Дневникът на един главен преговарящ с НЛО

Конгратулейшънс, конгратулейшънс... викаше ми Бойко Борисов
Обновена: 10 окт 2010 16:15 | 10 окт 2010 16:15,
70
Дневникът на един главен преговарящ с НЛО
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Преди няколко дни ООН назначи астрофизичката Мазлан Отман за главен преговарящ с извънземните. Ние успяхме да се доберем до дневника на 58-годишната професорка от Малайзия и го публикуваме без съкращения.

26 септември 2010 г.

Най-после кариерата ми тръгна в желаната от мен посока – дипломацията. Напоследък в Службата на ООН за извънземни дела нищо не се случваше. Пълна скука! Никакви важни събития, само от време на време някоя официална вечеря в хубав ресторант. Човек една резолюция не можеше да напише. Слава Богу, че на мен се падна този пост, защото на колежката от Италия й дадоха преговорите с вулкани, а полиглотът от Чили ще трябва да превежда посланията на земетресенията. Скучна и трудоемка работа.

Иначе изслушването пред атестационната комисия мина добре, макар и нервно. Питаха ме какви езици знам, обичам ли да пътувам на далечни разстояния и какво мисля за Голямата мечка. Тук веднага включих на макс своята начетеност и гордо съобщих как най-новите изследвания с мощни телескопи доказаха, че мечката всъщност е мечок. След избирането ми руснаците определено киселееха. Намекнаха, че на тях се падал този пост, защото били пионери в преговорите и първи започнали изграждането на консулски отдел в Космоса с едно куче Лайка. Ха-ха-ха, това само комунистите могат да го направят. Да изпратят куче на преговори. Че то сигурно и английски не знае.

27 септември 2010 г.

Още по темата

Много държавни ръководители ми се обадиха по телефона, за да ме поздравят за новата позиция. Най-странен бе разговорът с премиера на България. Той само повтаряше: „Конгратулейшънс, конгратулейшънс...”. Аз го питам как върви ФК „Витоша” (Бистрица), все пак постът ми изисква да знам всичко, а той пак: „Конгратулейшънс...”.

Дадох набързо няколко интервюта, като не забравих да благодаря на Бан Ки Мун за оказаното доверие. Журналистите все ме притискаха с въпроси дали нашият отдел не харчи нахалост парите на данъкоплатците, но аз умело отбивах ударите. Тези журналя изобщо нямат визия за бъдещето, колко са тесногръди!

Следобед направих един шопинг тегел по Пето авеню за ново работно облекло. ООН ми отпусна солидна сума за представителни разходи. Купих си зелен костюм и зелени обувки, за да направя добро първо впечатление на извънземните. Нали казват, че били зелени човечета. Взех си и дебело яке, и мултивитамини, ако ме пратят в командировка в Космоса.

N.B. Да попитам как стоят нещата с командировъчните и дали на Международната космическа станция предлагат азиатска кухня.

2 октомври 2010 г.

Секретарката ми каза, че в офиса е звънял Божидар Димитров, министър от България. Бил открил до Созопол аеродрум от V век пр.н.е. и любезно ме кани да го видя. Предложил и помощта си занапред в преговорите, защото българите имали опит в тези неща. Още от 1977 г. в Космоса летял някакъв техен Дельо хайдутин и търсел контакт с други цивилизации. Доста странни са тези източноевропейци. Като че ли усещам съветското влияние в начина им на мислене, но няма да се поддам лесно.

4 октомври 2010 г.

Събудиха ме посред нощ. Засекли НЛО в Небраска и трябваше да отидем незабавно за преговори. В бързината забравих зеления костюм и изобщо тръгнах много неглиже. Притеснявам се, стомахът ми е свит от нерви.

Кацнахме в Небраска, но на терена вече имаше много хора. Беше пълно с агенти на ФБР и учени от НАСА. Никой не ми обръща внимание и не зачита върховенството на ООН. Агентите дъвчат дъвка, носят слънчеви очила и намекват, че те ще поемат случая, защото бил на територията на САЩ. Ядосах се. Много филми гледат тези младежи, но не на мен тия. Веднага ще се обадя на Бан Ки Мун, той ще звънне на Обама и всичко ще си дойде на мястото. Уф, забравила съм си телефона, а едри служители на НАСА постоянно ме бутат към една палатка, за да си почина. Имало кафе и понички. Ще хапна един донът с повечко пудра захар за успокоение и веднага ще потърся контакт с руснаците, защото трябва да има баланс в преговорите. Не може американците да монополизират дипломацията с извънземните. ООН е над всичко и янките трябва да го разберат. Сигурна съм, че Бан Ки Мун ще бъде доволен от решителността ми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
5
 
! Отговори
AXL преди 13 години
Василеее прочети поне малко материал по темата преди да пишеш такива простотийки,с НЛО неможеш да преговаряш защото това е машина,все едно ти да преговаряш с автомобила си.Но от къде да знам като гледам какви ги пишеш може и да го правиш :))))))))))))
63
0
 
0
 
! Отговори
Росен преди 13 години
Извънземни са засечени и в Борисовата градина: musicspace.bg/index.php?track=d7322ed717dedf1eb4e6e52a37ea7bcd:DD
62
1
 
2
 
! Отговори
Ispa преди 13 години
Нямам думи. Този има нужда от лоботомия, аз така и не вдянах да има нещо смешно.
61
1
 
1
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Васил Богданов - ***.
60
3
 
2
 
! Отговори
edvin преди 13 години
И не само,че си я прочел,а дори си и коментирал.Следователно,статията си е изпълнила задачата.Дори и със знак минус,не те оставя равнодушен.А като гледам всичките коментари дотук,стигам до извода,че по-зомбирано племе от българското няма. Първосигнален народ!
59
3
 
1
 
! Отговори
Вед преди 13 години
На мен пък ми хареса :)Забавно е
58
1
 
4
 
! Отговори
3 преди 13 години
Що за простотия?
57
2
 
8
 
! Отговори
BMviper преди 13 години
Алоо Васе смени дилъра мойто момче...Бива ли такива статии?!
56
2
 
3
 
! Отговори
deliana преди 13 години
mnogo si zle
55
7
 
0
 
! Отговори
deliana преди 13 години
bravo mnogo dobro
54
3
 
25
 
! Отговори
Sram me e! преди 13 години
Днес.бг я споделете колко парички получихте за да публикувате тази прустотия ? Или наистина е най лесно да се уплюе премиера по подобен начин ? Сайт за новини ? Вие сте пълни с хумор бе хора какви Ви новини! Плюете хулите.. повечето от новините Ви идват с 2 дни закъснение а да не говорим, че точността на ифнормацията е колкото " Теле да роди крава ". Хайде съдете ме с минуси или да видя модераторчетата за какъв "reason" ще ми изтрият поста.
53
1
 
8
 
! Отговори
bobo преди 13 години
Tova e suvetski humor. .....
52
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
tapoooooooooooooooooooooooooo
51
0
 
3
 
! Отговори
бинокъл преди 13 години
имам чувството че някой тук съска като змия
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
васко моляте не прави втори опит.коментарите са по забавни от твоят роман
49
0
 
0
 
! Отговори
E, АКО БЕШЕ преди 13 години
астрофизик...
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Василе....Богданов...., дори и по интересна тема, предразполагаща за забавна статия, си родил едно голямо нищо... при това май с много напъни.... :-\
47
3
 
16
 
! Отговори
Vikonta преди 13 години
Ултатъпо, с соц. привкус .... много тъпо ! Соц. младежта напънете се малко .....
46
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слаб-2
45
0
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Това уж има автор, пък все едно е написано от британски учен.