Ватиканът осъди присъждането на Нобел за ин витро

Така се появил пазар, на който се продавали милиони яйцеклетки
5 окт 2010 11:45, Елка Василева
40
Ватиканът осъди присъждането на Нобел за ин витро
Робърт Eдуардс. Снимка: БГНЕС

Ватикана осъди решението на Нобеловия комитет да присъди наградата в областта на физиологията и медицината на британеца Робърт Едуардс за разработването на технологията за ин витро оплождане.

Това заяви ръководителят на Папската академия в защита на живота Игнасио Караско де Паула, предаде АФП.

Де Паула, който има правомощия да говори от името на Ватикана по въпросите на медицината и етиката, нарече присъждането на Нобеловата награда за технологията за изкуствено оплождане "съвършено неправилно".

Още по темата

Представителят на Католическата църква хвърли върху Едуардс отговорността за това, че в света се е появил "пазар, на който се продават милиони яйцеклетки", огромна част от които се съхраняват замразени.

Де Паула подчерта, че само част от тези яйцеклетки в крайна сметка се превръщат в деца, а останалите са обречени на гибел. 

Ватиканът и преди многократно е осъждал практиката на изкуственото оплождане, тъй като го смята за аморално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
фарисей преди 13 години
"Де Паула подчерта, че само част от тези яйцеклетки в крайна сметка се превръщат в деца, а останалите са обречени на гибел."Следвайки тази логика, се оказва че и месечният цикъл при жените е аморален.А може би е по-морално, когато някой ти каже, че тя е кръгла и "все пак тя се върти" да хванеш и да го направиш на барбекю?Знаете ли кога официално бай Ватикан е признал, че земята е кръгла?:)Изумително е. Бай Ватикан има мнение за нещо, за което никой не го пита.Че и не одобрява, милия.
37
0
 
0
 
! Отговори
bulgarofob преди 13 години
O6te edno dokazatelstvo 4e hristiyanstvoto e srednovekovna nerazvita religia. A v nay - vyarnata religia Islam e pozvoleno.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А според тях е супер морално стотици хиляди семейства да останат бездетни! Изобщо тия в кой свят живеят? Против презервативите и хапчетата антибебе са, против инвитрото... а какво да правят хората с репродуктивни проблеми? Какво искаш от мъже обрекли се, уж на целомъдрие. Понеже те нямат право да имат семейство и деца, дайте и другите хора да нямат! Милиони яйцеклетки загивали? А месечния цикъл при жените какво е? Или непрекъснато трябва да съм бременна за да не умре нито еднамоя яйцеклетка?!
35
1
 
4
 
! Отговори
изумен преди 13 години
До: номер 15В интерес на истината, видях такава публикация - осъждаща свещениците педофили. Не съм я чел защото е много дълга, но има такава осъдителна статия. Виж, за ин витро нищо не видях. Последната публикация беше от 2007 година, и там нямаше нищо осъдително. Призовават само за по-строг контрол - нещо което вече се спазва в момента в повечето европейски страни.
34
1
 
3
 
! Отговори
изумен преди 13 години
До: номер 12Така като гледам, религиозните откачалки са в нашата родна православна църква. В цитираната Ватиканска Академия работят истински учени, макар и да имат духовен сан и не се занимават с глупости. Официалните им публикации които съм чел са сериозни и са свързани най-вече с етични въпроси - нещо с което се занимават и лекарите и учените биолози. Нищо такова не съм видял - като анатемосване на ин витрото и прочие. Това само нашите попове го правят.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анатема преди 13 години
А кой ще осъди Ватикана за светата Инквизиция, когато са затрити хиляди човешки животи , който просто не са мислели богоугодно...?????
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кажете здравей на папата от Хитлер-Югенд!
31
0
 
8
 
! Отговори
Cogito ergo sum преди 13 години
Хахаха, Ватикана да се оправи на първо времесе с ***, педофилията и содомията и после да коментира научния прогрес. То ако питате папата (Дарт Сит) Земята почна да се върти преди около 10 години... хахаха!
30
1
 
4
 
! Отговори
изумен - уточнение преди 13 години
P.S.: Значи, оказва се че въпросният Игнасио де Паула е канцлер на академията. Доколкото мога да преценя, мисля че президентът е де факто "ръководителят" на академията, а не канцлерът. И дори да е казал нещо в този смисъл, това съвсем не е официалната позиция на Ватикана, а подозирам че някои журналисти просто са му извадили откъслечни думи с "ченгел" за да напишат статия.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vsiaka edna glupost na tozi sviat e stavala zaradi opredelena religia....i prodyljava da e taka ...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Глупави шамани ! Много малко ги дели от афганистанските талибани !
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tez pyk ko se vzeha na seriozno ? Alooou Vatikanotu , ne sme v srednite vekove
26
1
 
5
 
! Отговори
изумен преди 13 години
Абе няма нищо лошо в това да се пишат сензации и бомбастични заглавия, но откъде ги намериха тия глупости за Академията на Живота на Ватикана???Това изобщо не отговаря на истината което е написано!В момента ръководителят на тази академия е архиепископ Рино Фисичела!(не съм сигурен в транслитерацията - Rino Fisichella).Да не говорим че съм чел сума ти съобщения за пресата по темата за ин витро и никъде не видях да го осъждат като метод! В Уикипедия се цитират източници,а не "АФП" и т.н.
25
0
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
Кой е ***, не решаваш ти ***. А това, че религиите (до една) са измислени за да държат в подчинение и страх раята е доказано.Никой не отрича добродетелите, морала и общочовешките ценности, които всеки от нас би трябвало да има и споделя, но това няма нищо общо с религиозните чучела, които се опитват да ни наложат своите измислени догми и които подстрекават хората по света да вършат глупости, несъвместими с времето и епохата в която живеем."Бог" е във всеки от нас, а не в църквата.
24
0
 
21
 
! Отговори
Цикъл преди 13 години
Ами какво ще каже Ватиканът за неоплодените яйцеклетки, които се изхвърлят всеки месец от женския организъм и които никога не се превръщат в деца, може би да имаш цикъл също е аморално?!
23
13
 
1
 
! Отговори
до 20 ти !!! преди 13 години
КАКЪВ РЯДЪК *** И БОГОХУЛНИК СИ -ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ КАЕШ... !!!
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ватикана не е съгласен и с това ,че Земята е кръгла,да почваме да я правим квадратна ли.А и Слънцето трябва да се премести по същите причини .А и да върнат парите откраднати от кого ли не през Втората световна и тогава да ми се правят на моралисти.
21
2
 
15
 
! Отговори
Мето преди 13 години
"Де Паула подчерта, че само част от тези яйцеклетки в крайна сметка се превръщат в деца, а останалите са обречени на гибел." По-тъпо и изсмукано от пръстите изявление не бях чувал скоро.
20
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно всяка организирана религия е неимоверно вредна и трябва незабавно да бъде забранена!"Религиите са като светулките. За да светят, нужна им е тъмнина!"
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е да закрием Ватикана като антикрисизна мярка