Жената, която не се е усмихвала от 40 години

50-годишната Тес Кристиан се страхува да не ѝ се появят бръчки
5 фев 2015 22:42,
108
Жената, която не се е усмихвала от 40 години
Снимка: Tumblr

Докато много жени си правят скъпи операции, за да се отърват от бръчките, една жена е решила да се справи с проблема, като спре да се усмихва. И да не вярвате, 50-годишната Тес Кристиан твърди, че не се е усмихвала или смяла през изминалите 40 години, пише Одитисентрал.

Въпреки това Тес настоява, че има чувство за хумор, и казва, че е направила съзнателно решение да не се усмихва. Тя не е показала никаква реакция дори когато дъщеря ѝ се родила.

"Нямам бръчки, защото съм се научила да тренирам лицевите си мускули", казва Тес. "Всички ме питат дали имам ботокс, но аз нямам благодарение на това, че не съм се усмихвала от тийнейджърска възраст. И това дава резултат – нямам и чертичка на лицето си."

Странният режим на Тес предизвиква критики и хората смятат, че усилията ѝ са напразни. Но тя остава безразлична към коментарите и казва, че стратегията ѝ е по-ефективна от всякакви скъпи кремове и козметика за лице.

Всъщност Тес Кристиан не е единствената, която избягва да се усмихва. Звезди като Ким Кардашиян също се опитват да не се смеят, защото щели да им излязат бръчки. Има кожни експерти, които са на същото мнение.

"Бръчките се появяват заради постоянното движение на устата и челото. Това нагъва съединителната тъкан под кожата. Ако можете да намалите мимиките, ще си спестите много бръчки", казва дерматологът Ник Лоу.

"Знаем това, защото ботоксът работи точно по този начин - намалява активността на мускулите. Да не се усмихваш, разбира се, е трудно постижимо, а и е неприятно за партньора и объркващо за децата", допълва той.

На въпрос дали не е много сложно да се въздържа от усмивки, Тес отговаря, че е ходила в строго католическо училище, където монахините не давали децата да се смеят. Когато пораснала, Тес разбрала, че сериозното изражение ѝ пасва повече.

"Когато се усмихвах, бузите ми ставаха големи и изглеждах като хамстер. Потърсих вдъхновение в старите холивудски икони като Марлене Дитрих - тя също никога не се е усмихвала", обяснява тя.

Така Тес се научила да се контролира и да се смее само вътрешно, докато гледа комедии по телевизията.

Някои психолози казват, че ако човек не се усмихва, това може да повлияе на психичното му здраве.

"Когато се усмихваш, се отделя ендорфин – хормонът на щастието, и това те кара да се чувстваш добре", казва психологът Аманда Хилс.

Тес обаче не е притеснена от това предупреждание. Тя се чувства щастлива, че изглежда по-млада от нейните връстници, и добавя, че нейната 24-годишна дъщеря също няма проблем с отказа ѝ да изразява емоция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалка история за едно жалко съществуване!
31
2
 
23
 
! Отговори
Размисли преди 9 години
Хмм, не е показала никаква реакция когато се е раждала дъщеря и. А когато са и я "правили" (дъщеря и)? И как се е чувствал мъжът и тогава?Извод: С тая баба - само на задна прашка. Хем няма да и излизат бръки.
30
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** овца. Само един път се живее. Ако не се смееш заради едни бръчки,значи че си абсолютна нещастница. Жалко е че на света има такива болни хора
29
3
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Тоя павиан на снимката, някоя бръчка на правилно място може да оправи нещата.
28
3
 
28
 
! Отговори
Teo преди 9 години
А аз си мислех, че некромансърите съществуват само по филмите! Шегата на страна, това, което е постигнала тази жена е забележително, изглежда в действителност поне 10 години по-млада, но идеята да не отвърнеш на усмивката на детето си или на любимия, когато се връща с букет цветя просто не ми се побира в главата. Аз лично не бих желал да имам киборг в къщи. Предпочитам момичето до мен да има бръчки, а не да прилича на Дейта от Стар Трек!
27
3
 
25
 
! Отговори
! преди 9 години
На снимката - темерут, че и грозен! По-интересно е комичното изказване на това докторче. Ботоксът или познат и с научното си название ботулинов токсин е едни от най-леталните вещества открити до този момент. При използването му в естетичната хирургия той не намалява активността на мускулите, а буквално убива клетките. Тоя доктор не е в час.....Дано да няма много клиентки....
26
2
 
16
 
! Отговори
Това са глупости преди 9 години
Смехът е полезен и за психиката,и за лицевите мускули.Повече бръчки,отколкото е предвидила природата, човек може да получи,ако постоянно на лицето му е застинала някаква мимика - има такива хора.Характерни гънки се получават около устата на хора,които пушат непрекъснато.Това, че някои жени и над 50 г. нямат бръчки, се дължи на добрите им гени, а не на това, че не се усмихват.Просто едни се сбръчкват по-рано и повече, а други - по-късно.Познавам две жени, които получиха първи бръчки над 70г.
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси дЗверът е тази... Предпочитам сбръчкана и да ми се усмихва, отколкото този неудушевен предмет....
24
1
 
20
 
! Отговори
жжж преди 9 години
До ===Абеее - силна и овладяна душа, хайде холан!!! За каква силна и овладяна душа ми нашепваш, щом действията и са продиктувани от Страх?! Страх от старост, от бръчки, от погрозняване, и изобщо страх от материалните белези на времето. Та за каква сила на духа говорим тогава?
23
1
 
14
 
! Отговори
агне багне преди 9 години
На снимката съвсем ясно се виждат бръчки под дясното око... Пре3б***ла се е
22
1
 
32
 
! Отговори
жжж преди 9 години
Добре де, може да няма бръчки, но възрастта и личи въпреки това. Старостта не идва само с бръчките, организмът старее...И изобщо що за живот е това и що за човек - жива мумия!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спуках се от хилеж, баси случая :)))))
20
1
 
24
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
ами защо не вземе да глътне един *** и така да се предпази от изгърбване?
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер - няма бръчки. Кофти - грозна е.
18
7
 
0
 
! Отговори
Sacho Manafa преди 9 години
Ot opit kazvam.Bracki,botoks ala bala,ste stane kato 18 godisno devoyche.Znaete za kakvo govorya.
17
1
 
10
 
! Отговори
айде сега преди 9 години
Не може да не се в усмихвала,макар и неволно!!!
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодаря ви!!!Някои от коментарите ме разсмяха от сърце!!!Благодаря ви!
15
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И без бръчки си се сбръчкала мила. Само мозъка ти е гладък.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама верно глупостта ходела по жените, не вярвах ама е така.
13
5
 
4
 
! Отговори
УБЕДЕН СЕКСИСТ преди 9 години
Вие я направихте на нищо. Имала си някаква химера жената, да си я изживява. Нали вас не ви тресе.