Тайните, които седят зад кошмарите ни

Често с различни сценарии, но винаги с последици
24 мар 2010 07:54,
28
Тайните, които седят зад кошмарите ни
Снимка: БГНЕС

Загуба на любим човек, битка със страшно чудовище или безнадеждно тичане - кошмарите, които най-често сънуваме.

Това показва изследване на германски учени, публикувано в британското издание "Дейли мейл".

Много хора това шоу на ужасите ги държи будни по цяла нощ, а други пък не си спомнят въобще какво са сънували.

За това учените се опитали да разгадаят смисъла на смущаващите сънища, които ни будят в паника и целите облени в пот.

Специалистите вярват, че дори кошмарите да не въздействат пряко в реалния живот, те могат да се отразят на емоциите ни.

Сънищата на хората имат различен сценарии, но при кошмарите най-често ни се случва да падаме от някъде, бягаме от някой, който ни преследва, закъсняваме за важна среща или най-лошото - виждаме смърт или загуба на любим човек.

Резултатите от изследването показват, че мъжете са по-склонни да сънуват кошмари с насилие или уволнение, доколкото за жените са характерни тежката загуба или сексуален тормоз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Iwan преди 14 години
Тайните, които седят зад кошмарите ни- И в крайна сметка не разбрах за някаква "тайна"явно статията е за друго заглавие .
26
0
 
4
 
! Отговори
il преди 14 години
Една женица сънувала че я гони гол извънредно надарен ***! Тя бягала , бягала викала на сън и накрая се озовала на ръба на пропаст! Съвсем обезумяла тя започнала да моли *** да я пощади,да изчезне .... и тогава *** казал : Къде да ходя като ти ме сънуваш!???
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много *** статия
24
0
 
0
 
! Отговори
Мдааа преди 14 години
Аз разбрах само, че авторът е писал статията насън. Само така си обяснявам това, което прочетох. :)
23
2
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 14 години
Ако сънуваш , че те гони някоя дърта урус.пи.я по улицата , скубе си фъндаците и ги хвърля от горе ти , значе си заспал пиян на някоя пейка в градината и е завалял дъжд и след като се прибереш мокър , задължително ще имаш боксова среща с любимата където си губещия извадки от най съвременния BG съновник
22
0
 
1
 
! Отговори
ivon преди 14 години
e ni6to ne razbrah naistina.....
21
0
 
4
 
! Отговори
критик преди 14 години
Доста безсмислена статия. Обещаващо заглавие и потресаващо празен текст.
20
3
 
7
 
! Отговори
това не е за всеки преди 14 години
Нашите мисли са способни да променят материалния свят. Взаимодействието, между съзнанието и материалният свят, вече не е мистерия: съзнанието не е нищо друго освен енергия в нейната най-фина и динамична форма. Това помага да се разбере, защо нашите фантазии, представи, желания и страхове оказват влияние, върху реални събития и обяснява, защо и как се материализира създадения от мозъка образ. Всички биохимични процеси в организма се контролират от нашия мозък, предизвиквайки здраве или болест.Подсъзнанието контролира всички жизненоважни функции на човешкия организъм. В него се запечатва всичко, което ни се случва. Всички събития от нашия живот се регистрират в него, заедно с придружаващите ги мисли и чувства. От него ние получаваме упътвания и насоки, чрез интуицията, сънищата, усещанията и предчувствията, то ни подсказва идеи, прозрения и решения, необходими ни да задоволим нуждите и желанията си. Ние може умишлено да заложим в подсъзнанието си план, мисъл или цел, които искаме да реализираме, като скоро ще получим материалния еквивалент на замисленото.
19
2
 
12
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
А иначе, статията е пълен *** - нито в нея се съдържа загатнатото в заглавието - не разбрах изобщо какво стои зад кошмарите, нито какъв е смисълът им, а отгоре на всичкото, изведнъж авторът скача на обратната връзка - че кошмарите може би влияели на живота ни?!? Пълна скръб...
18
1
 
6
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
"БЕЗсъзнание" означава нещо малко по-различно... вярно, че се твърди, че и "подсъзнание" не е правилно употребявана дума, но най-често специалистите я заменят с "несъзнавано", защото "несъзнавано" се доближава в най-голяма степен до идеята. Иначе "Подсъзнателно...." е абсолютно прав за сънищата и символите. И, както е казал Фройд, тълкуването на тези символи е в почти всички случаи индивидуално, защото символите си ги ражда всеки един човек според своето минало, своя начин на мислене и т.н.
17
0
 
2
 
! Отговори
може би това..... преди 14 години
Онзи, който си е сложил наочници, трябва да помни, че в комплект с тях вървят още и юзда, и камшик."
16
1
 
3
 
! Отговори
kude e izvoda? преди 14 години
statiyata zvu4i nedovurshena...zashto niama izvod, kakvo kato mujete sanuvat edin tip, a jenite drug...niama smisul tazi statiya
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо да е фотомонтаж ????какъв е смисълът ?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
snimkata e neskoposan fotomontaz...
13
0
 
0
 
! Отговори
bobi преди 14 години
do Корнелия Моне Лол: mersi!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Подсъзнателно.... преди 14 години
Вид безсъние. * Начално * , когато човек изпитва трудности при заспиване, които по принцип са породени от безпокойство или изключително голям страх. Централно * , характеризира се с чести и непрекъснати пробуждания през нощта и основният проблем е в поддържането на съня. Финално , характеризира се с преждевременно събуждане сутрин и често е съпътствано с депресивни симптоми.
11
0
 
13
 
! Отговори
Корнелия Моне Лол преди 14 години
Кошмарите са опити на вашето подсъзнание да ви шокира и да ви накара да се вгледате в някакъв аспект от живота си. Подсъзнанието сякаш ви казва: Погледни тук, това не търпи отлагане. Също така повтарящите се сънища са съобщения, които се опитват да достигнат до вас. Ако ги изтълкувате правилно, те ще спрат. Те се повтарят отново и отново, защото вие не успявате да разтълкувате тяхното послание.
10
1
 
17
 
! Отговори
Dani преди 14 години
Според мен трябва да има възможност да се дават + и - , и за статиите, не само за коментарите. Тази би натрупала доста - :)
9
0
 
11
 
! Отговори
Подсъзнателно.... преди 14 години
Съществува интересна хипотеза за това защо подсъзнанието използва символи, а не думи и тя е, че то е възникнало по-рано от езика.Вашите сънища са послания, които подсъзнанието ви изпраща, затова те показват неща за вас самите. Сънищата винаги са свързани с конкретния човек и обстоятелствата около него къде той има затруднения, какво избягва, какво му липсва, какво не забелязва, какво е нужно да направи, къде е нужно да отиде.
8
5
 
3
 
! Отговори
Alex преди 14 години
Няма "подсъзнание" ;) Термина е "БЕЗсъзнание" :) В БЕЗсъзнанието се хвърлят мисли и впечатления, които сме събирали през деня. И понеже нямаме контрол на БЕЗсъзнанието, когато заспим и съзнанието си почива, БЕЗсъзнанието взима връх и тогава сънуваме ;)