Мъжете да си играят с децата, а майките - да ги гледат

Епохалното откритие е дело на американски учени
31 яну 2011 07:52,
46
Мъжете да си играят с децата, а майките - да ги гледат
Мъжете да концентрират вниманието си върху игрите с децата си. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мъжете трябва да концентрират вниманието си върху игрите с децата си и да оставят на съпругите си грижите за потомството им, сочат резултатите от американско изследване, съобщи в. "Дейли телеграф".

Психолози установили, че връзката между двамата родители е по-силна, когато бащата отделя повече време за игра с детето си и по-малко време за храненето и къпането му.

Получените резултати показват, че мъжете, които настояват да помагат в оглеждането на бебето си, всъщност пренебрегват усилията на съпругите си.

Съавторката на изследването проф. Сара Шоп-Съливан от Държавния университет на Охайо заяви, че резултатите са разочароващи за хората, които смятат, че майката и бащата трябва да поделят поравно грижите за децата си.

"Не смятам, че ако бащата се грижи за бебето си, това обезателно е нещо лошо, но не е рецепта за всички семейства", отбеляза Шоп-Съливан.

Изследването обхванало 112 двойки, които имат 4-годишно дете.

Участниците първо трябвало да отговорят на въпросите колко често играят с децата си и колко често се грижат за тях.

След това изследователите 20 минути наблюдавали двойките, докато те помагали на детето си да изпълни две задачи - да нарисува семейството си и да построи къща от строителни блокчета.

Изследователите забелязали, че в някои случаи двамата родители се поддържат един друг, докато помагат на детето си, а в други се карат помежду си.

Една година по-късно двойките участвали в същия експеримент. Резултатите показали, че когато в началото на изследването бащите играели по-често с децата си, двамата родители се подкрепяли повече при отглеждането им една година по-късно.

Когато обаче бащите се грижели по-често за децата си в началото на изследването, двамата родители се поддържали по-малко една година по-късно.

Резултатите от изследването са публикувани в списание "Developmental Psychology".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: майкабащародителидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
6
 
! Отговори
ами сега преди 13 години
грешка.омъжена бяла жена без мустаци и наднормено тегло ,отглеждаща детето си с помоща на баща му и двамата вземащи дейно участие във възпитанието му . а според твоите писания баща ти те е шамарил повечко а *** ти е насяла чуство че само тя е хубава всички други жени са к...ви.
23
1
 
6
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Да ви имам големите открития... Какво открихте всъщност ? Че традициите са верни! Е че те ако не бяха верни какви традиции щяха да са тогава?
22
3
 
11
 
! Отговори
грижовен преди 13 години
Грижата за децата е общо задължение и на двамата родители. Разбира се има си граници и специфични задължения за всеки един, но в никакъв случай дамите да не си мислят, че общи задължения означават равни задължения. В живота на една успяла жена трябва да има поне едно дете за което да се е грижила, инак по моловете и по курортите всички се справят отлично.....
21
2
 
9
 
! Отговори
Northsouth преди 13 години
Американски учени откриха Америка, за 3-ти път през новия, 21-ви век!ХВАЛА!
20
3
 
12
 
! Отговори
гре до 17 преди 13 години
Ако се съди по писанията ти, вероятно си дебела,мустаката и облечена в пеньоар Гоца!"***" много ти подхожда като израз !Браво!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А тая "ученка" гледала ли е дете или си говори само така на изуст? Ще я питам аз как ще се справи сама с 3 или 4 докато единсвеното, което ще прави съпругът й ще е да ги води за сладолед! На бас, че на 3 ден ще започне да недоволства!
18
4
 
6
 
! Отговори
Молба преди 13 години
ПФф замириса не се насирайте във форума моля ви се!
17
21
 
15
 
! Отговори
ами сега преди 13 години
а мъжете които не гледат децата са и пренебрегват усилията на съпругата си какви са? и ако бащата служи само за игра с детето и не го възпитава за какво ми е? ще му наемам по един клоун по 1,2,3 часа да го весели а аз нито ще готвя ,нито ще слугувам и ще ми остава време и аз да си играя с него а не само да го възпитавам,уча,чистя,гледам и прочие-ДА *** НА *** ВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
16
3
 
13
 
! Отговори
дядото преди 13 години
Понеже статията е много "сериозна", ще потълкувам заглавието :"Мъжете да си играят с децата, а майките - да ги гледат"Значи мъжът ще си играе с децата, майката ще ги гледа - ха сега да видим има ли баба да сготви, да изпере, че и на работа да отиде....
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
myjete da si piqt rakiqta,a jenite da se zanimawat s decata
14
1
 
16
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Абе не е ли нашият роден БАН не го признавам за откритие сори
13
3
 
39
 
! Отговори
галактика преди 13 години
В едно семейство работата и заниманията трябва да се извършват според нуждите в момента ----Кой каквото може да направи на часа, без оглед на това чие задължение е / но без да се спекулира/
12
7
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
"държавен университет" е лош превод на "stateuniversity", какъвто има всеки щат. издържа се от бюджета на щата и студентски такси, както и от фирми, които спонсорират научни изследвания. в америка огромна част от науката се създава в университетите. нищо общо с БАН, където е пълно с комунистически търтеи.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
PEDOPHILIIIIII
10
18
 
3
 
! Отговори
кузов преди 13 години
А тези учени как гледат на "заигравките" на някои бащи с децата си....
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Получените резултати показват, че мъжете, които настояват да помагат в оглеждането на бебето си, всъщност пренебрегват усилията на съпругите си" Ох, как искам мъжът по-често да пренебрегва усилията ми в 4 сутринта, когато бебето се разплаче... Как ще ни се подкопае връзката, просто не ви е работа...
8
0
 
8
 
! Отговори
da znaesh i mojesh преди 13 години
Da izmislish interesna, zanimatelna i vazpitatelna igra za deteto ne e po-lesno otkolkoto da mu prigotvish hrana, izperesh i izgladish dreshkite.Igrite i vremeto otdeleno za vazpitanie i vaprosi i otgovori sa mnogo po vajni za rastiashtia chovek ot novi danki, nova igrachka, dori skapite igri nemogat da izmestiat razgovora na roditelia s malkoto dete.
7
4
 
11
 
! Отговори
Чукча преди 13 години
Мъка,мъка.САШЕ ти ли си писал тая статия?Много си п.р.о.с. ве САШЕ.
6
5
 
10
 
! Отговори
***** преди 13 години
жалко че се побликуват такива малоумщини.................
5
4
 
30
 
! Отговори
Майка, Баща, родител преди 13 години
Изумително !Това "епохално откритие - дело на американски учени" направо ме изуми - не разбрах кой какво да прави, но разбрах, че каквото и да правят родителите - накрая се карат....

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe