Месоядни нападнаха веган кафе с наденици

Най-малко 15 нападатели нахлули в малкото кафене "Киви" в Тбилиси
Обновена: 31 май 2016 19:18 | 31 май 2016 19:15,
54
Месоядни нападнаха веган кафе с наденици
Снимка: Facebook

Веганско кафе-ресторант в центъра на грузинската столица Тбилиси бе нападнато с парчета месо от крайнодесни екстремисти, които започнали и бой.

Най-малко 15 нападатели нахлули в малкото кафене "Киви" и започнали да замерят с наденици, месо и риба както персонала, така и клиентите, пише Telegraph.

В заведението имало много хора, тъй като в същия ден било организирано гледането на англоезичен филм. Месоядните обаче прекъснали киновечерта на веганите с канонада от мръвки. Според очевидци носели пържоли на шишове и огърлици от наденици.

"Те извадиха печено месо, наденици, риба и започнаха да ги ядат и да ги хвърлят по нас, накрая започнаха да пушат. Просто се опитваха да провокират нашите приятели и да ни обидят", пишат от кафенето в официално изказване.

Боят започнал, когато персоналът помолил мъжете да напуснат кафенето, тъй като в него не се пуши. Той се пренесъл на улицата, където съседи се включили, някои на страната на нападателите, други в защита на веганите. Няколко души имат леки наранявания.

Нападателите обаче избягали преди да дойда полицията, за момента няма арестувани. Полицията за кратко е задържала за разпит част от персонала.

На пръв поглед инцидентът може и да не изглежда толкова сериозен, но вероятно атаката не е точно срещу тези, които не ядат никакви животински продукти. Според фейсбук страницата на кафенето "Киви" обаче нападението било "антивеганска провокация", а нападателите - "неонацисти" с "фашистки идеи".

Според "Киви" групата дошла месец по-рано и разпитвала съседите дали чужденци или членове на местното ЛГБТ общество посещават често кафето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не стана ясно дали месоядните са носили рога и дали са имали "тамада".
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-рано в много заведения се предлагаха и приготвени от растителни продукти ястия и всеки можеше да си вземе каквото си харесва. Но всичко трябва да се направи в някакъв вид в който да се натрапват някакви идеи. Специално веганите не могат да си набавят всички необходими вещества от храната, но вегетарианците донякъде компенсират с млечни и яйчни продукти, но веганите продължават с някакви си тетеории. Аз не съм вегетарианец, но това не ми пречи понякога да ям само салата, ако е приготвена добре
18
0
 
2
 
! Отговори
Kико преди 7 години
До до кикоЯсно.
17
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Това са тбилиските русифили.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12, то и ние не пречим на никой, събираме се на тихичко и кротечко. Обаче на вегана все сме му в очите, веднага се обажда, че сме варвари и какво ли още не. За последно беше в София, дето се бяха увили в тарелки и т.н. Искате никои да не ви пречи, а веганите при първа възможност пречат. Като не ядеш месо, ме е нужно да парадираш с това, не е нужно да се бъркаш в чуждия живот и да налагаш мирогледа си.
15
1
 
3
 
! Отговори
Соломон каза преди 7 години
Всеки да яде каквото си поиска. Ако някои посмее да се натрапи на някой да се разфасова за дегустация алангле на месоядците или за наторяване на растенията на веганите.
14
14
 
7
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Веганската диета като начин на хранене е доказано здравословна. Веганството обаче е пръчка в колелото на корпорациите за производство и преработка на мляко, месо и фармацевтични продукти, както и вчастност на раковата индустрия (печелеща 200 млрд долара на година). Затова промотирането и популяризирането на един евтин и здравословен начин на живот, предпоставка за здраве и дълголетие без медикаменти е трън в очите на корпорациите и те се опитват да изкарат веганизма нещо абнормално. Това е братя
13
2
 
12
 
! Отговори
Сас преди 7 години
Оффффф...... Абе оставете хората да ядат и пият каквото им се яде и пие бре...аман от наставници и праведници....
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не ядеш месо доказано е вредно за здравето, все пак човека е всеяден и никога не е бил или ще бъде тревопасен. Е кажете ми как възможно такова откровено сектанско движение като веганите, пропагандиращо към нездравословен, извратен и ненормален начин живот, да му се дава гласност и въобще да е разрешено от закона?
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 15 варг! Веганите за каво чеса гледали филм ли?
10
1
 
16
 
! Отговори
Teufel преди 7 години
Според известния анекдот,най-характерното за един веган ече в 10 минутен непринуден разговор, все ще намери повод да спомене, че е такъв)И това ако не е девиация, здраве му кажи
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето това са крайно десните! Боклу ци и полоина.
8
2
 
12
 
! Отговори
Кривондел преди 7 години
Тази статия кърти направо!Така не съм се смял отдавна. Огърлици от наденици....Горките - мислят си, че в надениците има месо :)
7
2
 
7
 
! Отговори
Деси преди 7 години
До Обективен Г-н/Г-жа N 6, само да Ви светна, че любимото Ви СЗО констатира и канцерогенните нитрити в колбасите, но за тях няма ограничителна мярка или безброй други отрови. Иначе няма да останат корпорации, дето да ги издържат. Плюс това "тревопасните" са се събрали тихичко и кротичко, никому не пречейки. Не знам в онази момент, кой е имал по-"налудничаво" поведение?!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи тези така наречени вегани, могат да си правят уродливи пърформанси, да плюят публично по всички нормални хора, обаче като им кажеш че им хлопа дъската, което е видно за 100% от вменяемата част от общество, върху теб веднага се изсипва една кофа помия. Е няма такъв двоен стандарт и жалък опит за подмяна на ценности.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-сетне някой да даде отпор на деграданти и социопати като вегани, кучелюби, природозащитници и т.н., които много често са всичко взето заедно, жалко че са го направили само по аматьорски и дивашки начин!
4
3
 
6
 
! Отговори
Грузинец преди 7 години
Аз живея в 13 хапартамент и не консумирам мисо! Щото нема денги;)))
3
1
 
5
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Да *** прощават грузите, но освен Сталин и Сухишвили си нямат друго нещо известно. А сега един виц. От Ереван се обадили в ООН и изискали да им признаят министерство на флота. От ООН се озадачили. Ама какво министерство на флота, та Армения си няма излаз на море?! А от Ереван отговорили, а Грузия как има министерство на културата?
2
4
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Според Световната здравна организация вегетарианството е психична болест и трябва да се лекува. Защо го има това кафене на психично болни?!
1
1
 
11
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Грузинци фашисти! Класика в жанра.