Резил за Агилера, сбърка американския химн

Певицата се излага на най-големия спортен форум отвъд Океана
7 фев 2011 17:17,
47
Резил за Агилера, сбърка американския химн
Снимка: Reuters

Кой и как ще изпее националния химн на финала на първенството по американски футбол Супербоул? Това вълнува стотици милиони американци почти толкова, колкото самият финал. Патриоти са хората.

Но тази година получиха неочаквана и неособено приятна изненада. На сцената излезе поп дивата Кристина Агилера. Носителката на 5 награди „Грами” изкара своя версия на химна, но силата на гласа й не можа да скрие уникалния гаф, който сътвори с текста.

В началото на „Знаме, обсипано със звезди“ 30-годишната певица трябваше да изпее: „...Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight, O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?”. В превод текстът звучи така: „...чиито широки ленти и ярки звезди през опасния бой, над укрепленията наблюдавахме, толкова смело се развяваха?”.

Вместо това над 100 хиляди души на стадиона в Далас и милионите пред телевизионния екран чуха „...Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight... What so proudly we watched at the twilight's last gleaming”. Или: „чиито широки ленти и ярки звезди през опасния бой... Това, което толкова гордо наблюдавахме при последния проблясък на залеза”.

От Daily mail откриха и първоизточника на грешката – онлайн енциклопедията Wikipedia, където същото объркване се вижда в статия за текста на химна на САЩ.

След шоуто Агилера обясни пред CNN, че „дотолкова се вживяла в песента, че загубила представа” за текста. Блондинката се извини, като почти през сълзи обясни как „можела само да се надява, че хората са усетили колко много обича тази страна и че истинският дух на химна все пак е бил усетен”. Социалните мрежи обаче се напълниха с гневни коментари на хора, разочаровани от „подигравката” с националния им химн. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми той Костов бърника по статията за химна в Уикипедия и после що така станало...
21
3
 
13
 
! Отговори
Оня преди 13 години
Абе, тази версия прилича на химна от The Naked Gun 1 :D нещо такова беше и там.
20
0
 
31
 
! Отговори
Amerikanec преди 13 години
абе оправете си фактите ве! Не беше в Далас мача, а Арлингтън. Все пак уцелихте, че е било в Тексас , хаха!
19
1
 
11
 
! Отговори
LOVES2DRIVE преди 13 години
Национален химн е това, шега не бива! ФСК би се обърнал в гроба, ако я беше чул! Да не говорим, че имаше бивш президент в публиката. Абе Слаш така или иначе беше там, ми поне да му бяха дали микрофона ;)
18
2
 
30
 
! Отговори
Цеко Сифоня преди 13 години
але лей лей лейфлага гордо да са вейале лей лей лейхимна силно да са пейОп- са
17
2
 
11
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Да де, може никой от коментиращите да не знае химна, но и на нас не ни плащат Бог знае каква огромна сума, за да го изпеем пред цялата нация, нали? Супер тъпо е, откъдето и да го погледнеш... Взела е чувал с пари, а не могла да научи химна на собствената си държава.. много зле
16
3
 
8
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Но нали се сещаш, че тя взема едни доста добри пари, за да се изправи пред такава публика - това й е работата. Ти ако си вършиш работата толкова зле, няма ли някой бъде най-малкото възмутен? Макар че едва ли е била нервна. Те правят толкова турнета и постоянно пеят пред толкова хора, че това трябва да им е рутинно като влизане в банята... Просто не си е научила урока добре.. За тяхната нация, която се смята за най-велика на света е доста срамно да не си знаят химна, но им е простено - американци
15
14
 
17
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Колко от коментиращите тук знаят текста и могат да изпеят българския химн, че коментирате? Марш на работа и бачкайте за турските инвеститори на ББ и за данъците, монополистите и мутрите!
14
7
 
7
 
! Отговори
Шопофил преди 13 години
Кви звезди кви пет леа бе - тия са одили само на Луната
13
8
 
14
 
! Отговори
:) преди 13 години
Колко от разбирачите са се изправяли пред толкова публика? Николко ! Сигурно 99,999999999999 процента от хората няма да могат да си кажат името в подобна ситуация :) Ама зад компа в Нета сме дъ бест шокар :)
12
10
 
14
 
! Отговори
русофоб преди 13 години
а бе тези изрусени *** толкова малко мозък им е даден че не знае човек бъркат ли или се правят че бъркат. сега за наказание една година без руса боя за коса, че да и дойде акъла. ***
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците били блондини по душа... *** си, БАТЕ, ***!
10
13
 
23
 
! Отговори
mutata plovka преди 13 години
БЛОНДИНКА. Ама какво се чудиме те американците всички са си блондини по душа.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ши'с хот
8
1
 
11
 
! Отговори
Девагинатора преди 13 години
а лей лей лей
7
2
 
18
 
! Отговори
4ak pyk tolkova преди 13 години
Mnogo se vjivqvat teq amerikanci...kvo tolkova?! da se posmeqt i da zabravqt. slu4va se....
6
8
 
12
 
! Отговори
оле затвори очички преди 13 години
абе ,ако трябва да сме честни момичето може да не е много умно,но поне пее и не се мисли за голямата работа като мадона например....кристина агилера е толкова красива,ама толкова красива,че ми иде да и изстискам долните бузки
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Манипулация
4
6
 
14
 
! Отговори
desso преди 13 години
Тая е като бритни спиарс, парис хилтън и др. подобни (умишлено ги пиша с малки имена), които си мислят, че могат да правят навсякъде каквото си искат и въпреки всичкоще им *** подметките. Да, ама НЕ. Сега да си сърба попарата.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми то малко е трудно испанка (или май беше мексиканка) да пее химна на USA :D