Жената, която не се е усмихвала от 40 години

50-годишната Тес Кристиан се страхува да не ѝ се появят бръчки
5 фев 2015 22:42,
108
Жената, която не се е усмихвала от 40 години
Снимка: Tumblr

Докато много жени си правят скъпи операции, за да се отърват от бръчките, една жена е решила да се справи с проблема, като спре да се усмихва. И да не вярвате, 50-годишната Тес Кристиан твърди, че не се е усмихвала или смяла през изминалите 40 години, пише Одитисентрал.

Въпреки това Тес настоява, че има чувство за хумор, и казва, че е направила съзнателно решение да не се усмихва. Тя не е показала никаква реакция дори когато дъщеря ѝ се родила.

"Нямам бръчки, защото съм се научила да тренирам лицевите си мускули", казва Тес. "Всички ме питат дали имам ботокс, но аз нямам благодарение на това, че не съм се усмихвала от тийнейджърска възраст. И това дава резултат – нямам и чертичка на лицето си."

Странният режим на Тес предизвиква критики и хората смятат, че усилията ѝ са напразни. Но тя остава безразлична към коментарите и казва, че стратегията ѝ е по-ефективна от всякакви скъпи кремове и козметика за лице.

Всъщност Тес Кристиан не е единствената, която избягва да се усмихва. Звезди като Ким Кардашиян също се опитват да не се смеят, защото щели да им излязат бръчки. Има кожни експерти, които са на същото мнение.

"Бръчките се появяват заради постоянното движение на устата и челото. Това нагъва съединителната тъкан под кожата. Ако можете да намалите мимиките, ще си спестите много бръчки", казва дерматологът Ник Лоу.

"Знаем това, защото ботоксът работи точно по този начин - намалява активността на мускулите. Да не се усмихваш, разбира се, е трудно постижимо, а и е неприятно за партньора и объркващо за децата", допълва той.

На въпрос дали не е много сложно да се въздържа от усмивки, Тес отговаря, че е ходила в строго католическо училище, където монахините не давали децата да се смеят. Когато пораснала, Тес разбрала, че сериозното изражение ѝ пасва повече.

"Когато се усмихвах, бузите ми ставаха големи и изглеждах като хамстер. Потърсих вдъхновение в старите холивудски икони като Марлене Дитрих - тя също никога не се е усмихвала", обяснява тя.

Така Тес се научила да се контролира и да се смее само вътрешно, докато гледа комедии по телевизията.

Някои психолози казват, че ако човек не се усмихва, това може да повлияе на психичното му здраве.

"Когато се усмихваш, се отделя ендорфин – хормонът на щастието, и това те кара да се чувстваш добре", казва психологът Аманда Хилс.

Тес обаче не е притеснена от това предупреждание. Тя се чувства щастлива, че изглежда по-млада от нейните връстници, и добавя, че нейната 24-годишна дъщеря също няма проблем с отказа ѝ да изразява емоция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
20
 
! Отговори
Ебаси андроида :) преди 9 години
Герой на мача!Ако се беше самоубила на 15 също нямаше да има бръчки.Имаше там една теория за безкрайноста и големината на човешката глупост.Вярна е.
51
1
 
24
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Ооо, и забравих да напиша, че вече имам бръчки, които обичам, защото те най-вероятно са плод, на многото щастливи мигове, които съм изживяла.На всички пожелавам здраве и много весело настроение!
50
1
 
27
 
! Отговори
Мимоза преди 9 години
Доста глупаво решение, според мен, да не се усмихваш цял живот! Няма по-красиво нещо от сияещо и усмихнато лице, та макар и на старица...Лъчезарните и весели хора, по принцип се възприемат много по-добре от намусените и гледащи безизразно хора.Но все пак шарен свят, всеки има право да прави каквото си иска, стига да не пречи на останалите.Само не ми е много ясно, защо това е новина?! Аз пък обожавам да се смея. Това новина ли е?
49
1
 
18
 
! Отговори
А преди 9 години
Светът е пълен с глупости, правени от глупави хора.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе операции няма, ама гледам малко ботокс е имало
47
1
 
11
 
! Отговори
Десислава преди 9 години
Стратегията и била по-ефективна от скъпи кремове и козметика!Да де,ама на снимката ясно личат и кремовете,и козметиката.
46
2
 
7
 
! Отговори
До 69 преди 9 години
Пътя до ада е постлан с добри намерения. Така и от 44 год. за да не послужат за пример интелигенцията в България беше избита, за това такива издънки като тебе ги дразни всичко различно. (Това капиш в родния ми език го няма)
45
1
 
28
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 9 години
Лоша новина - годините определено и личат. И втора лоша новина - доста нескопосано направена горна устна.
44
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо трябва да опювате някой. който е взел някакво решение което не съвпада с вашите (и моите) представи за нормален живот. Това е нейно решение, в Белене ли трябва да я вкарате за това, че изразява различно мнение?
43
3
 
24
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
тази стратегия може да е ефективна, но крайният адрес е ясен - лудницата...
42
2
 
17
 
! Отговори
Проктър & Гембъл преди 9 години
Тя може да твърди и, че не е ак*ла от 40 години. Само се чудя кой може да се върже на такива глупости, но щом има някой да напише статия за това, сигурно има и такива....
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има много луди по света.
40
2
 
25
 
! Отговори
.. преди 9 години
Колко по-хубава щеше да изглежда, само да се беше усмихнала :)
39
3
 
32
 
! Отговори
PokerFace преди 9 години
Това би било полезно само в покера.
38
2
 
19
 
! Отговори
оп преди 9 години
Я да я погъделичкам,па да видя няма ли да се захили.
37
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по-красиво нещо от усмивката. Тя разтопява ледове и отваря сърцата.
36
3
 
30
 
! Отговори
se преди 9 години
Таъ си ъ пропилялъ животъ! Кукукуку...
35
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дърта ама хваща око , става за опрашване
34
5
 
8
 
! Отговори
Пешо тъпото преди 9 години
Пратете Краси Радков да и направи някой скеч тогава да я разсмее,ако не става шкумбата да се включи резервен план!П.п само да стъпи веднъж във България на секундата ще се сбръчка като види как живее народа"!
33
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имаше един иранец дето не се е къпал 50 години....същата откачалка