Забравих, че работя тук. Честно!

Абсурдни женски извинения за отсъствия от работа
Обновена: 23 яну 2011 11:06 | 23 яну 2011 11:06,
89
Забравих, че работя тук. Честно!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жените са много по-склонни от мъжете да отсъстват от работа под претекст, че са болни или като изтъкват най-странни причини за отсъствието си, пише британският в. "Дейли телеграф", като се позовава на изследване, направено от британския медицинско-осигурителен фонд "Sovereign health care".

Изследването е показало, че жените оправдават отсъствието си от работа най-често с месечния си цикъл. Те не се притесняват, че изтъкването на тази причина може да смути шефа им от мъжки пол, показва още изследването.

Сред другите странни и нереалистични оправдания, които са чували шефовете от страна на техни служителки от нежния пол са:

- Кучето ми си счупи и четирите крака;
- Цял уикенд ме нямаше вкъщи и сега трябва да си остана у дома, защото котката се е затъжила за мен;
- Не мога да си намеря обувките;
- Заключих се;
- Забравих, че работя тук. Честно!;
- Не мога да си позволя да платя билет за автобуса, защото не ми плащате достатъчно.

Изследването на здравния фонд обаче е показало, че жените са много по-склонни да се съмняват в искреността на техни колеги, които им звънят по телефона, за да им кажат, че ще отсъстват от работа заради внезапно възникнал здравен или друг проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти или си сляп или си ***? Къде прочете,че мъжът й преписва всичките успехи на нея? Копирай ми моля! И междо другото,съжалявам ,че ще разстроя мъжкото ти его,но жена е "първият човек, който е награден с две Нобелови награди и е една от двамата нобелови лауреати, на които са присъдени Нобелови награди в две различни области на науката"
63
2
 
5
 
! Отговори
до № 56 преди 13 години
Като си такъв любител на пикантериите в науката - да кажеш нещо за Милева и Айнщайн? Или не ти оттърва да коментираш това!
62
5
 
3
 
! Отговори
дсфгйхфтърт преди 13 години
оле оле плаче ми се: bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%9A%D1%8E%D1%80%D0%B8 - на образозаите се.И пак казвам - прочетете за мъжа и, и защо преписва всичките успехи на нея.
61
3
 
16
 
! Отговори
до № 56 преди 13 години
Боже какъв си комплексар... Като говориш глупости - чустваш ли се по-велик? Ако персонално няма с какво да се гордееш - гордей се тогава с факта, че си мъж :)Всеизвестен факт обаче е, че зад всеки велик мъж стои една жена - и те винаги са опитвали да остават в сянка, радвайки се на успехите на своите любими мъже.
60
2
 
12
 
! Отговори
До 56 преди 13 години
Смешнико Ирен Жолио-Кюри е дъщерята на Пиер и Мари Кюри, получава Нобелова награда за химия през 1935 за това, че открива изкуствената радиоактивност. Вземи се скрий някъде.
59
2
 
2
 
! Отговори
Да, да преди 13 години
Като си глупав, то е завинаги :))
58
12
 
8
 
! Отговори
do 44 преди 13 години
А случайно не знам дали ти е идвало на ум,че няма жени убийци,изнасилвачи и т.н. Сигурно пак защото са прости?
57
0
 
4
 
! Отговори
варна преди 13 години
ааа...хм, забравих какво исках да кажа...
56
3
 
9
 
! Отговори
Do 44 преди 13 години
Нали се сещаш,че в периода,когато са правени тези революционии открития,жените са нямали право да се изявяват.Мога да ти дам пример-Жана Д'арк(изгорена на клада) А да не говорим,че ако има мъже без работа,то жените имат не леката задача да раждат и гледат деца....
55
5
 
32
 
! Отговори
до главните букви преди 13 години
Сложих минуси на всички, които пишат с главни букви и си мислят че така казват нещо много важно - нито ги чета, нито ще си направя труда - уважавайте четящите !
54
2
 
1
 
! Отговори
до гошо преди 13 години
Гошо ***, добре, разбрахме за Шопенхауер, ама каква връзка правиш със случая тук и компромиса ??Туй не ми става ясно....
53
29
 
13
 
! Отговори
ДО 54 преди 13 години
МАРИЯ КЮРИ НИЩО НЕ Е ОТКРИЛА ДОБРЕ ,ЧЕ Е БИЛ МЪЖЪТ ПИЕР КЮРИ И ДА И ПРЕПИШЕ ОТКРИЕТИЕТО ОТ ЛЮБОВ.НЯМА ЖУЛИЕТ КЮРИ *** КОЗА.ТОВА ДА НЕ ВИЕ ЧАЛГАТА,ДА ИМ ЗНАЕТЕ ИМЕНАТА *** С *** И ИМАТЕ ПРЕТЕНЦИИ ,ЧЕ СТЕ ЛИЧНОСТИ,МАРШ В ЗАБВЕНИЕ ЧАЛГА,ПУКНИЦА И НАРКОТИЦИ И СЕКС САМО ТОВА ВИ ВЪЛНУВА ОВЦЕ.
52
1
 
9
 
! Отговори
тони преди 13 години
Естествено, че се съмняват...нали те лъжат постоянно
51
4
 
0
 
! Отговори
крис преди 13 години
жулиет кюри ;)
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какъв съм?
49
2
 
4
 
! Отговори
Аз пък преди 13 години
Да, мъжете се хвалят. Само прочети коментарите по-надолу. Какво мислиш значат всички тези изказвания, ако не израз на мъжкото превъзходство над жените? Ти правиш същото - казваш, че жените не са умни като мъжете и че са пълни с комплекси.
48
5
 
4
 
! Отговори
До:49 преди 13 години
Така,като ти чета глупостите ми става ясно за висшето ти образование и за теб самия.
47
9
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Не мъжете,а жените са тези с комплексите.Тва дрешки,парцалки,разкрасявания,цапотене,маникюр,педикюр,обезкосмяване и още най-малко 1000 неща.Ако някоя жена направи нещо значимо(колкото и рядко да се случва)то започват едни сравнения,едни чудесии и те не с кого да е,а с мъжете.И защо питам аз?Комплекси а?Мъжете,като правят почти всичко хвалят ли се колко са по-добри от жените?Не нали?На кого са нужни тези сравнения мъже/жени.Май само на комплексарите.Умния човек си живее живота без подобниГлупости
46
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не казвам СМЪРТ ЗА РАБОТОДАТЕЛИТЕ, а СМЪРТ ЗА К А П И Т А Л И С Т И Т Е ! Извинявай, ама аз съм човек и личност, а не робот и роб! И аз мога да се разболея, и аз имам лични проблеми понякога, които налагат да отсъствам от работа. След като аз работя за някого за да може той да трупа състояние, и той трабва да се съобразява с мен и да ме уважава. Аз съм с висше образование, дълго нямах работа, защото не намирах работодател който да ме уважава, а не експлоатира.За щастие сега намерих и съм щастлив
45
3
 
2
 
! Отговори
фгхгй преди 13 години
Прочети за мъжа и, изащо той и преписва откритието.