Ваксина ще убива удоволствието от цигарите

Учени измислиха нов метод за отказване от тютюнопушенето
29 юни 2012 08:03, Петя Славова
15
Ваксина ще убива удоволствието от цигарите
Снимка: Reuters

Ваксина ще кара хората масово да се отказват от тютюнопушенето. Новият метод за приключване с вредния навик е създаден от американски учени в медицинския колеж „Вейл Корнел“, съобщи Би Би Си.

Експертите твърдят, че благодарение на откритието, хората вече няма да могат да получават удоволствие от цигарите.

Причината се криела във факта, че в тялото ще се образуват антитела, които ще пречат на никотина да проникне в мозъка.

Ваксината вече е изпробвана върху животни и показва, че тя намалява концентрацията на съединението с 85%, предаде БТА.

Въпреки, че резултатите все още не са проверени върху доброволци, ръководителят на научната група проф. Роналд Кристал, е уверен в успеха.

Учени и преди са разработвали ваксини срещу тютюнопушенето. Те са се опитвали да приучат тялото да произвежда антитела, които се свързват с никотина. До неотдавна обаче специалистите така и не успяваха да ги получат в нужния им обем.

Сътрудници на медицинския колеж "Вейл Корнел" са решили този проблем с помощта на генната терапия. Генно модифициран вирус, съдържащ в себе си "инструкции" за производство на антитела, е заразявал черния дроб. В резултат органът се е превърнал в център за създаване на антитела.

Все още не е ясно доколко безопасно и ефикасно е това при хората. Все пак е добре да се има предвид, че освен физическа, пушачите имат и силна психологическа зависимост от цигарите, е мнението на други експери.

Ако ефикасността на ваксината бъде доказана, ще възникне още един въпрос - дали е етично тя да бъде използвана и при деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
тъпи учени преди 11 години
И след ваксиниране на пушачите, на анедоимъчна основа, ще им започнат неврологичните проблеми, тъй като никотинът е естествен медиатор в невроно-мускулните синапси.
10
1
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
брей, дай повече информация. Това всеки може да го каже. Какви са тези доклади? Много повърхностен коментар...
9
1
 
6
 
! Отговори
брей преди 11 години
За фармацевтичната мафия няма конспирации, тя СЗО преди няколко години разби всички митове и показа истинското лице на ФМ=СЗО, излизайки с фалшиви и подправени доклади с една едничка цел... Промивки якооо, "а като се разровиш по-дълбоко и видиш" косите ти се изправят!
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В случая за разлика от обикновено даже са писали за какво става дума, че действа върху никотина, баси хората сте, какъв секс какви други удоволствия.А по въпроса за вредата от ваксините, да на пръв поглед като се втурне човек в конспирациите всичко изглежда очевидно и се ядосваш как може да не си го видял до сега, и защо хората са такива овце, но като се разровиш по-дълбоко и видиш какво минава за доказателство при конспираторите и тая фаза отминава.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли по-добре ваксината направо да убива човека? Няма човек-няма проблем!
6
2
 
7
 
! Отговори
смотаняци преди 11 години
И от КАКЪВ ЗОР са я измислили?! Хайде сега да измислят една и против удоволствието от секса..а бе- най-добре ЕДНА ВАКСИНА СРЕЩУ ВСЯКАКВИ УДОВОЛСТВИЯ! ако искат да са полезни да измислят ваксина срещу злобата, агресивността, алчноста и лошотията!
5
4
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Абе ти се информирай и после пиши. Някой те е информирал вече с грешно инфо и си мислиш, че знаеш. И действат със закъснител, после няма никога да предположиш от къде ти е дошло. Може и лошия бог да помислиш, че те наказва. Но се оказва, че това е твоята посредственост.Мислете или се откажете!
4
3
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Човече, спокойно не ваксинирай детето си срещу детски паралич. И имаш цял живот да му се радваш на осакатеното детенце. Но не давай *** съвети на другите.
3
12
 
8
 
! Отговори
Пак ли? преди 11 години
Тази ваксина, както и другите съвременни ваксини май са направени да убиват ваксинирания, а не нещо друго?Потърсете в търсачките информация за ваксините и какво има в тях! Аз бях потресен и не бих ваксинирал нито мен нито дете!!!Ако ви се сртува нелепа конспирация, просто прегледайте доказателствата, които хората се ви предоставили! Фармацията дали има пипала "пари" в медиите?
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удоволствието или пристрастеноста....кое от двете, че има огромна разлика
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хубаво, само като страничен ефект да не се губи и удоволствието от секса примерно:)