Мъж изпраща жена си с еднопосочен билет до Марс

След десетилетие Соня ще се включи в Mars One
Обновена: 6 авг 2015 14:12 | 4 авг 2015 13:40,
44
Мъж изпраща жена си с еднопосочен билет до Марс
Снимка: Джейсън Станфорд

Американецът Джейсън Станфорд е готов да изпрати съпругата си Соня с еднопосочен билет до Марс и подкрепя решението й да се включи в първата частна мисия до Червената планета, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Двамата са щастливо женени, но след едно десетилетие Соня ще напусне половинката си, тъй като тя се е включила в предизвикалия доста спорове проект "Mars One". Първата група с еднопосочен билет до Марс трябва да стартира през 2026 година.

Още по темата

Джейсън Станфорд ще трябва да се грижи сам за двете си доведени деца - Хенри и Хачър, които сега са съответно на 13 и 11 години. Семейството живее в град Александрия, щата Вирджиния и то е приело хладнокръвно решението на Соня да стане част от колонията на Марс и Червената планета да се превърне в лобното й място.

"Проблемът не е личен, той засяга цялото човечество и аз го приех с цялата нужна отговорност, коментира Джейсън. Соня наистина ще ми липсва, но ако хората все пак успеят да изградят колония на тази планета, това ще бъде важна победа за цялото човечество, което ще разшири границите си извън пределите на Земята!"

Смелата астронавтка била подложена на атаки от колеги и познати заради решението й да си "зареже семейството " и да се впусне в безразсъдна авантюра. Соня попадна в списъка на топ 100-те кандидати в проекта "Mars One" на холандеца Бас Лансдорп, в който се записаха 200 хиляди участници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 8 години
За сиднито тези $ 2000 са 2 месеца търкане на тоалетни в китайския ресторант, в който реално работи по 12ч/ден.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недей че ще вземат да направят 2ра Австралия и ще се редим на опашка за Марс после.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм си мислил,че на Марс с еднопосочен билет е добре да се пращат затворници.А там да се оправят сами.А то какво било... тцтц
6
2
 
13
 
! Отговори
ДО 2 бмп преди 8 години
Вярно е, че не им се изплащат заплати. НО всички, които са избрани да участват в проекта са включени процентно в печалбите от публикации, медийни изяви, рекламни дейности и какво ли не. Досега около 6 млрд. са тия печалби, които като заминат ще почнат да се делят между семействата им. Тоест тоя "будала" докато я няма ще се разпорежда с няколко десетки милиона. Според мен тя е будалата, а той е нацелил кьоравото. Ще наеме някоя женица за 2000$ месечно да гледа сополивите хлапета и СИЕСТА доживот.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Омръзнали са си и тя гледа да се разкара колкото се може по далеч а той ще купонясва с която падне. да беше я пратил на екскурзия до слънцето за по сигурно.
4
3
 
21
 
! Отговори
Димитър Атанасов - К преди 8 години
Моля ви се, и един за моята жена!
3
1
 
20
 
! Отговори
Космо-нафта преди 8 години
Това добре, ама как ще я изтърпи до 2026-та не става ясно?
2
2
 
15
 
! Отговори
bobo преди 8 години
До бмпA be toia "budala" gleda da se otturve ot neia. Tova e!
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше да прати и тъщата