Най-хубавите мустаци на всички времена – тези на Салвадор Дали

Днес обаче лицевото окосмяване изглежда отживелица
9 ное 2010 20:11,
22
Най-хубавите мустаци на всички времена – тези на Салвадор Дали
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В западната култура лицевото окосмение е характерно за мъжете, макар че не липсват примери като този на Фрида Кало, които показват, че жените понякога също може да имат нужда от бръснач. Мексиканската художничка е една от най-талантливите жени в страната, известна не толкова с политическите си пристрастия като комунистка, колкото заради смесицата си от сюрреализъм, реализъм и символизъм. И... заради необичайния си външен вид за жена – тя е мустаката и има сключени вежди.

През годините тенденциите и различните стилове за оформяне на мустаците и брадата сред мъжете се сменят. Днес на мода като че ли излиза по-скоро образът на метросексуалния мъж, който не допуска по лицето и тялото си неизбръснати косми, а за веждите си се грижи изключително внимателно (особено в случаите, в които трябва от една да станат две).

Преди този образ особено актуално беше „лошото момче“ и все още някои мъже залитат по този образ. Според него леко набола брада, разрошена коса и пригладени, но в никакъв случай обработени вежди, са универсалното средство за безупречен имидж на всеки мъжкар.

Ако се върнем още по-назад в миналото, можем да срещнем доста примери не само за интересни идеи на бръснарите, но и за нестандартни виждания на самите притежатели на завидното окосмяване по лицето.

Независимо дали са под формата на катинарче, на тънка линийка над горната устна (като на американския кинорежисьор Джон Уотърс), оформени с брада или завити навън и нагоре (а видовете мустаци наистина сякаш нямат край), добре е всеки да се съобрази със средата, в която пребивава и дали се приема за удачен изборът да се носят мустаци.

В миналото например мустаците са се възприемали като част от мъжествеността на силния пол. Не е било нещо необичайно мъже на ръководни постове да пускат брада или мустак стига, разбира се, да са добре оформени. Днес обаче нещата са по-различни. Гладко избръснатото лице изглежда по-изискано и се приема по-добре в официална среда, освен ако мустаците не са запазена марка на човек и той не полага големи грижи за поддържането им.

В запазен знак са се превърнали и мустаците на участниците в класацията за най-хубаво окосмение по лицето. В надпреварата, организирана от сайта MSN him, испанският сюрреалист Салвадор Дали печели приза за най-хубави мустаци на всички времена, съобщава вестник Mirror.

На второ място в списъка е Хълк Хоган, а на трето – Алберт Айнщайн. Следват Фридрих Ницше, Чарли Чаплин и Фреди Меркюри.

В анкетата са участвали 14 хиляди души. Тя е направена за благотворителна организация, чиито поддръжници й помагат през ноември да набира средства, като си пускат мустаци.

Вижте някои от най-известните мустаци в човешката история

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: мустаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Нашенец преди 13 години
Тези от "Mirror" ще се ухапят по зад...., ако видят мустаците на Филип Тотя!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хората са го казали: каквото имаш на *** си него слагай под носа си
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Днес обаче лицевото окосмяване изглежда отживелица"Da , dnes e moderno da si pederast i da si brysnesh krakata.
18
0
 
2
 
! Отговори
морал преди 13 години
до 8-ия ден ----- Понеже във Вашия коментар споменавате какво казва Ги дьо Мопасан - от там ми дойде идеята за мнението на известна дама /допуснах, че може би сте срещали такава информация/ ----- Благодаря все пак
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жената на Дали - Гала (Елена Дмитриевна Дьяконова), е може би по-интересна от мустаците му....по ред причини....
16
3
 
4
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Аз, като банално нормален мъж, нямам мнение по този деликатен въпрос - нямам и мустаци, за да зная как въздействат те на жените... мога да говоря за целувката.....но предпочитам мълчанието...А защо търсите мнение на известна дама - по-скоро интересно ще е мнението на опитвала дама..нека да кажа жена..така е по-естествено...дамите са за обществото, за любовта - предпочитам истинска жена....
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
скука, скука, вие жените все за скъпи неща ламтите, а изпускате най хубавите неща в стремежа да избиете комплексите си, хубавия мъж не го прави хубав СКЪПИЯ парфюм, нито дали е обръснат, няма да се обяснявам повече, умните ме разбраха
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Салвадор Дали е испанец, а жена му французойка от руски произход.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Адолф Хитлер не е включен в класацията.
12
3
 
4
 
! Отговори
буба преди 13 години
Вероятно точно така е изглеждал Салвадор когато е гледал през дупка на стената как жена му Галия е правила любов с кварталните хлапета.
11
5
 
6
 
! Отговори
!!!!!! преди 13 години
Не честно да забравите най известните мустаци на света-Адолф Хитлер !
10
2
 
4
 
! Отговори
буба преди 13 години
Харесвам изкуството на Салвадор Далиб но никога не разбрах защо трябваше да вземе жената на своя приятел ако неможеше да бъде мъж в леглото.. и кой изобщо опита вкуса на хубавия му мустак ??!!
9
3
 
10
 
! Отговори
луд преди 13 години
Сетих се за следния лаф: Мъж без мустаци е като жена с мустаци!
8
2
 
1
 
! Отговори
морал преди 13 години
до 8-ия ден ----- Много ми е интересно мнението на известна дама относно този вид целувки ----Не иронизирам темата, да не ме разберете грешно ------ Ако Ви еизвестно и ако желаете - пишете
7
16
 
6
 
! Отговори
жена до 5 ти преди 13 години
Няма по-хубаво от ГЛАДКО ИЗБРЪСНАТ МЪЖ и ухаещ на СКЪП ПАРФЮМ...!!!...а тези с наболите БРАДИ ВИНАГИ ИЗГЛЕЖДАТ НЕЧИСТОТПЛЪТНИ ...
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не забравяйте Бате Милко!То без неговия мустак, надали щеше да е толкова известен
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хиляда пъти по добре да съм леко разрошен и с набола брада от зализан и обръснат като гол ***,това е все едно дали една жена трябва да има малко сланинка, ест, че жена без малко пухкавост не е толкова секси, като една лека пухкавелка с хубави бомби
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
каква ти габровска жилка, 100%та македонска ;)
3
5
 
5
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Ще припомня какво казва Ги дьо Мопасан за мустака и целувките: Супа без сол, е като целувка без мустак...независимо дали са на Дали.....
2
2
 
2
 
! Отговори
луд преди 13 години
Сигурно защото Дали си ползвал мустаците, вместо четки. Да не би да е имал габровска или абърдийнска жилка.