение - такъв клоун,такава екзотика - той си е направо национално богатство.Пък ако е и толкова дълголетен като Фидел -- е тогава да му мислят венецуелците.
69
5
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
този уго ***, все едни ги сънува!малко ли са венецуелците които го искат прясно охладен, има няма всяка седмица все САЩ го убиват тоя:)
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hahaha palno e s BG *** vav forumite ))))) Pak posle shto bilo mizeriya i mrasotiya Mi toi Chaves pomoli venecuelcite da se kapyat po-malko i da pestyat toka. Ama kupi 50 samoleta ot Rusia a)))) Vsyakakvi priliki s USSR, Narodna Republika Bulgaria sa neumestni a))))))) Maloumni nadrusani tineidjari s jalto okolo ustata mi vazhvalyavat "geroya" Chaves.
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Neft gazi , gladen hodi ...... shto e to ? ---indianec - komunist
66
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nadejdata na sveta e USA. Te sa motoryt na progresa. Kastro,4aves, Putin sa masovka
65
7
 
8
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Всичко това ми напомня случки и събития, станали не много отдавна тук. Като например:"РОНАЛД РЕЙГЪН - ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА ТУТРАКАНСКА ОБЩИНА"Който ме разбра - ОК. За другите - Noment.
64
9
 
17
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
САЩ-Империята на Золото, Сатаната, Дявола, Луцифер, Диабло!!!!
63
5
 
2
 
! Отговори
Strah loze pazi ! ;) преди 13 години
"Евреите имат много държави. Във всяка държава са си направили държава, това име религия . Непримиримо е за евреин да няма достъп до власта и да определя политиката... . "iskash da kajesh che v Китай, Венецуела, Куба, Индия,Русия niama evrei ?!! Ima ima, no Venecuelka izgoni evreiskia si poslannik oshte predi 2-3 godini. Ot togava Венецуела sa iavni vragove na zapada i dobri priateli s komuniagi arabesi i teroristi. Mangalska rabota. molitvite im hvashtat dekish, ne kato nashite.