Резил за Агилера, сбърка американския химн

Певицата се излага на най-големия спортен форум отвъд Океана
7 фев 2011 17:17,
47
Резил за Агилера, сбърка американския химн
Снимка: Reuters

Кой и как ще изпее националния химн на финала на първенството по американски футбол Супербоул? Това вълнува стотици милиони американци почти толкова, колкото самият финал. Патриоти са хората.

Но тази година получиха неочаквана и неособено приятна изненада. На сцената излезе поп дивата Кристина Агилера. Носителката на 5 награди „Грами” изкара своя версия на химна, но силата на гласа й не можа да скрие уникалния гаф, който сътвори с текста.

В началото на „Знаме, обсипано със звезди“ 30-годишната певица трябваше да изпее: „...Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight, O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?”. В превод текстът звучи така: „...чиито широки ленти и ярки звезди през опасния бой, над укрепленията наблюдавахме, толкова смело се развяваха?”.

Вместо това над 100 хиляди души на стадиона в Далас и милионите пред телевизионния екран чуха „...Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight... What so proudly we watched at the twilight's last gleaming”. Или: „чиито широки ленти и ярки звезди през опасния бой... Това, което толкова гордо наблюдавахме при последния проблясък на залеза”.

От Daily mail откриха и първоизточника на грешката – онлайн енциклопедията Wikipedia, където същото объркване се вижда в статия за текста на химна на САЩ.

След шоуто Агилера обясни пред CNN, че „дотолкова се вживяла в песента, че загубила представа” за текста. Блондинката се извини, като почти през сълзи обясни как „можела само да се надява, че хората са усетили колко много обича тази страна и че истинският дух на химна все пак е бил усетен”. Социалните мрежи обаче се напълниха с гневни коментари на хора, разочаровани от „подигравката” с националния им химн. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще си отхапя единия крак от мъка, вече няма смисъл да живея. Как може такова безобразие!!!!
41
0
 
12
 
! Отговори
хаха преди 13 години
на нашите "дами" от поп-фолк средите няма как да им се случи поради 2 причини:1. или "пеят" на плейбек, защото не могат на живо2. или просто не го пеят, защото не знаят текста
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да й се отнеме US паспорта
39
1
 
7
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
"...Това, което толкова гордо наблюдавахме при последния проблясък на залеза..." - да не се окаже грешката - вярна.
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са големите - винаги могат да импровизират ! :)
37
4
 
5
 
! Отговори
Lud_Alfonso преди 13 години
Ти си *** бе братле и живееш в България!
36
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво, че се е подиграла с тая *** "държава"
35
1
 
12
 
! Отговори
fre преди 13 години
Izpalnitelite na nacionalniq himn ne vzimat pari za tova nqma kakvo da vrushta
34
5
 
9
 
! Отговори
9.11 преди 13 години
Дреме й на агилерката! Да връща кинтите дето е взела за да пее!!!
33
2
 
8
 
! Отговори
DO INED преди 13 години
A V BG RAZBIRAT OT FUTBOL , NALI ????
32
2
 
38
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Е, ами какво толкова.Нали е блондинка.Все пак е изпяла един куплет.Те нашите силиконови чалгарки сигурно не знаят и как почва българския химн.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лятото в Монтана един подоберн джигит направо беше отсякъл един светофар.Куриоза е, че се намира светофара на няма и 50 метра от жандармерията, има и пряка видимост, но май не се разбра кой е джигита, и брлизо половин месец нямаше светофари на това кръстовище.Жив ужас за тези, с купените книжки, които не знаят как да се движат без светофар на оживено кръстовище..
30
6
 
41
 
! Отговори
инед преди 13 години
Тея пък само претенции имат, едната си била показала цицата, другата объркала била химна. Не виждат най-важното, че това дето го играят въобще не е футбол.
29
2
 
32
 
! Отговори
Палача преди 13 години
За това свирепо престъпление трябва да бъде сурово наказана. Аз съм готов да изпълня присъдата в полза на американските граждани. Кажете на провинилата се да влиза в банята. Аз отивам да подготвя наказателния креват.
28
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма работа! Хамериканците се тъпчат с л******; изнасят "демокрация" във вид на л******; що пък и хина им да не е ла******!
27
7
 
37
 
! Отговори
Kpacu преди 13 години
че те и самите американци не си го знаят, интересно как са открили, че го е сбъркала.
26
7
 
10
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
AMI , KO DA PRAIM , TAKAVA AMERIKANKA E KRISTINA AGILERA , KAKVO AMERIKANSKO IME , AAAAA ?
25
5
 
63
 
! Отговори
Боец преди 13 години
На стадиона...На супербола....пя Агилера .....руса пантера:Ооойй, знаме знамеимаш ли звезди?Имаш ли звездиииимного щатовИ..............................нямаш ли звездииииСАМО ИВИЦИ!Само ивицииииНЯМА ДОЛАРИ!
24
4
 
38
 
! Отговори
ined преди 13 години
О боже, така се потресох, че ще отида до *** да повърна ....
23
2
 
51
 
! Отговори
Милко Азисов преди 13 години
Организацията е била възложена първоначално на Пайнер-мюзик и химнът е трябвало да бъде изпълнен от Сашка Васева, но в последния момент се е извършила подмяна на изпълнителката и ето какво са надробили от бързането.