Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго

Това се дължи на генетични мутации
Обновена: 24 мар 2014 22:24 | 24 мар 2014 22:23,
34
Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго
Снимка: Reuters

Бебетата от възрастни бащи са по-грозни, но живеят по-дълго, установи австрийско проучване, цитирано от в. "Дейли експрес".

Генетичните мутации, които настъпват при по-възрастния родител, в чести случаи причиняват шизофрения. Сега се оказва, че подобно отрицателно натрупване, може да засегне и външния вид на потомството, създадено от по-възрастни бащи.

Екипът на д-р Мартин Фидер от университета във Виена показал на 6 мъже и жени снимки на 4018 мъже и 4 416 жени. Те трябвало да дадат оценка за атрактивността на заснетите обекти. Било установено, че по правило децата на възрастни бащи получавали много по-ниско оценки. Потомците на младите татковци били с 10 на сто по-красиви, от тези на възрастните.

Една майка предава на потомството си около 15 генетични мутации, независимо от възрастта си. При мъжете нещата не стоят така. При тях клетките, които произвеждат сперматозоиди, губят способността си точно да копират ДНК-то на човека и се получаватгрешки при предаването му в наследство.

Според д-р Фидер на всеки 16 години броят на мутациите се удвоява при мъжете. При мъже на 25 години са характерни около 25 мутации. На 40-годишна възраст техният брой достига 65 и ефектът от това се предава в потомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички сте луди
8
8
 
17
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Много се забавлявам с надъхани и емоционално нестабилни-еуфорични Каки като Ха ха ха ха ха ха!Тя сега с замах ще ми каже-ти си стар за мен защото младо момче ме иска и первезното му чувство го кара да зашие по дърта жена като Кака.Ами когато се насити малчо на дърто-женско и Кака надуе корема и роди а съпругът и вече нормален в мозъка си иска момиче на неговите години КО ПРАИМ КАКО?!Пак на врата на Боби готиния ерген който непуши с къща-пари и ценности!Како ей тогава вече ще ти разкажа играта
7
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ха ха хаНе мисли че ние мажете не предпочитаме по-младите жениплюс това вие повяхвате и се скапвате много по бързо от нас мъжете .Така че утре като се сбръчкаш като радиатор ще молиш някой дядка да ти го мушнеама няма да иска щото ще си много грозна ПАНИМАЙШ
6
8
 
19
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Както обикновено става неврозните дами с гнусен характер лъсват под такива статии.Ами за мен няма проблем такива *** да се омъжват за млади момчета на 18-25 години на които акъла е в гащите.Те тогава започва големия смях и ще обясня защо.Такива женички си вземат момчета за съпрузи-бащи на децата им и лафа -Ко стана после Како не става метафора а реалност.Младия татко толкова му се жули ежиминутно(заради хормоните)че Кака-жена му ще е само малка спирка в отделчено село.Сами с деца-каки.Това е!
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това човек дали ще се роди красив е случайна комбинация на генитеСтатията е пълна простотия
4
28
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха ха! преди 10 години
Женички, ще се омъжваме само за млади момчета. Още по-точно казано, ще подбираме сред тях бащи за децата си!А "вечните ергени" нека да си ергенуват до полата на мама и да си вярват, че след време някоя ще ги вземе само заради апартамента, който са наследили или за по-високата заплата, до която ще стигнат с времето.Пари ще напечелиш дърт мераклийо, но хубост за децата си няма да купиш! Най-много някоя мутация да им предадеш!За мъжа възрастта нямала значение, а?Ха ха ха ха ха ха ха!
3
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най грозната нация са БРИТАНЦИТЕ жените им са такива пацулани че няма на къде повече а мъжете им пълни олиговрени
2
3
 
32
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Ами те "великите" британци векове наред са се чифтосвали с брат`чедките си заради едното богатство на фамилията, как няма да има мутации при тях? Те и бащите им са си грозни, и жените им са грозни, вие искате децата да са красиви?!!! А сега искат да узаконят и кръвосмешението - т.н"инцест". Е тогава да видите що за *** ще се пръкат!!! Такива чудовища ще излязат, че дори и в нововъведения трети пол няма да могат да ги класифицират!!
1
0
 
53
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Специално *** където бащите са на по 18 а жените на по 14 нито са красиви нито пък умират рано! Пълни глупости