Грузия арестува 13 души за шпионаж в полза на Русия

Четирима от тях са руски граждани
Обновена: 5 ное 2010 13:02 | 5 ное 2010 12:24, Елка Василева
12
Грузия арестува 13 души за шпионаж в полза на Русия
Снимка: БГНЕС

В Грузия са арестувани 13 души по подозрение в шпионаж в полза на Русия, като четирима от тях са руски граждани, съобщи грузинското вътрешно министерство.

По-рано информация за задържането им се появи в медиите, но властите в Грузия нито я бяха потвърдили, нито отхвърлили, пише ВВС.

Lenta.ru уточнява, че задържаните грузинци са петима военни летци (Габриел Ускалишвили, Давид Месхидзе, Гела Какабадзе, Гоча Диасамидзе и Тариел Абашидзе), двама бизнесмени (Руслан Галогре и Вячеслав Клужников), морякът Едуард Абдулаев и основателят на „Института по глобализация“ Бакур Кигурадзе.

Сред задържаните руснаци са трима бизнесмени (Армен Геворкян, Рубен Шикоян и Петре Девришадзе). За четвъртия – Юрий Скрипников, се съобщава само, че е смятан за предполагаемата свръзка с руското Главно разузнавателно управление.

Задържаните по „шпионското дело“ според заместник ръководителя на департамента по контраразузнаване в МВР на Грузия Шота Орджоникидзе са били агенти на Главното разузнавателно управление на Генщаба на руската армия.

Всичките 13 души са били задържани през октомври.

По-рано в грузинската преса беше съобщено, че задържаните са събирали данни за покупките на министерството на отбраната и МВР на Грузия, а също сведения за ръководителите на силовите структури на страната, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: шпионаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ДО Гамето преди 13 години
Гаме Овер, против принципите си ще ти отговоря. Не разбирам нахъсаността ти. Къде те стиска чепика? Първо - Русия влезе в Грузия, защото на 08.08.08 психопатът Мишико изби с артилерия повече от 3000 мирни граждани на Грузия, но загинаха и руски военни, намиращи се там на законно основание. Руската акция бе бърза и недотам добре организирана, но много ефективна и с минимални загуби. Загубиха 4 самолета, свалени с ракети руско производство от украински зенитчици. Взривиха цялата грузинска флота.
10
1
 
1
 
! Отговори
Game Over преди 13 години
А как би се чувствала великата русия срещу числено равностоен противник..Армията на Грузия е едва 30 000 всички разбираме че колкото и модерно въоражена да е нямат шанс срещу руснаците.Друг обаче е въпроса дали русия ще нахлуе отново в грузия ако там има СОЛИДЕН брой американски и натовски войници както и голямо количество техника!! Приятелю 9руснаците да си налягат парцалите и да не нахлуват ейй така когато им кефне в чужди държави иначе и те ще ядът дървото.Сега не е 1945г
9
1
 
1
 
! Отговори
ДО "Game Over&q преди 13 години
Мечти - и -и...Умнико, въоръжената с американско оръжие и техника грузинска армия, заедно с американските си инструктори избягаха като зайци от руснаците и особено от чеченския им авангард - дивизиите "Изток" и "Запад". Захвърлиха оръжие, документи, хамъри и беж! И после настана едно ядене на вратовръзки! Грузинският народ е настроен много добре към Русия, която ги е приела в състава на Империята, за да ги спаси от пълно унищожение от перси и турци. А, как си измисли ника? Сам или ти помогнахa?
8
1
 
1
 
! Отговори
Game Over преди 13 години
Руснаците ако се опитат отново да нахлуят в Грузия,този път не се знае на кого ще се натъкнат! Русия си изчерпа лимита от нахлувания,при следващ опит дебелия край на тоягата ще е играе по техния гръб и те самите много добре знаят това! Световна обществена тайна е че след събитията от 2008г в Грузия функционират няколко американски бази с тенденция към тяхното увеличаване.
7
1
 
1
 
! Отговори
Георгадзе преди 13 години
Колкото по-зле е една държава, толкова повече за това са виновни "чужди шпиони". Важи не само за Грузия. Наакашвили не трябва да си яде вратовръзките, а да се обеси на една от тях. Грузинският народ знае и помни спасителите си и затова там русофобията е болест на малцина.
6
0
 
2
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
БГ награди 130души за шпионаж в полза различни държави
5
2
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Май скоро Грузия ще имат гости - руската армия.Тя обича да отсяда за доста годинки.
4
3
 
8
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Абе тоя Саакакашвили пак реши да напомни за себе си. Скоро май не е ял вратовръзки. Неслучайно братушките с големи букви им бяха написали на оградата на една казарма: "Другари грузинци, научете се да воювате. Ще дойдем и ще ви проверим". Грузинците са хубав народ, ама президента им е ***.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
брей навсякъде путински агенти
2
3
 
6
 
! Отговори
рота "Восток&qu преди 13 години
Поредният автогол на ония, дето си яде вратовръзката. Пак ще изцапа гащите, като му изпратят чеченската рота "Восток"!
1
3
 
10
 
! Отговори
странник преди 13 години
Така се търси врагът от Саакашвили!Ама руснаците са си виновни,че не влязоха през 2008 в Тбилиси и да изгонят този фюрерчо страхлив!