Българска мома остана с разтуптяно сърчице по Путин

Прочувствена история за една дванайсетокласничка
24 яну 2008 17:30,
128
Българска мома остана с разтуптяно сърчице по Путин
Дения с трепет гледа своя герой, президента Путин. О, времена! О, нрави. Снимка: Диапазон рекърдс

Скорошното посещение на руския президент Владимир Путин в София предизвика повече от смесени чувства у софиянци. Едни викаха „Осанна!“, други „Разпни го!“.  

Трети пък се оказа, че са го посрещали със силна емоция в сърцето. Такъв е случаят на младата фолклорна изпълнителка на име Дения Пенчева.  

Възпитаничката в гимназията към Руското посолство, била избрана лично и от най-високо място, да бъде сред "първите 10 щастливци" (ти да видиш), които да срещнат Путин при първия му допир с българска земя.  

Девичето сърце на Дения така се разтуптяло, когато тя зърнала Путин (и Първанов, но къде ти нашият президент да се мери с Владимир Владимирович), че направо я облели горещи вълни на благоговение и щастие. Или поне с такова впечатление оставаме, докато четем виртуозното прессъобщение на пи ар-ката на младото дарование.

Дванайсетокласничката Дения, която е „елитна“ ученичка (по думите на нейния пи ар агент) била удостоена с лична покана от посланика на Русия в България – Анатолий Потапов, да присъства на церемонията по официалното посрещане на Путин. 

За да засвидетелства още по-добре възхищението си към своя герой, Дения дори носила табела-плакат: „Добре дошъл, господин Путин”.  

„Радвам се, че получих покана за събитието. Това се случва веднъж в живота. Церемонията беше наистина много тържествена. Първо прозвуча българският, а след това и руският химн. Смея да твърдя, че изпитах една и съща силна емоция, докато слушах и двата химна“, споделя развълнуваната Дения.  

Ако Дения е учила в училище, може и да си припомни, че при тоталитарна България с подобна агитка се посрещаха изтъкнатите съветски лидери.  

Все пак отдадената на руската култура, дух, единство, творчество и Путин, ученичка, споделя още, че българският фолклор е нейното призвание.

Може би при следващото евентуално идване на Путин Дения ще му изнесе фолкорен рецитал. Поживем-увидим!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 16 години
мн приятна статия... имам само 1 въпрос: тези горещи вълни, който са облели Дения - изтекли ли са или и трябва помощ? ако е каката от снимката, бих и помогнал с удофолстфие :)
66
0
 
0
 
! Отговори
putin_e`jomel преди 16 години
фолклорната изпълнителка не е кофти
65
0
 
0
 
! Отговори
lidis преди 16 години
Даже и липсва още малко ирония!А на комунистическо мислещите .свикнали с клишета за незаслужено величие на РУСКИ и наши КГБ герой осмивани от цял свят- Поздрави от мен !
64
0
 
0
 
! Отговори
F,S,V, преди 16 години
Спомням си за един подобен случай ,само че в една презокеанска страна , подобна покана, елитната дама се казваше Моника Люински.Тогава тя му изнесе подобен фолклорен рецитал с леки наченки на кънтри , но уви рецитала го видя доста широка аудитория.
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Подобни иронични коментари има и във в-к Капитал и в прегледа на печата във в-к Сега. Да не говорим за отличните попадения на Карбовски в Стандарт. Но русофилите не четат вестници. Най-много някой таксиджийски вестник от рода на 24 часа или Труд. Където има материали във възхвала на Вальо Топлото.Всички ченгета и русофили, моля ви, идете на хладно в Москва и си направете там оранжерийна държава. Оставете хората с мнение да си живеят нормално.
62
0
 
0
 
! Отговори
Tr преди 16 години
Имам приятели полу-руснаци, които не обичат Русия особено. Имам и приятели българи, които учиха там и казаха, че по-безумна и отвратна страна няма. Това по върпоса с Русия.Що се отнася до коментарите - човешката глупост е безгранична. Па как от 58 коментара никой не успя да забележи къде е грешката в картинката! - Ученичка в гимназия има личен ПР, който праща подобни безумни съобщения до медиите. Какво, според вас, не е наред тук?А те седнали да се джафкат за Русия, Путин и прочие. Чак ми става неудобно, че чета един и същи сайт с такива безмозъчни същества.
61
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 16 години
Време е да кажа и аз нещо. Вече писах преди около 1 месец в коментарите към една статия за положението с авторите и редакторите в сайта на Днес.бг, сега ще се повторя. Вие сте неграмотни, злобари, морално и умствено западнали, Вие в момента сте на нивото на вестници от рода на Шок, Уикенд и т.н.Относно статията : искам да попитам "авторчето", защо си крие името, нима не държи на мнението си и по този начин, пишейки анонимно, се опитва да избие комплекси , породени от умствена и морална, повтарам се, недостатъчност.Искам да потпитам, когато идва Буш миналата година и с него се срещнаха българи, учещи в американския колеж, защо нямаше подобни статии за "бушинизиране и американизиране" и за подигравка на "умствено изостаналите и умопомрачени" българчеа, на които уж Буш им беше обещал работа в САЩ. Нещо повече, Вие промитите мозъци от Днес.Бг в сутрешната си статия относно Буш, даже бяхте сбъркали и времето на неговото посещение. Как може да говорим тук за професионализъм от Ваша страна.Друго- като не ви харесва толкова Русия и Путин, не пишете за тях, пълнете си страниците със статии от рода на с какво да изчегъртаме стикера от стъклото, с която ни занимавахте толкова време. Ще Ви дам и идеи за подобни статии - Как си слагат и свалят журнелистките Ви дамските превръзки, тези с крилцата дали летят, и т.н., защото такива статии само заслужявате да списвате, не сериозна журналистика.Лека Ви вечер и от утре се надявам да не пишете повече глупави статии, но явно е че ще си остана само с надеждата!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
минаващ преди 16 години
Дения,съветвам те да отидеш на добър ПСИХИАТЪР и при един щателен преглед - малко отпускане на четвърти километър...Защото другаря ти Путин обича малки момченца и на теб и внимание няма да ти отдели...
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Статията си е супер, това че русофилите не разбират иронията, си е техен проблем :)
58
0
 
0
 
! Отговори
snegka преди 16 години
Bravo Toni(27)napalno sam saglasna s teb!
57
0
 
0
 
! Отговори
Petkov преди 16 години
zareji PR-kata si i si vzemi advokat. Za tazi tupotia moje6 da gi odrusash edno 10-20 bona.Uspeh!
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Браво! Такива моми трябват на България! А не *** като Мадона или наркоманки като Бритни.Слава на Велика Русия! Слава на силните на деня!
55
0
 
0
 
! Отговори
Elisa преди 16 години
ПРекрасно!Само Русия!Не знам защо доста хора не я харесват!Та ние сме братя по култура,език,отношения и т.н!А и те са ни освободили!Обиждате Тоталитарния режим!Добрее!А,сега като сме под Глобализацията ,по-добре ли сме?!
54
0
 
0
 
! Отговори
MindCtrl преди 16 години
Prosto ako ima normalno mislesht chovek v redakciqta na dnes.bg Bi uvolnil toq hater koito e pisal taq statiq. Tova e ebati gluposta. Nadminahte sebe si s taq statiq. Prestareli i neuspeli draskachi.... Vijdame che ste slabi jurnalisti, ama molq vi se ne go pokazvaite po toq nachin. Nqma li koi da vi kontrolira neshtata koito pishete? Ili i shefa vi e tolkova zle kolkoto vas. Tova e statiq na 13 godishno momichence koeto zavijda na drugo 13 godishno momichence che ne mu barat cicite momchencata. Ebati smeshnoto - prekalihte
53
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Жалките драскачи от Днес.бг с тази статия надминаха по олигофрения дори себе си.
52
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Разгледайте лицата от "Поименно,колега".Познавате ли ги????Не ви и трябва.
51
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 16 години
Драги Зевс, радвам се че се спусна от Олимп да направиш коментар върху коментара ми.А сега по същество - аз заявявам че съм православен и това се предопределя от исторически факти и избора на родителите ми, а в последствие и мой личен - независимо от твоето плоско мнение.Използвах славянин, за да подчертая дълбоката връзка между културата на руския и българския народ (народни носий, песни, фолклор, култура, език), но явно е било грешка да изпращам толкова закодирано послание до широката аудитория, включваща *** като теб.И накрая заявявам и че съм българин - определено се смятам за такъв и не мисля да си правя ДНК тест (каквото и да би показал той).Мисля, че мнението ти е повърхностно (простовато) и лишено от стойност (пълно с клишета, които си чул по телевизора).
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бе уважавайте читателите си, бе! Нито сме плебеи, нито сме вчерашни, за да ви четем буламачите. Поставяйте си по-високи журналистически критерии, малко повече естетика и чувство за мяра. Това, че сте частни не означава, че трябва да сте безотговорни. Все пак сте публична институция, четат ви всякакви хора, с всякакви чувства и нагласи. Балансирайте, какво залитате... Ако претендирате да сте русофоби - ами направете си партия!
49
0
 
0
 
! Отговори
Отвратен от малоумие преди 16 години
Това е най-голямата идиотщина, която съм чел по повод на путиниадата тези дни. Някаква кокошка-зубърка се намокрила от гледката на фашиста Путин с ръце, оцапани до лактите в кръв.Да се смееш ли, да плачеш ли, да драйфаш ли?
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Он май дик и Путин, и Буш, и агент Гоце.