НАТО може да изпрати още 2000 войници в Афганистан

Те ще обучават афганистанските сили а сигурност
6 сеп 2010 15:14,
7
НАТО може да изпрати още 2000 войници в Афганистан
Снимка: БГНЕС

НАТО може да изпрати още 2000 войници в Афганистан, които предимно ще обучават афганистанските сили за сигурност, по молба на командващия силите на Алианса в страната, обяви служител на НАТО.

По думите на служителя, който пожелал да остане анонимен, 750 от всички 2000 войници ще обучават афганистанските сили за сигурност.

“В момента се води дискусия за допълнителни части, които ще бъдат изпратени в Афганистан, за да подпомогнат мисията на Алианса“, заяви той.

Молбата на командващия силите на НАТО бе представена пред всички 28 членки на Атлантическия алианс и зависи изцяло от различните правителства дали ще участват, допълни служителят на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: НАТОАфганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
nato e ***.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Двуликия Младенов и Ибрикчията Аню вече са се съгласили да изпратим допълнително количество ПУШЕЧНО МЕСО"!
5
1
 
4
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
За сравнение на Русия населението е 140 милиона. На Пакистан и Афганистан взето заедно е над 190 милиона. Освен това какво има на границата м/у двете държави? Веригите на Хималаите при Каракорум и Хиндукуш образуват планинска преграда. Тези вериги са почти непроходими, с изключение на определени участъци като прохода Болан или този в Хайбар, които свързват Пакистан и Афганистан. Точно там се крият и талибаните-сложно място, уязвимо само с безпилотни самолети.
4
2
 
3
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Коколкото съм разбрала мисля, че още преди месец или два Батман заяви на Бараката, че ако ще се увеличава контингента в Афгана, може да се разчитало на "нас"! Тези ако си мислят, че ще "победят" талибаните много се лъжат. Вече бойните действия се прехвърлят на територията на Пакистан. Съставът на племената от, което се състои населението на Афгана и Пакистан е почти еднороден. Само разликата е в населението, Пакистан-повече от 160 милиона, Афганистан "само" 32 милиона.
3
2
 
2
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Бабешката ти сметка не излиза, защото трябва да знаеш колко натовци има в Афгана и колко българи пътунват с автомобили, после да изчислиш степен на риск, но както и да е. Постът ти е прекалено глупав, за да го обсъждаме. Тук става въпрос за това има ли България достойнство, независимост и морал и като какво участва в тази война?
2
5
 
6
 
! Отговори
do 1 преди 13 години
Ще пращаме има и много желаеши да не говорим ,че там е по безопасно от колкото в БЪлгария само по пътищата ни умират 10 пъти повече хора от колкото Нато дава в Афганистан!
1
1
 
11
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Ха познайте, коя от държавите -членки първа ще предложи изпращането на контингент от воиските си там?Даже и ще плаща от бюджета си всички разходи?Приемам предположения в следващите постове!