Шотландци са грабнали рекордните ?185 млн. от "Евромилиони"

Късметлиите са семейство – медсестра и тв оператор
15 юли 2011 20:40,
5
Шотландци са грабнали рекордните ?185 млн. от "Евромилиони"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шотландците Колин и Крис Уиър, семейна двойка от 30 години, са спечели най-големия джакпот в историята на Европа от  лотарията "Евромилиони", съобщи ВВС.

Щастливците вземат 185 милиона евро. Колин и Крис Уиър живеят в шотландския гр. Ларгс.

Още по темата

"Събитието коренно ще промени нашия живот и бъдещето на нашите деца", заяви днес на пресконференция Колин Уиър, която още не може да повярва на късмета си.

Колин Уиър е на 55 години и по професия е медицинска сестра. Съпругът й Крис е на 64 години. Работил е като телевизионен оператор.

Колин и Крис споделят, че искат много да пътешестват  и да видят света, включително Австралия, Китай, а също Русия и Франция.

Печелившите номера са били 17, 19, 38 ,42 и 45, а също двата допълнителни - 9 и 10.

Досегашният рекорд за печалба от "Евромилиони" принадлежеше на британец, спечелил 129 818 431 евро на 8 октомври миналата година. А абсолютният рекорд бе поставен през 2006 г. в САЩ в лотарията "Пауърбол". Сумата бе 365 млн. Долара, но тя бе разделена по равно между 8 колеги от Небраска.

Билет за "Евромилиони" може да се купи в 9 държави - Франция, Испания, Великобритания, Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия. От 10 май лотарията има два тиража седмично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
никой преди 12 години
Тези късметлии трябва да се прикриват а не да казват че са спечелили защото ще гизаплашват и изнудват.
5
3
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
абе има закони, ала бала. Само искам да ми обясниш какво ще попречи сега например на албанската мафия да отиде и да им отреже по някой пръст, да им отвлече децата и т.н. Светът е глобализиран и тези хора не осъзнават, че са направили огромна грешка да се покажат. Сега ще трябва да живеят постоянно под зверска охрана.
4
0
 
3
 
! Отговори
Loto преди 12 години
Тук ако искаш си казваш името и т.н. те те питат ако можеш да останеш и анонимен но тук хората не се страхуват. има закони в тази страна затожа не живея в БГ
3
0
 
4
 
! Отговори
54 преди 12 години
Имаше един Иво Тонев който казваше,че ЕВРОМИЛИОНИ ще влезе в България.Излезе поредната опашата лъжа.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъъъъъъ то онва тото не е кат тва тото и оная държава не е кат тая държава...Там на щасливците им се радват. Не тичат веднага да ги пребиват, да ги крадат, да ги плюят, да им мислят лошото и все такива неща разни...
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tolkova miliona ,a im kazvat imenata ,kade rabotqt i t.n. a tuk vsi4ko e skrito za ob6testvoto ,za6toto se krade