Австралиец раздаде бонуси за милиони на служителите си

Някои получили и 100 000 долара в знак на благодарност
1 фев 2012 13:44, Елка Василева
73
Австралиец раздаде бонуси за милиони на служителите си
Снимка: архив, Reuters

Служителите в австралийска транспортна фирма били невероятно изненадани, когато техният работодател им раздал бонуси за милиони в знак на благодарност за дългогодишното им сътрудничество.

79-годишният Кен Гренда продал фирмата си със седалище в Мелбърн, която била собственост на семейството му цели 66 години, за 400 милиона австралийски долара.

Част от печалбата, по-точно 15 милиона австралийски долара, той решил да преведе по сметките на своите служители в знак на благодарност за работата им, съобщи Франс прес.

Когато разбрали, че сметките им са „попълнени“ с по няколко хиляди долара, мнозина от 1800-те работници помислили, че в банката е станала някаква грешка.

Средният бонус е около 8500 долара. Сумата на всеки от служителите обаче била определена според прослужения във фирмата стаж, така че някои получили по 100 000 долара.

Пред журналисти Гренда каза, че неговите хора са били фантастични и жестът му е бил знак за дълбокото му уважение към тях.

Някои от служителите са второ поколение от едно семейство, а един мъж е работил за фирмата цели 52 години.

Освен това продажбата на фирмата е била договорена така, че служителите на компанията Ventura са запазили работните си места.

Всички те имат само добри думи за бившия си шеф и то не единствено заради парите, но и заради добрия му нрав и човечност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
22
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Такива са 1 на милион...
42
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имал човека,дал ! Да е жив и здрав ,пак да раздава !А в България ,някои *** се скъсаха да плюят по стачкуващите в Мини-Марица изток ,че взимали много пари и нямали право да искат бонуси...
41
3
 
12
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
Как си калпав шев ,сам си си крив !Бизнеса не е лесно нещо момче !Не е за всеки калмук! :)
40
1
 
10
 
! Отговори
do 43 преди 12 години
Mi kato ne mojesh da se spravish ne se zahvashtai ve ? Iskash da ti se vyrshi rabota az pyk iskam da mi se plashta. Kyv ti e problema?
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас пък ни се извини, че нямало да има коледни на време и сме щели да ги получим колкото може по-скоро, и още си чакаме :)))))))))Защо си мислят, че тези номера изобщо работят?
38
33
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите май нито един от вас не е работодател. Вземете първо направете собоствен бизнес, създайте работни места, плащайте осигуровки, заплати,наеми, консумативи пък да ви видим тогава.Ще седите по 24 часа на работа за да защитавате парите си но, от страни е лесно нали? Лесно е да си мишка и само да плюеш по другите да искаш да работиш от 8до5 и да взимаш супер заплата, ако може да си на бюро в топъл офис и по цял ден пасианси и плюене по разни форуми. Аман от комплексари.
37
1
 
30
 
! Отговори
марадона преди 12 години
Ето това е една прекрасна новина за това, че капитализма не е толква лошо нещо!Човек спечелил пари на свободния пазар, управлявал други хора работещи на свободния пазар им е отдал заслуженото според старанието и стажа!Евала
36
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някъде хората работят, не като тук, където всеки само иска, а не дава нищо в замяна :)
35
2
 
31
 
! Отговори
Еда преди 12 години
Тука ако можеме да ходиме на работа и да си плащаме затова ще е най-добре.
34
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такова чудо при нас не може да стане. Тук само изедници има, човеци не.
33
2
 
12
 
! Отговори
Bai Hoi преди 12 години
Bulgarskite rabotodateli se darjat vse edno sme im krepostni selqni ......
32
0
 
23
 
! Отговори
Ал Булгария преди 12 години
ТОВА НЕЩО ,БАС ДЪРЖА ,В БЪЛГАРИЯ НИТО СЕ Е СЛУЧИЛО И НИТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,А АКО ГО НАПРАВИ НЯКОЙ ,ОТИВА В ЦАРЕВБРОДСКАТА БОЛНИЦА,БРАВО НА ЧОВЕКА.
31
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има и в БГ читави работодатели, но са голяма рядкост.А в повечето случаи са чужденци.На повечето мениджъри българи са много зле. Елементарни грешки правят заради далавераджийския манталитет. С това не само тормозят хората, но и сами се прецакват
30
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има и добри хора на този свят. Признателността е едно от най-редките качества.
29
1
 
12
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Само да не си тази Поля, която аз познавам от Варна, че както имате да давате на бивши служители по 2-3 хил. лева, а се скатавате... :-))))
28
5
 
12
 
! Отговори
Ils преди 12 години
Брей, тоя или е най-готиният шеф на света или се развежда и опразва семейната сметка, в която и без това само той е влагал, за да няма какво да му вземе жената. Надявам се да е първото.
27
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Говорят си двама български бизнесмени и единият пита другия: -Абе, ти на твойте заплата плащаш ли? -Ми не.. А идват ли на работа? -Ми идват... Е,..кво праим, пита първия? Да почнем да им събираме входче, а?След седмица пак се срещат.- Как е идват ли на работа?-Абе идват, ама се изтарикатиха-идват понеделник и се ходят в петък!!!
26
3
 
25
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Колега, аз пък се сещам за един друг виц:Говорят си двама:- Как е работата?- Как да е- шефът се прави, че ми плаща, а аз се правя, че работя...
25
2
 
21
 
! Отговори
... преди 12 години
Най-добре се разбира какво представлява един човек, когато разполага с власт. Иначе като си с 5 лева в джоба е много лесно да цивриш за човешките права - то друго не ти остава.
24
2
 
32
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Сега всички да направиме по едно препращане на статията към собствените ни работодатели .... :-))