Да боднем... бирен конфитюр за закуска

Бивша археоложка превърна любимата си напитка в конфитюр
21 авг 2015 15:32,
11
Да боднем... бирен конфитюр за закуска
снимка: Dailymail

Бивша археоложка превърна любимата си напитка в конфитюр, направен само от бира и захар, и започна успешен бизнес с него, съобщи в. "Дейли мейл".

Американката Нанси Уорнър създала този странен конфитюр, който се превърнал в хит на пазара, съвсем случайно. Докато се чудела с какво да направи сладката си, когато нямала налични плодове, й хрумнало да експериментира с любимата си напитка-бирата.

Резултатът от опита бил зашеметяващ. Желираната бира се харесала толкова много на хората и Нанси решила да продължи с производството й.

Прозрачното желе става такъв хит, че тя вече произвежда по 3000 бурканчета на седмица. Цената на едно бурканче е 4,50 британски лири.

Бирените желета са с осем вкуса, в зависимост от използваната напитка. Освен нея те съдържат захар и пектин за сгъстяване. За едно бурканче от 450 мл се използва около 225 мл бира, но алкохолът се изпарява при готвенето. Вкусът на хмел и малц остава, но е сладък.

Те са подходящи не само за мазане върху филия, но и за глазиране на месо и зеленчуци.

Нанси Уорнър произвежда също конфитюри с вкус на вино, кафе, ябълков пай и морковен кекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
ЕИМ преди 8 години
Трябва значи да го направи по-гъст тоя конфитюр и след това да добави малко етилов спирт. Така ще възобнови градуса вътре и ще стане супер! %)))
4
0
 
6
 
! Отговори
гъмза преди 8 години
да вземе най-сетне да направи желирана ракия
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е все едно да сипиш ракия в казанчето за чистачките.
2
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 8 години
Утре пък някой може да направи бирата на свещички.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да разваля бирата, не я е срам!