Френска министърка сгафила с ваканция в Тунис

Мишел Алио-Мари призна, че ползвала частен самолет на бизнесмен за пътуване
Обновена: 7 фев 2011 16:36 | 7 фев 2011 16:35,
22
Френска министърка сгафила с ваканция в Тунис
Мишел Алио-Мари Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Френският външен министър Мишел Алио-Мари се сблъсква с нови призиви за оставката й след скандал, свързан с нейната почивка в Тунис, предаде Ройтерс.

Висши представители на опозиционната социалистическа партия критикуваха остро Мишел Алио-Мари, след като тя призна, че е използвала частния самолет на тунизийски бизнесмен на няколко пъти по време на ваканцията си в края на декември, а не само веднъж, както твърдеше миналата седмица.

„Алио-Мари се забърква в повече неприятности с всеки изминал ден. Оставката й е неизбежна, въпрос е на часове“, каза пред радио RTL Жан-Марк Еро, лидер на социалистите във френския парламент.

Депутатът социалист Франсоа Оланд призова френския президент Никола Саркози да освободи Алио-Мари.
„Или ще я защитава, ще я запази на поста и ще си понесе последствията на президентските избори през 2012 г., или ще вземе решения за екипа в правителството“, заяви Оланд.

В събота Алио-Мари заяви, че не е направила нищо нередно и сама е платила за пътуването си. Изключение били хотелите, които платили нейните родители, придружаващи я заедно с партньора й при пътуването.

Съпартийците й застанаха твърдо зад нея, а френският икономически министър Кристин Лагард посочи, че Алио-Мари има безрезрезервната им подкрепа.

„Премиерът Франсоа Фийон трябва да взима решения за екипа си, но лично аз се надявам тя да остане“, каза Лагард в интервю за канал Франс 5. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
8
 
! Отговори
AAAA преди 13 години
Ето това се нарича демокрация ! Учете се индианци
18
0
 
4
 
! Отговори
MAPA преди 13 години
Затова шенген няма!!В демократичните държави полтиците ги е страх от народа,и не се шегуват,веднага оставката се дава ,това е 4 министър изгонен от Сарко,та затова и сарко се пени,защото не може само там да се прлагат законите.Изгонете всичкиете президент,правителство и парламент и садете крадците
17
0
 
6
 
! Отговори
PARIS преди 13 години
В България оправляващите са комунисти а опозицията социалисти,т.е.управлемието е еднопартийно и затова няма кой да им поиска оставката,но в България и корупирани политици няма
16
0
 
4
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Колеги, не става въпрос за краднене, много сте ненаблюдателни. Идеята е, че се поддава един вид на корупция - бизнесменчето ще я повози, а тя после ще му лобира в парламента. Не е съвсем същото като деянията на нашето селско Масларче, което си е построило имение с парите на данъкоплатеца! Но факт е, че по цял свят който има достъп, лесно се поддава на изкушения. Човешко е. А и, както видяхме и от президента им, франсетата са си палавници... к'во ли ще да е правила в бизнесменския самолет, а?:)
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имат опозиция която да поиска оставката .Това е 4 министър изгонен заради корупция,а в БГ корумпирани министри няма
14
1
 
6
 
! Отговори
Свидетел преди 13 години
Това е Франция, брачет. Не е балканската селяния. Даже и краднат по француцки, е и ги ловят също.*** не винаги. Иначе са си стиляги, нема що да се каже.нооо са напред.
13
0
 
14
 
! Отговори
... преди 13 години
Определено е много стилно бабето.Не я сравнявайте с Масларова, защото по стил и класа дъртата соц. *** изобщо не може да стъпи и на малкото пръстче на френската министърка.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичките политици са едни и същи ****ници по цял свят... Новото робство се нарича "глобализация".
11
1
 
16
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Нашите *** имат на какво да се учат,не да се обличат като ***,а да вземат пример от френските,,баби,,.В тая министърка има още много хляб,подсказва го с цвета на ръкавиците си,***-цвета на порока !!!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те тая се облякла с пердето
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този случай трябва много внимателно да се разследва за да се види дали Франция системно не нарушава шенгенските договорки. Все пак броя на тунизийците във Франция е притеснителен и тези неща трябва да се проверят.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво значи, че е сгафила? Да не е подкукуросала тя революцията там :-)
7
0
 
12
 
! Отговори
сарко преди 13 години
Трябва и стаж 1 седмица в Бг и е готова да краде като професионалист!!!
6
2
 
17
 
! Отговори
do 3 преди 13 години
Що да пита Цветанов?По въпросите със скъпите самолети трябва да пита Цачева!Тя е спецът! А разни Етемки и Масларови могат само куфарите и да носят :)
5
10
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
давайй БОКО! Мачкай Боко! Само така БОКОО
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скука
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никаква оставка, я питай Цветанов как стават тия работи!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Масларова?
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
я и там имало червени бабички