Забравих, че работя тук. Честно!

Абсурдни женски извинения за отсъствия от работа
Обновена: 23 яну 2011 11:06 | 23 яну 2011 11:06,
89
Забравих, че работя тук. Честно!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жените са много по-склонни от мъжете да отсъстват от работа под претекст, че са болни или като изтъкват най-странни причини за отсъствието си, пише британският в. "Дейли телеграф", като се позовава на изследване, направено от британския медицинско-осигурителен фонд "Sovereign health care".

Изследването е показало, че жените оправдават отсъствието си от работа най-често с месечния си цикъл. Те не се притесняват, че изтъкването на тази причина може да смути шефа им от мъжки пол, показва още изследването.

Сред другите странни и нереалистични оправдания, които са чували шефовете от страна на техни служителки от нежния пол са:

- Кучето ми си счупи и четирите крака;
- Цял уикенд ме нямаше вкъщи и сега трябва да си остана у дома, защото котката се е затъжила за мен;
- Не мога да си намеря обувките;
- Заключих се;
- Забравих, че работя тук. Честно!;
- Не мога да си позволя да платя билет за автобуса, защото не ми плащате достатъчно.

Изследването на здравния фонд обаче е показало, че жените са много по-склонни да се съмняват в искреността на техни колеги, които им звънят по телефона, за да им кажат, че ще отсъстват от работа заради внезапно възникнал здравен или друг проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
5
 
! Отговори
fee преди 13 години
kakvi sa tezi opravdania ne sam cuvala niakoi da kawe ,,kuceto mi se razbolia,,ili kotkatami ,,i tova pak nimam ,,obuvki,, da se oplakvat aide stiga be
83
1
 
28
 
! Отговори
мама божка преди 13 години
на "изследователите", определили болезнения месечен цикъл като "странни и нереалистични оправдания", пожелавам да получат такъв, независимо от пола си...
82
2
 
6
 
! Отговори
"Жулиета" преди 13 години
За 56 е трябвало спешно да се извика линейка за да го приберат в дом за агресивни умствено недоразвити. Освен, че е удивително принизен духовно, е с безкрайното самочувствие на пияницата, недоучкото и махленеца. От това, което изрича, си представям как ходи, клатейки се показно ковбойски на кривите крака, мушнал юнашки ръце в джобовете, нахлупил черна плетена на ластик шапка, обрасъл с петдневна сплъстена четина, с немити зъби и висящ от посинелите от снощен алкохол устни. Карикатура.
81
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Забравих, че работя тук?! Абе, по-измислена новина не можехтели да намерите? Да не идеш на работа поради здравословни проблеми, дори психическа умора (като видя, че ми идва много си взимам един почивен ден) как да е, ама извиненията, които сте цитирали са меко казано откачени! Котката била сама, не помня къде работя. Абе, някой плаща ли ви да изкарвате жените откачалки?!
80
1
 
3
 
! Отговори
kleopatra преди 13 години
''ZABRAVIH, 4E RABOTI6 TYK.4ESTNO!'', ne sum ti predvidil mese4noto vuznagrajdenie kaza RABOTODATELQ!Ne,ne mislq, 4e edna jena bi izlqzla s podobni elementarni pri4ini(luji).Ne i tezi, koito sa naqsno kakvo e dostoinstvo,suvest,otgovornost,loqlnost...kakto kum samite sebe si, taka i kum kolegi i rabotodateli!
79
4
 
23
 
! Отговори
съвременна жена преди 13 години
Нито едно от писаните извинения са основателни за оправдания.За мен са меко казано глуповати и хумористични.Не бих допуснала,че жена с авторитет и характер ,ще използва толкова плоско-елементарни причини за отсъствия.Заглавието ме шокира.Жените не сме с деменция,за да забравяме къде работим.
78
2
 
1
 
! Отговори
Марк преди 13 години
По въпроса виж:geodakianДва пола.Зачем и почему?
77
1
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
до 74Така е!Най-умното нещо, което съм чел на тази тема е една статия, която преди28 г. ни посочи д-р Бостанджиев /баща/ известния сексолог:"Двата пола.Защо?" с автор Геодакян/вероятно арменец/, където съществуването на двата пола се обосновава като съществуването на две подсистеми в една цялостна самоуправляваща се система-човешки/или животински/ вид.Накратко -смисъла е усъвършенстване на популацията с цел продължаване на вида!Та права сте - двете са несравними части на едно цяло!
76
2
 
3
 
! Отговори
Колега преди 13 години
Гошо Т. чете Шопенхауер - виж пост. 73 !!! Подозирах аз, че само се прави на "***"!Браво, Гоше, поздравявам те!
75
7
 
3
 
! Отговори
jenkar преди 13 години
obicham jenite takiva kakvito sa. Malak syvet - iskaite realni neshta ot nas myjete za da sme oshte po shtastlivi zaedno. Obicham vi jeni!!!!!!!Ah kak vi obicham,
74
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
с дясната ръка ли ;D:D:D:D
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обичам жените!!!!!:))
72
0
 
9
 
! Отговори
A 77 преди 13 години
Напълно подкрепям мнението на N 74 лулу и от мъжка гледна точка. Когато има любов всеки проблем може да бъде решен. Когато любовта си отиде, обаче и липсата на проблеми вече е проблем.
71
3
 
48
 
! Отговори
лулу преди 13 години
след селяни виес граждани това е вторият ми адски любим спор - жени срещу мъже. е няма така тъпня. сравнявате несравнимото, т.е. двете необходими величини и очаквате победител?? мега тъпо. много ясно, че жените никак не ставаме за някой работи. мъжете и те си имат кусури. но пък колко хубаво ни се получава понякога, като се поомешаме, нали :Д
70
2
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
До 57Като прочетеш Шопенхауер и го сравниш със случая в тази...новина,ще направишвръзката.
69
3
 
18
 
! Отговори
:) преди 13 години
Има 2 причини за закъсненията - забавяне или заебаване :D
68
4
 
18
 
! Отговори
някой преди 13 години
Забравих, че работя тук. Честно! - Това извинение важи само за блондинки!
67
1
 
11
 
! Отговори
Зиг преди 13 години
"Изследването е показало, че жените оправдават отсъствието си от работа най-често с месечния си цикъл. Те не се притесняват, че изтъкването на тази причина може да смути шефа им от мъжки пол, показва още изследването." - Не се притесняват. Те на това разчитат. :) Всъщност, статията може да се инетрпретира и като "На какви нереалистични оправдания се връзват мъжете" :) Въпрос на гледна точка.
66
12
 
10
 
! Отговори
до 66 преди 13 години
Виж сега *** нямам намерение да си губя ценото време с такива личности като теб,не съм на изпит това е първата жена на евреина,тя е сръбкиня,ще ти кажа за много велик човек който е в сянката на евреина и до ден днешен поради разбираеми причини-масонката ***.Никола Тесла ,ако се разработят неговите творения,ще имаме напълно безплатен и безопасен тон,няма да имаме нужда от бензин,но за съжаление масоните дикруват нещата тесла има над 800 изобретения.И леко с феминизма.
65
2
 
18
 
! Отговори
n.e.s.t.i.n.a.r преди 13 години
Ех, колко еднообразен и скучен би бил живота ни без вас, жени! :)