БГ огнеборци спасиха руско село с 300-годишна история

И днес пожарникарите ни продължават да гасят на три фронта
9 авг 2010 09:46,
29
БГ огнеборци спасиха руско село с 300-годишна история
Снимка: БГНЕС

Българските пожарникари, които бяха изпратени в Русия, за да участват в потушаването на бушуващите пожари и в спасителните операции, са спасили руско село с 300-годишна история, съобщиха от МВР.

Огнеборците ни охраняват близо 20-километрова полоса до град Ликоно-Дулево. Нашите екипи непрекъснато обикалят изораната зона и я обливат с вода.

Още по темата

Вчера те успели да спрат огъня на два километра от града и да не допуснат огнената стихия да унищожи с. Язвище. Селото е с 300-годишна история и в него всичко е направено от дърво.

Втората група български пожарникари продължава да участва в гасенето на смесена гора до град Ногинск. Фронтът на огъня там е около 4 км.

Днес към 8 часа българско време пожарът е локализиран и се доизгасяват отделни огнища. В близост български пожарникари гасят и 5 дка гора до водоем.

Площта е оградена от всички страни с просеки, като огнеборците ни обикалят района и с водоноски доизгасяват отделни огнища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що го спасявате бе? Сега Германия как ще им построи нови къщи? Пак се изложихте.
26
1
 
7
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Браво на българските спасители!!
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"*** пожарникар" ли каза някой, или само ми се е причуло? Абе, вари го, печи го, *** си е тъпо и не поумнява, докато не се наложи да го спасява пожарникар!!! Браво на пожарникарите!!!
24
0
 
5
 
! Отговори
спарк преди 13 години
Едно е ясно.Нведеш ли се веднъж става ти навик за винаги.Изключвам сексуалният привкус.Навеждането става и с чупка в кръста.Не мога да разбера защо преди години се навеждахме на германците,после на руснаците а сега на американците.Звучи ужасно.Можем да бъдем в чудесни отношения и без тая чупка в кръста.Иска се повечко проява на достойнство и вяра в собствените си сили.Нашите политици така и не разбраха че сме с прекрасни козове от чисто географско положение за да искат както го правят Гърците.
23
0
 
2
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Чакай, чакай, до сега Европа ти казваше, и горе-долу се ядваше, но от слагането на радара у нас-друг ще ни казва, а там няма лабаво-ако ти даде долар-взема си след това 5.
22
1
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Кое е по-достойно за България и Българите?Да пратиш безвъзмездна помощ от доброволци ,да помагат на пра внуците на тези, които мряха по Шипка и Плевен, или да пращаш платени *** в Ирак и Афганистан, както и да разполагаш радари уж срещу Иран-също безвъзмездно?Майната и на идеологията!!! Поне още 20-25 години можеше да имаме сигурни пазари там, а и те у нас!Да живее ЕС, Нато ,Соломон Паси и Хубавото Наде!
21
0
 
10
 
! Отговори
Венци преди 13 години
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА НАШИТЕ МОМЧЕТА!И зашто да не помогнем та нали сме си дружки,дали е за тях или за други помощ е а тя се дава когато трябва а не слет това.
20
3
 
14
 
! Отговори
diangelo преди 13 години
tova , 4e pomagame na rusnacite e nai malkoto , koeto mojem da mapravim za tjah ,.........ta nali nie s tjah sme edin narod i edna krav i edna vjara ............dano i GOSPOD da im pomogne
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моралният ефект от цялата работа е неоспорим.Ето, че България не е "малка", когато някой ти даде шанс. ... А от Европа само ни назидават и се чувстваме все по нищожни - това направете, онова съкратете, другото махнете, тук полегнете, там се наведете... Ееееейййй, писна ни вече !
18
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на българските смели момчета! Завинаги ще останат в сърцата на хората! А това е най-важното!
17
0
 
20
 
! Отговори
Роко преди 13 години
Миналата година гърцита получиха доста помощ от Русия за борба с пожарите, сега не изпращат помощ, логично е.
16
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много се радвам, че нашите момчета се включиха в помощта! Гордея се с нас, българите, за тези благородни действия!
15
1
 
29
 
! Отговори
спарк преди 13 години
Така трябва.Инче ще повярвам че сме "***" народ.На нас те са ни помагали ще помагаме и ние.Все си исках да попитам абе нашите нови приятели с какво ще ни помогнат ??На Гърция вече дадоха пак на нас ще дадат ли ???Отговора го знам Ще дадат таратанци или грънци ама счупени
14
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом опряха руснаците до нас да им помагаме, много е зле положението...Само това "300-годишна история" не го разбрах. То всяко второ българско село също е на повече от 300 години?
13
0
 
47
 
! Отговори
ОДИН преди 13 години
Браво момчета! Спасете хората!
12
4
 
19
 
! Отговори
Vodniq преди 13 години
Браво! Браво! Там поне наще могат да си вършат работата като хората щото ще им дадът техника... А на наша територия не могат нищо да свършат щото техника нема нема ... купуват ненужни КУГАРИ дето нищо не става от тях да купат некой вертолет, самолет - пожарникар!!! Стига с Тоя Веско Маринов !!
11
8
 
32
 
! Отговори
Киро пожарникаря преди 13 години
Да си пожарникар е гордост и дълг!Ние пожарникарите искаме песен от Веско Маринов, както изпя за полицаите.Да живее българската пожарна команда!Да живее Българо-Руската дружба!
10
2
 
22
 
! Отговори
С нами Бог ! преди 13 години
От четири нощи издигат езициогньове в дъждовната донска земя...Не падайте духом, поручик Галицин,корнет Оболенски, налейте вино!
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Годишно в България идва хиляди руски туристи, които ни пълнят хазната. По твоя дебилен начин на мислене, някой руснак трябва да възкликне: "А дали сега агент Гоце няма да се смили над нас и да ни намали цените с 50%". И газта не я продават на една цена! Продават я кой как се договори и в зависимост от транзитните такси, посредници и прочие.
8
0
 
32
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Bravo na na6ite pojarnikari!Vinagi se radvam,kogato narodi se obedinqvat i si pomagat pri bedstveni situacii.Taka trqbva da e vinagi.Vsi4ki trqbva da pomnqt,4e na parvo mqsto sme hora,a ne da se delqt na narodi,rasi,religii i dr.Vsi4ki trqbva da si pomagame kato bratq za da ocelee 4ove4estvoto.