Котките са вредни за здравето

Заради тях 70 000 души се разболяват ежегодно
Обновена: 5 сеп 2012 20:23 | 5 сеп 2012 20:14, Петя Славова
195
Котките са вредни за здравето
Снимка: Булфото

Котките представляват сериозна заплаха за здравето на човека, предупреждават британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес".

Хиляда души дневно се заразяват с паразита токсоплазма, пренасян от котките. В резултат на това 70 000 човека се разболяват всяка година.

Токсоплазмата може да причини вродени дефекти, слепота и деменция, и се свързва с шизофрения и други психични разстройства.

Паразитът се пренася главно от котки, защото те са единствените животни, във вътрешностите на които той се размножава. Токсоплазмата обаче може да се предаде на човека чрез замърсена храна, пише БТА.

В частност настоящото изследване на специалисти от болницата "Сейнт Джордж" в Лондон показва, че при контакт с котешки фекалии овце също могат да се заразят. Чрез недопечено агнешко месо паразитът може да се предаде на човека.

Хората освен това могат да се заразят чрез замърсена храна или вода или след контакт с котешки изпражнения. Токсопламзата представлява особено голяма заплаха за неродените бебета. Заразата с паразитаги уврежда за цял живот.

Авторите на проучването изчисляват, че една на всеки сто от 8-те милиона котки във Великобритания може да е носител на паразита, който е също толкова опасен, колкото салмонелата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Котките имат дарбата да поглъщат негативната енергия. Защо, когато ви боли някъде котката ляга там? Има практика в някои страни хирурзите да галят котка, за да разтоварят натрупаното напрежение. И това е факт. Котките винаги избират да почиват върху геопатогенни зони, но никога не си правят леговище над тях. Забележете, четките застават под трегери, прагове на врати и др. подобни. Все места, излъчващи негативна енергия. Кучето пък отдава положителна енергия, то не може да поглъща негативната.
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мдам, до вчера четохме, че били полезни, ай ориентирайте се
38
30
 
23
 
! Отговори
дерач на котки преди 11 години
на месец можете да си докарате над 2000 лева, ако работите 25-26 дни. Двеста парчета, очистени и обработени - и сте готови.
37
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Нека тъпите любители на животни да се разболяват!
36
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАРК ТВЕН беше прав, когато каза: "Ако човек можеше да бъде кръстосан с котка, това щеше да подобри човека, но да развали котката."
35
16
 
20
 
! Отговори
дерач на котки преди 11 години
настоявам да охранвате по- добре котките около блоковете, защото кожата не е качествена и цената пада.
34
10
 
21
 
! Отговори
До Дерача на котки преди 11 години
Да ти го одерат на тебе, без упойка, дано...
33
5
 
13
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Абеееееееееее, я ходете се гръмнете с вашите глупави изследвания и тям подобни, все с нещо ще се намери да ни промият мозъците, днес котките са наред
32
10
 
32
 
! Отговори
до... дерач на котки преди 11 години
Имаш сериозни психични отклонения....Нали знаеш в древен Егиет какво е било наказанието за убийство на котка.... СМЪРТ....... Помисли си !!!!
31
6
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
кучето вързано в колибката си на двора..а котето да си ходи където си иска..нямат работа в къщи
30
30
 
23
 
! Отговори
дерач на котки преди 11 години
в последно време котките не са хранени добре и кожите им не стават. Случва се да хвана някой котка и да я пусна около някой блок- за угояване, защото кожата й не става. Но има и доста добри екземпляри, стават страхотни палта и мацетата си ги носят с кеф като заешки.
29
46
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едни от най-безполезните и гнусни създания на Земята. Ползата от тях е нулева. Разпространяват зарази и бълхи. Само в тежест са на екосистемата. Единственото хубаво нещо е, че летят много интересно.
28
17
 
41
 
! Отговори
Да преди 11 години
ви пикая на изследванията! По-малоумно нещо скоро не бях чел. А що се отнася до дерача на котки, ако ми паднеш, ще те надуя още топъл!
27
3
 
18
 
! Отговори
До 20 преди 11 години
ГОЛЯМ *** си!Ако можеш да вникнеш в текста, вродените дефекти се появяват при бременноста на майката и това е най-опасното,защото не се знае къкъв изр*д като теб ще се роди!Вероятно и при теб е родена тази малформация!
26
46
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Котките са за изтребване. Аз се отчетох с няколко, но трябват още.
25
39
 
27
 
! Отговори
дерач на котки преди 11 години
За едно палто отиват около 22 кожи. Яката - отделно, та се прави от само две породи. Всеки може да си направи, стига да може да шие.
24
8
 
30
 
! Отговори
дерачо преди 11 години
Такива като тебе, трябва да бъдат кастрирани за да не разнасят зараза след себе си!
23
26
 
13
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 11 години
Хахаха, "прекрасни животни" били котките, да идете в някоя хематология да видите болни от хемолитична анемия заради автоимунна реакция срещу токсоплазмоза, да видите после какви стават като прасета заради задържане на вода като ги натъпчат с кортикостероиди, да видите после колко месеци и с какви лекарства се бори токсомплазмозата -- да не ви описвам на какво прилича човек като премине през всичко това, че ще стане много graphic, а все пак е време за вечеря :) айде сполай ви ...
22
7
 
17
 
! Отговори
Котарака Лари преди 11 години
Ей дървач: Гол да го бараш, шапки да му слагаш!
21
29
 
29
 
! Отговори
дерач на котки преди 11 години
Много изгоден бизнес е, защото бабите хранят котките и на мен ми излиза без пари.