Украйна готова за контраофанзива в края на 2024 г. или началото на 2025 г.

Киев очаква опит за засилени атаки на Русия през лятото
335
Украйна готова за контраофанзива в края на 2024 г. или началото на 2025 г.
Снимка: БГНЕС

Украинските отбранителни сили ще могат да стабилизират фронтовите линии през следващите месеци на фона на продължаващата руска офанзива, съобщиха от Института за изследване на войната, предава Укринформ.

„Много вероятно е Украйна е да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци и може да успее да започне ограничени контранастъпателни операции в края на 2024 г. или началото на 2025 г.“, се казва в доклада.
Според анализаторите на ИИВ руските сили все още страдат от широко разпространени тактически провали и украинските сили все още ще могат да се възползват от тези провали, докато руското военно командване продължава да има проблеми с адаптации на тактическо ниво.

Още по темата

„Украйна ще може да неутрализира много от материалните ограничения, пред които е изправена в момента, през следващите седмици и предприема стъпки за облекчаване на предизвикателствата си с личния състав през следващите месеци, но Русия ще продължи да използва собствените си предимства, докато украинските способности се подобряват“, посочва докладът.

Анализаторите на ИИВ са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия.

„Въпреки това руските сили ще използват избрани предимства и приспособяване към ситуацията, за да
представляват значителна заплаха за Украйна това лято“, заключава Институтът за изследване на войната./БТА, Петя Гергова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от ЕС
Руснак уби двама украинци в Германия, все още не е ясен мотивът
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То хубаво контра, но ще останат ли хора до края на 2024 ?
267
0
 
0
 
! Отговори
Българин-юнак преди 1 седмица
Властите в Македония ограничават правата на българските жители в Македония. Според говорител на МВнР, България може да се види принудена да защити правата на българското население в цяла Македония, а не саво в северозападнага й част.
266
9
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Русия ограничава правата на китайско-говорящите жители в Манчурия, на границата със северен Китай. Според говорител на ККП, Китай може да се яви принуден да защити правата на китайското население в района на Манчурия.
265
1
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
На мен друго ми е интересно. След всяка контраофанзива, Украйна губи територия. След есе ната контраофанзива като стигнат Берлин, къде ще бягат запасняците?
264
0
 
15
 
! Отговори
Чери00 преди 1 седмица
Боже, много са прости тея от запада! Абе аланкоолу, руснаците ви бият всеки ден и вървят напред, войниците урки бягат по 200-300 на ден в "омразната" Русия и половината се връщат да се бият за Москва, цяла Украйна е против ръководсвото и се чуди как да им избяга, а едни *** оше живеят в миналото и немогат да приемат настоящето!*** много са *** някои западняци и урки с власт!
263
0
 
8
 
! Отговори
Дааааа преди 1 седмица
Че до края на 2024 г. дали ще има останали живи украинци ? То , май повечето са избягали в чужбина , а останалите лежат на полето. Не е за подигравка , но пък си е истина.
262
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ахххахахахха. Тия приключиха
261
0
 
15
 
! Отговори
Еврогеец преди 1 седмица
Тез докат са наканят с таз контра, червената армия ще е стигнала до Айфеловата Кула бухахахахаха
260
1
 
4
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 седмица
Този на снимката защо се влачи с велурени пустали?
259
2
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 седмица
Дано да имате достатъчно лубрикант че като ви напънат чеченците прошка няма да има! После ще станете кавказки пленници в харема ми!
258
10
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
До Сандо... каква контраофанзива, те бягат като мишки от фронта от седмици на сам ----...---- Ако наистина бягаха, руснаците щяха да са напреднали със 150-200 км поне. Обаче за 4 месеца след превземането на Авдиевка, са мръднали само 15-20 км.
257
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ви този Института за изследване на войната -не спира с анализите . Масло в огъня налива . Трупове падат , Америка плати ...А институт за изследване няма . Не и в Америка .Жалко за украйнците
256
1
 
17
 
! Отговори
С всичкия ли сте си преди 1 седмица
Украйна ще капитулира до края на лятото. До месец фронтът на юг се разпада.
255
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха ха ха, да се чете дайте пари ,дайте пари.....
254
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха. Ха. Ха.Готови са, да - украинките взеха да запрятат фустите, а xoxлите - и те. Ще контраатакуват гъзнешком.
253
0
 
6
 
! Отговори
Smo преди 1 седмица
Кажи честно.Готови?
252
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След Украйна ще ни натряскат нас - за ШАШ е важно да се унищожи Православието! Толкова ли сте бзадръъстени?!!! И ще има още Кирчо-Кокорчовци и иииидииииоти... А вие къде сте?
251
25
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 седмица
Русия? Ама то има ли още такава държава? Не бяха ли тия дето щяха да превземат Киев за 3 дни? А сега единствените им успехи за повече от 2 години са няколко превзети села...
250
0
 
23
 
! Отговори
Митко Павлов преди 1 седмица
Информирахте ли Русия,.да ви чака тогава, защото до тогава НЯМА да ги има
249
0
 
13
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 седмица
Ха,ха,ха