McDonald's – машина на времето

След 6 месеца хамбургерът си е... хамбургер – не помръдва
Обновена: 15 окт 2010 15:02 | 15 окт 2010 14:54, Красимир Ангелов
164
McDonald's – машина на времето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нюйоркската фотографка Сали Дейвис предизвика истинска сензация с идеята си да снима шест месеца един и същ хамбургер от "McDonald's" и пакетче картофи, съобщи АФП.

Менюто стои на масата в апартамента й в Манхатън от 10 април, “охранявано” от двете й кучета, които не проявяват никакъв интерес към апетитната храна.

Хамбургерът и картофките вече са като фосилизирани. Те са се свили малко, но цветът им е същият като през първия ден.

По тях няма и петънце от мухъл или гниене.

"Миришеше само първия ден. От 11 април вече нищо не се променя, прилича на твърда пластмаса" – разказва фотографката, която е вегетарианка от 35 години.

Тя обаче е категорична, че това не е причина за експеримента й.

Сали Дейвис качила снимките във Фликър и Фейсбук. Те са правени първоначално всеки ден, след това веднъж на седмица.

Сега сандвичът е подложен на фотосеанс веднъж на две седмици.

Представители на "McDonald's" са публикували комюнике до АФП, в което подчертават, че всички ястия се подготвят "без консерванти, със сол, пипер и нищо друго".

"Не е възможно да бъде дадено подробно обяснение, без да се знае при какви условия са държани храните, бактериите и мухълът се появяват само при определени условия", категорични са от хранителната верига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз не моа да разбера що искате храната ви да мухлясва и да се взривява...
55
2
 
34
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
Еми нормално ... на пластмасата и трябват години - не седмици за да се разгради :D
54
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а пък кренвиршите стара планина на сачи предизвикват разстройство.
53
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко това дойде от запада и в частност ЕС. Не си ли се замислял? Преди 20 години имаше ли такива изцепки по отношение на храната?
52
3
 
13
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
А ти, УМНИКО, не се ли сещаш, че фактът, че няколко български фирми са изгърмяли означава, че ИМА КОНТРОЛ!
51
15
 
17
 
! Отговори
нефт преди 13 години
Да ама е вкусно... евала им на тия химици... наръсят *** с разни овкусители и да си оближеш пръстите... а иначе все от нещо ще се мре, тъй че или от плюскане да е или от *** .. то какво друго да прави човек...
50
2
 
22
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Истинският хляб ли не мухлясва лесно!?? Какво като няма зеленчуци в сандвича, тази питка, ако е истински хляб, ще хване мухъл на четвъртия-петия ден.
49
7
 
5
 
! Отговори
Hansens преди 13 години
Emi,ok,tova se znae odavna.Ako se qdat razumno nqma strashno.To ima li edna hrana,koqto da ne e vredna i neka4estvena.Okaza se 4e BG sireneto i kashkavala po magazinite nqmat nishto obshto s istinata,kolbasite i te,izmisliha nqkava "Stara Planina" i tq izleze mente.Taka,4e ne znam zashto hulite tolkova mnogo MC'Donalds i drugite verigi ot podoben tip.Neka purvo se ogledame v nashata si kushti4ka,a ne vednaga da pliuem po tezi verigi.
48
1
 
40
 
! Отговори
ИТ преди 13 години
Само това да беше - с мед да ги намажеш! Правих експеримент- кофичка кисело мляко /на него пише"без консерванти"!/ стоя 40 дни на един шкаф в къщи.Подквасено с лактобацил мляко би се взривило на третия ден. Това си стоеше,като сандвича на Макдоналдс.
47
6
 
28
 
! Отговори
Ойзо преди 13 години
Голяма сте сила интернет-бунтарите! Някой да Ви кара насила да ги ядете и пиете американските сандвичи и напитки? Някой на сила да Ви ги тика в устите? Колко е смешен протестът Ви. Пием български натурални сокове от тиквено пюре, ядем българска лютеница пълна отново с тиквено пюре, ядем сирене от "немляко", ядем салами от соя, сланина и всякакви консерванти, желатини и оцветители и цялата тази информация ни се спестява от българските производители, но само американците са ни виновни.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама как да постъпиме точно? да го изчакаме да се развали и тогава да го ядеме, сигурни, че е читаво, или как?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте филма "Порция гигант", имаше го в Замунда.
44
4
 
11
 
! Отговори
патриот преди 13 години
Смятайте с кви *** са пълни тези хамбургери и картофи,пластмаси ,консерванти химикали!Ако нещо не се разваля за няколко дена не го яжте!
43
1
 
16
 
! Отговори
биолог преди 13 години
Гледайте "Крилце или Кълка" с Луи дьо Финес... филма е стар, но темата е ужасно актуална...
42
4
 
31
 
! Отговори
Вело преди 13 години
Има много филми по темата: Super Size Me, The Future of Food, Earthlinks, The World According to Monsanto, Food. Inc, The Corporation и т. н. Истината е една: поне 90% от това, което консумираме е ГМО храни. В MD's - 100%. ГМО са картофките, захарта е от ГМО цвекло, месото е от животни, хранени с ГМО царевица и стимулирани с антибиотици. Нещо повече - ГМО индустрията води началото си и се стимулира от MD's, това е античовешка и антиприродна индустрия, направена само, за да се печелят милиарди.
41
1
 
35
 
! Отговори
пловдивчанка преди 13 години
По действителен случай в Макдоналдс. Баща води малкият си син в Макдоналдс и му купува детско меню. Той разсеяно чете вестник до него.Детенцето щастливо се сеща след малко и пита:-Тати, сандвич?-Благодаря, тати, аз такива *** не ям.. /и продължава да чете вестник/
40
1
 
3
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Руснаците имат един филм"осторожно еда" тм е правено това още преди 5-6 години имаи други изненади
39
5
 
13
 
! Отговори
месоядец преди 13 години
Пълни глупости на "безпристрастно" тревопасно. Че ядем *** - това е ясно, но лично съм забравял отвън техни сандвичи и поне хляба си беше мухлясъл на 3-4 ден. Кой знае наистина при какви условия е провеждала "безпристрастния" "експеримент". А в къщи зад фритюрника съм вадил паднали домашно изпържени картофи на няколко години и видът им не е по-различен от тези на 1-2 дни.
38
3
 
73
 
! Отговори
desso преди 13 години
Не е модерно да отрежеш една хайдушка филия от топъл селски хляб и да я намажеш дебело с домашна лютеница...но е вкусно.
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отговорът е: Един Happy Meal успява да не се развали, защото изобилства от мазнини, сол и практически е лишен от хранителни вещества - което всъщност само по себе си е добра причина така или иначе да го избягвате.