"Къде караш, ма?"- "Млъкни бе, грубиян"

Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си
1 апр 2008 18:20,
127
"Къде караш, ма?"- "Млъкни бе, грубиян"
Жените не можели да преценяват разстоянията добре. Снимка: Dnes.bg

Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си заради различните им шофьорски навици.

Въпреки това всичко е въпрос на гени и психолозите изтъкват, че и двата пола биха спечелили, ако приемат силните и слабите страни на другия.

Мъжете преценяват разстоянията по-добре, тъй като техните предци е трябвало да проучват хоризонта, докато са ловували за плячка.

Жените са по-предпазливи, тъй като са програмирани да поемат по-голяма отговорност за децата и по-слабите членове на семейството.

„Шофьорът трябва да адаптира своя стил на шофиране към нуждите на пътниците и да приеме техните основателни критики“, посочва германският психолог за движението по пътищата Бернхард Шлаг.

Той съветва всеки шофьор да информира пътниците по недвусмислен начин, че не иска да бъде разсейван.

„За повечето мъже колата е символ на мъжественост“, посочва берлинският психолог Конрад Спраи.

По-голямата част от шофьорите на мощни коли като Порше, Мерцедес, BMW или Ауди, според изследване, са мъже, докато жените са склонни да купуват коли за по-практични цели.

Жените избирали по-малки автомобили като Mini на BMW, Smart, Mercedes, Fiat или VW Polo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
"Ако щете - вярвайтеНАЧАЛО Развлечения Ако щете - вярвайте"Къде караш, ***?"- "Млъкни бе, грубиян"01.04.2008 18:20 5Жените не можели да преценяват разстоянията добре. Снимка: Dnes.bg Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си заради различните им шофьорски навици.Въпреки това всичко е въпрос на гени и психолозите изтъкват, че и двата пола биха спечелили, ако приемат силните и слабите страни на другия.Това сочи изследване на психолозите, които посочват, че конфликтите между двата пола зад волана са типични.Мъжете преценяват разстоянията по-добре, тъй като техните предци е трябвало да проучват хоризонта, докато са ловували за плячка.Жените са по-предпазливи, тъй като са програмирани да поемат по-голяма отговорност за децата и по-слабите членове на семейството.Шофьорът трябва да адаптира своя стил на шофиране към нуждите на пътниците и да приеме техните основателни критики, посочва германският психолог за движението по пътищата Бернхард Шлаг.Той съветва шофьора да информира пътниците по недвусмислен начин, че не иска да бъде разсейван.За повечето мъже колата е символ на мъжественост, посочва берлинският психолог Конрад Спраи.По-голяма част от шофьорите на мощни коли като Порше, Мерцедес, BMW или Ауди според изследването са мъже, докато жените са склонни да купуват коли за по-практични цели.Жените избират по-малки автомобили като Mini на BMW, Smart, Mercedes, Fiat или VW Polo.Всички новини от категорията КОМЕНТАРИ (5) Напиши коментар | Скриване на коментарите "5. - 18:34 - mhm. . .От: ...i za6to 4oveko,s kultovoto naimenovanie Spiro?"Ти трябва да си жена. Само една жена може да те пита "и защо", след като си и казал, че няма да обясняваш защо.
5
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
i za6to 4oveko,s kultovoto naimenovanie Spiro?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
stavame 3
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
trima sme
2
0
 
0
 
! Отговори
didopi4a преди 16 години
Spiro - stavame 2ma
1
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 16 години
Жените не могат да шофират ! Абсолютно категоричен съм по този въпрос. Няма да обяснявам защо, просто заявявам твърдо, че жените не могат да шофират !