Дилма Русеф фаворит за президент на Бразилия

Дамата, която е с български корен, задмина съперника си
9 авг 2010 07:13,
31
Дилма Русеф фаворит за президент на Бразилия
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на управляващата Работническа партия - Дилма Русеф, продължава да е фаворит за президентските избори в Бразилия, които ще се проведат след по-малко от 2 месеца.

Според последните социологически проучвания Русеф, която е с български корен, има 39% одобрение. На 4% след нея е основният й съперник - Жозе Сера, бивш губернатор на щата Сао Паоло, съобщава ВВС.

Още по темата

62-годишната Русеф, в миналото командир на партизански отряд, воюващ срещу военната хунта, бе началник на кабинета на настоящия президент Луис Инасио Лула да Силва.

Именно чрез неговата подкрепа само за няколко месеца тя успя да стопи преднината от над 20% на Сера и даже да го задмине.

Дилма е родена в Бело Оризонте, щат Минас Жераис. Неин баща е българският емигрант Петър (Педро) Русеф, инженер и предприемач, а майка й е бразилката Дилма Жане Силва, по професия учителка.

Дилма Русеф има зад гърба си два брака и два развода и е завършила Федералния университет на щат Рио Гранде до Сул в Порто Алегре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: бразилия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Васил Левски преди 13 години
Боже, какво е станало с моя народ?Половината са полу или пълни ***, неграмотни и бавноразвиващи. Не знаят, не могат, не виждат, не чуват. Зашеметени и мразещи даже и майките си. Такава слепота и безмозъчност не притежаваха българите отпреди 150 години. Ако днешния народ трябваше да се освобождава от турско робство, то половината българи, мразещи свободата и комунистите, нямаше да искат свобода защото щеще да им е хубаво да се подлагат на турците, а със събути *** не се прави революция. Боже
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
........
24
1
 
4
 
! Отговори
Бореца преди 13 години
Хайде стига сте плюли, разни недомислени демократчета! И наистина ще вземе да излезе вярно това което казва за народа си измисленият министър Димитров! Ама то бива комплесари бива ама чак толкова не бива! Вместо да се радваме за успехите на една българка макар че едва ли има нещо в много българско в нея, ама все пак! И докога ще гледаме на света през нашите си очила, да го делим на комунистически и демократичен, а трябва да разберем едно света не е такъв какъвто си го представяме!!!!!!!!!!!!!!!!
23
1
 
5
 
! Отговори
ааа преди 13 години
А знаеш ли че след 5 години тази страна ще е поредното икономическо чудо.Голяма работа сме българите то бива завист ама това е върха.Вместо да се радваме за жената плюем.Вземи да се пообразоваш малко, преди да говориш.
22
8
 
2
 
! Отговори
Калчо преди 13 години
Не дай боже тази *** комунистка да стане президент на Бразилия! Макар че, какво да очакваш от една полу-*** страна?
21
4
 
4
 
! Отговори
LosHo преди 13 години
"Nas CHERVENOTO zname rodi niii, nas ne shte ni uplashi smartta ..., "
20
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 13 години
Блазе им на бразилците. То е ясно, че, ограничени от конституцията за нов мандат, лобито около сегашния им президент пробутват (изглежда успешно) на народа си негово протеже - партизанката-колежанка (не пише каква специалност) Русев, от българско потекло по баща. Що не дойдат тук да видят, след управлението на партизаните на какво дередже сме, та да се поразмислят? Или поне Куба на Кастро да погледнат.
19
0
 
14
 
! Отговори
ме преди 13 години
браво! второ поколение българска емигрантка - президент на Бразилия, да живеят българо-бразилските отношения :))
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да идва в България да ни помогне с организирането на партизанските отряди.Че до там ще я докараме в най скоро време с това правителство.
17
5
 
1
 
! Отговори
НИ НАПРЕД НИ НАЗАД преди 13 години
Че има българска жилка добре, ама защо има и партизанска ?
16
0
 
2
 
! Отговори
ДРУГОСЕЛЕЦ преди 13 години
Името ѝ на български транскрибирано трябва да е Дилмана Русева.
15
2
 
3
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 13 години
Хайде България! Вчера ме зарадваха нашите спортисти по волейбол, и Бербатов в Англия, а днес пък в Бразилия пак българска връзка.
14
0
 
1
 
! Отговори
gocho преди 13 години
nazyo shto ti tolkoz golema pensiata?
13
0
 
11
 
! Отговори
Хей преди 13 години
...НАЙ -ПОСЛЕ ТОЧНО ......БЪЛГАРСКИ КОРЕН ,ДА........БЪЛГАРО БРАЗИЛСКИ ПРОИЗХОД ,ДА......НО БЪЛГАРКА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ......БРАЗЕЛКА СИ Е РОДЕНА.......ПОЗДРАВЛЕНИЯ...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Izberat li ia s Brazilia e svursheno:)))Bulgarin politik niama :)))
11
0
 
3
 
! Отговори
Gorge Parvanov преди 13 години
тази я имам на CD, яко *** hunter
10
0
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Малко бразилски темперамент не е.....излишен на Кривунделово;а и тазигорещина която е при нас ще им се отрази....добре.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" в миналото командир на партизански отряд" - леле, тия неща са ни до болка познати. Бразилия със сигурност няма да върже и да цъфне.
8
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Дано българският й корен да е много закърнял, че като гледам нашия "елит", с по-силен БГ ген би могла да съсипе хубавата Бразилия :)Off-topic, хубава седмица на всички!
7
1
 
6
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
А загорели от слънцето бразилки :) Добре ли .ще се отрази да омешаме расата :)