"Титаник" потънал заради пожар

Досега се смяташе, че луксозният параход е потънал след фатален сблъсък с айсберг
14 апр 2008 10:24,
82
"Титаник" потънал заради пожар
Титаник напуска Саутхямптън. Снимка: wikipedia.org

Появи се нова версия за потъването на легендарния презокеански лайнер "Титаник".

Досега се смяташе за доказано, че луксозният пътнически параход е потънал след фатален сблъсък с айсберг, на 14-ти април 1912 г., във водите на Северния Атлантик

Причината за трагедията, обаче, не била коварната ледена планина, а запалване на въглищата в един от трюмовете на кораба, което е довело до взрив, пише британският всекидневник “Индипендънт”.

Изданието се позовава на версия на известния изследовател на гибелта на “Титаник” Рей Бостън, който е посветил 20 години от живота си на разследването на причините за тази трагедия.

Според версията на Бостън, пожарът в трюма е възникнал цели 10 дни преди потъването на “Титаник”. Собствениците на кораба обаче решили да не отменят първото му плаване, надявайки се, че пожарът ще спре от само себе си.

За съжаление, въглищата продължили да горят, което довело в крайна сметка до мощен взрив. Като доказателство за своята теория експертът цитира думите на един от оцелелите матроси, който потвърждава версията за пожар на борда на "Титаник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
0
 
! Отговори
Бай Хой преди 16 години
Сега за правописа да не говорим. Много хора сигурно не са учили след 1-ви клас. Колко книги са прочели няма да обсъждаме.По въпроса за Титаник:И един шоколад завиваше станиола в мармот
43
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
пардон,"въпрос"
42
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Усещате"ли,че някой тук не е разбрал,че не само един човек се възмущава на елементарните пропуски в обучението си по български език.Не е задължително да си завършил българска фолология,за да пишеш правилно.Редно е като си даваш мнението по някакъв вапрос да се постараеш да пишеш правилно.Иначе няма особена стойност изказването и не те възприемат насериозно.
41
1
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 16 години
В най-общ смисъл, щуротия е това с пожара.Кой ги знае от къде са го преписали.Че ако е имало пожар, ди Каприо нямаше да заприлича на замразена херинга, а щеше да си вземе малко огън за топлене.Че той пребяга през целия кораб.А не са взели Брус Уилис за главната роля, че е щял да намери начин да добута Титаник до Америка. А айсберга да бъде доставен във формата на бучки лед за уиски и джин.Толкова по темата Титаник.
40
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
brei brei brei
39
1
 
0
 
! Отговори
Тъпото преди 16 години
Да се поправя - правописът...
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
е щом е било от пожар ... очаквайте филма Титаник 2
37
1
 
0
 
! Отговори
Тъпото преди 16 години
По-голяма трагедия от Титаник е правописа на някои от вас... Вместо да четете новини, прочетете някой учебник по български език и правопис!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
a saikam kvo ei koi lud tvardi 4e v BG; ima grajdanismex
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
и мириша а не смърдя.. Знам ,че на село ползвате и ВЪЙ и ЩОО и БРЕЙ и Чунким и САЙКИМ .. Но ние в града не ги знаем тия думи така ,че пиши на Български.
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ха ха ха .. Усещате ли как някакво много смешно момче, което не е разбрало явно ,че тука не е изпит по Български а форум за мнения.. Ей глупаво детенце отиди да си ръсиш глупостите на майка си. И не използвай Турцизми като ВЪЙ и БРЕЙ и започвай винаги изречението с главна буква и ЗАПОМНИ пише се "Защо" а не Що !!!
33
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
tova e viarno!!!az biah tam, izpraten ot vietnamskite taini slujbi i zapalih pojara
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"6e pi6a kak si iskam brei bai mui" - Звучи като: Ще си смърдя както си искам... Горкото 31...
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
kiomonisti kuxi nemi trite komentaritemaikitevi 6te razpla4a ei
30
1
 
0
 
! Отговори
питащ преди 16 години
Не можах да разчета ...samoled или sladoled?
29
0
 
1
 
! Отговори
stamat преди 16 години
това за първи път го чувам и чета.кораб да потегли на рейс с предварително възникнал пожар?звучи несериозно или налудничаво.истината е,че когато са влажни въглищата се самозапалват,но пробойната и влязлата вода би трябвало да ги угасят.от селото на дядо ми са се удавили 14 мъже тръгнали за америка и от там за аржентина.познавах и една баба(тогава дете)не малко за да не помни,но за пожар не е споменавала.а този за 20 г до тази глупост ли стигна?
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Да... а на вахта е бил Караславов... Петков пак е бил пиян някъде из каютите...
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Всъщност потъването не е и от пожар... Капитанът на кораба се е казвал Станишев...
26
0
 
0
 
! Отговори
pavkata преди 16 години
az pak chuh che edin samoled se bil vrqzal v nego!
25
0
 
0
 
! Отговори
брит преди 16 години
Мен пък ме учудва факта,че някой е посветил ,или по-точно изгубил цели 20години в изследване,изучаване,събиране на някакви факти и т.н. за кораб,който -верно за времето си е бил нещо велико може би,но кораб..при това потънал ..при това много отдавна.Хайде, година, две, три ,да поразрови, да потърси нещо по случая,о.к. ,но цели 20години,,,ми звучи,като имитиране на дейност.и сега след като може би няма какво друго да прави за да си оправдае 20годишния безполезен труд и безрезултатен -хоп ,сензация ):):):хайде де,,,,,Явно не само в България се имитира труд.